External usb hdd WD my passport 160gb

poruka: 12
|
čitano: 5.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

eksterni usb hdd WD 160 gb se vrlo čudno, i po moje živce štetno (HM!) ponaša, naime dešava se da npr. jedan dan pri uključivanju

u prednji usb port računar ga fino prepozna a drugi dan - ništa! Uopće se ne pokreće, disk ne rotira. Uglavnom izgleda da je nekakav

problem s napajanjem ali je neobično što nekad radi a nekad ne radi. Bili su pokušaji da ga uključim i na usb ulaze otpozadi, opet ništa.

Postoji li neki trik, neki potez koji je djelotvoran? molim za savjet. hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: External usb hdd WD my passport 160gb

Susretao se sa slicnim problemima bas na istom disku.... Jednom je bilo u pitanju USB kablo, a drugi put je disk izgorio uslijed ukljucivanja na prednje USBove posto su bili pogresno skopcani na maticnoj ploci.... Znaci probaj zamjeniti kablo, jer kako kazes nekad se upali pa vjerojatno nije izgorio... I ne znam jesi ga probao na drugim kompovima, da li se desaje isto? Ako nije onda je problem u tvom kompu.... :)

16 godina
neaktivan

e da.... na drugim kompovima radi ok. Je li moguće da je napajanje usb porta preslabo ?

16 godina
neaktivan

Moguce, ali na zadnjim portovima rijetko da se to desi, onda bi imao mozda problema i sa drugim USB uredajima kao Web cam, USB stick iako oni koriste puno manje struje... probaj resetiranjem BIOSa na maticnoj ploci preko jumpera (nemoj zaboravit izbacit bateriju) i probaj iskopcat sa maticne prednje usb portove pa onda probaj....

16 godina
odjavljen

Ukoliko ti je jumper na matičnoj ili postavka u BIOS-u da je USB pod napajanjem dok je komp upaljen, to bi moglo imati utjecaj (iako sumljam). Također ako ne koristiš kabel koji si dobio uz disk već neki lošiji disk obične neće raditi. Možda ti je orginalni kabel oštečen od previše savijanja, pa je otančala žica unutra. Provjeri napone u BIOS-u da ti nije nizak napon na liniji od 5V.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok, koristim originalni kabel (cca 30cm) koji radi kako treba. Najcudnija stvar je da u periodu od oko 9 mjeseci hdd nekad radi a nekad ne. Upravo jučer i danas je počeo opet da šljaka, uštekam ga na jedan, od dva postojeća, frontalna porta, komp ga prepozna, disk rotira i radi baš kako treba. Najgora mi je bespotrebna napetost i razmišljanje hoće li funkcionirat onda kad treba (...)

Razmišljam da uzmem neki bolji... negdje vidjeh da su Seagate bolji..

16 godina
odjavljen

Općenito je pravilo izbjegavati koristiti diskove na front panelu. Jedno je zbog padova napona na lošijim kućištima, a drugo zbog smetnji koje eventualno smanjuju brzinu. Ja ga najčešće spajam na hub s napajanjem, je da i to malo obara brzinu prijenosa, ovisno o drugim uređajima, ali mi je na stolu i daje dovoljno struje. Možeš nabaviti i kvalitetniji, duži kabel s dva USB konektora (jedan samo kao dodatno napajanje).

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za takve stvari ti je najbolje dati ga na servis (koliko se sjećam, garancija je 12 mjeseci). Ne znam ko je ovlašten za WD servis u HR, ali i to se da naći na webu.

Ja inače koristim 2 WD Passport - 120GB oko godinu i pol bez ikakvih problema, 500GB isto tako 5 mjeseci bez ikakvih problema.

Prednji USB portovi na desktop računalima često imaju preslabo napajanje za vanjske HDD-ove (pogotovo ako je neka no name / entry level MB).

16 godina
neaktivan

hvala na dosadašnjim opaskama.. :)

ipak mi sve to izgleda kao jedan problem s napajanjem..hm.. znaci trebam potraziti USB hub s eksternim napajanjem?

Je li se on ušteka na električnu mrežu ili se napaja preko usb porta i pojačavanjem napona "drži" eksterni disk?

To mi izgleda kao dobro rješenje ali i još jedan uredjaj više na mom stolu .. :)

16 godina
neaktivan

u pravu si Max, moj komp jeste desktop (IBM-NetVista; black kućište).

Ja sam u Sarajevu, ovdje sam u kupio hdd ali mislim da neće biti potrebno servisiranje.

16 godina
odjavljen

Ima vanjsko napajanje, mali adapter preko kojeg dobija struju. Ukoliko na njega kopčaš uređaje koji malo troše (tipa USB stick i sl.), onda će raditi i bez napajanja, na struji koji komp daje na USB-u. Ako je spojen disk ili nešto slično, mora biti o na svom napajanju. Zgodna stvar je što ga možeš koristiti kad je komp ugašen kao punjač uređaja koji se mogu punit preko USB-a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam WD 320 GB My Passport i isti sam problem imao! Nisam skontao u cemu je problem ali sam kupio usb kabl sa 2 A ulaza i a sa druge strane izlaz mini usb i problem je rijesen:)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice