DVD Čitač

poruka: 6
|
čitano: 1.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DVD Čitač

Postovani dragi moji,

Iman jedan veliki problem s DVD-om na laptopu starom niti šest miseci. Naime, netom prije nekoliko miseci to mi se isto dogodilo, ali san uspija popravit, no sada taj mi način nikako ne pomaže.

Dakle, rič je o HP 4510s prijenosnom računalu. Glupavi DVD neće da čita pržene DVD-ove, ali recimo kad ubacin original DVD od nekog proizvoda ( HP User Guide, Samsung, etc .. ) normalno očita i radi sve za pet, ali neki DVD koji je pržen neće da očita nikako.

Tražija san po netu riješenje za to i pronaša ga u Mr.FixIt na Microsoftovoj stranici. To je prvi put pomoglo, popravilo ga i sve normalno radilo do neki dan. Sad opet iman isti problem, neće da očita da ga **beš. Ne kužin, u čemu bi moga biti problem, ubi me više ovo surfanje po netu za mogućim rišenjem.

Nemojte mi samo reći, molin vas, da kupin novi čitač jer je on u redu i ispravan, ali je problem u sustavu. Svi driveri su update-ni ka i sam windows, nema nigdi na računalu nikakvog virusa ili neke slične stvari.

Sustav mi nije problem instalirat, to bi najradije napravija, diga bi lipo ponovo sustav i sve bi normalno radilo, ali ono, neće da boot-a dvd pri startu.

Svaki savjet bi mi dobrodoša.

Unaprid zahvaljujem svima na savjetima.

Edit: Tek sad skužih da san otvorija temu na pogrešnom mistu. :S Ispričavan se pa ako možete pribacit ovo. Pozdrav. =)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 18:31 (Juventinoo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: DVD Čitač

a što reći..da li si probao reklamirati laptop, s obzirom da je relativno novi stroj pretpostavljma da imaš garanciju, jer možda je do neke greške u samom čitaču (hardverski problem)?

15 godina
neaktivan

A nije do njega. Vidin da imaju mnogi problema s tim, posebno na laptopima ( na netu pročita ), ali nikako da nadjen rješenje. Baren da mogu sustav instalirat nanovo. A iman garanciju, ali ne da mi ga se nosit i jebavat s tin. xD :D Ali izgleda, ako nista ne nadjen drugo da ću morat. :(

16 godina
neaktivan

da li ne čita samo tvoje sprežene dvd-e ili i spržene s nekog drugog pc-ja? da li si ti isprobao?

15 godina
neaktivan

Nije čita nikakav sprženi cd, na drugin računalima je normalno radilo. Čovik bi reka da je krepa DVD Drive, ali nije. Problem ne bi bija toliki da je moglo boot-at DVD da si instaliran ponovo windows. Srićon priko USB-a san Boot-a Windows 7 Ultimate i nanovo ga instalira. Sada sve radi normalno, DVD Drive normalno funkcionira i sve uredno čita pa čak i zastarjele DVD/CD-e. Još ne mogu virovat u čemu je bija problem pa da DVD ne može ni BOOT-at pri startu.

Laptop potupno nov, windows uvik održavan na najvećem mogućem nivou, uredno čišćenje računala, skeniranje od virusa, zaštićen je uvik, mislin savršeno pa da mi se to dogadja. Ili je to do samog laptopa, greške nekakve ili san ja glup, ovo drugo prije. Neman pojma do čega je to bilo stvarno, a volija bi saznat.

Najčudnije mi je bilo to šta ja uopće DVD ne koristin dok ne instaliran sustav jer mi nije potreban, da ga ja koristin, pržin i drkan po njemu prvo bi mi na pamet palo da je oša ća na vječna ognjišta, ali ovo da radi posli instalacije sustava kojeg san na sriću uspija priko USB-a ne mogu virovat.

Tebi hvala na pokušaju pomoći. =))

16 godina
neaktivan

drago mi je da si se javio i da si rješio problem, ali eto, što reći, stvarno bizarno..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice