Pozdrav!
Jedne večeri došao sam doma i zatekao windowse u rasulu: totalno smanjeni fontovi i ikonice, čudna rezolucija (iako je
settings prikazivao nativnu od 1680x1050). Nekako sam to ajde maknuo, al skužio da je grafički prikaz drugačiji, manje kvalitete.
Nije vidljivo možda netreniranom oku, ali izgleda kao da je svaki pixel za sebe (nema one dubine i bogatsva boje), a rubovi
su loše sjenčani. U igrama su pak sjene i teksture niže kvalitete, sjene nisu mekane, nego kvadratićaste, te se čak vide njeni
slojevi, a udaljeni predmeti su loše pikselizirani. Kose linije su koma i pikseli plešu, nema smoothanja - AA ne pomaže baš.
To se naročito vidi kad se udaljim od predmeta.
U grafičkoj nije problem, ni u napajanju, ni u monitoru, ama sve sam promijenio i probao. Procesor sam nedavno kupio novi,
je li moguće da je bacio riku? I matična je nova, i memorija. Možda je u njima problem. Sve je radilo mjesec i pol. Može li pokvaren
procesor uzrokovati smanjenu kvalitetu grafičkog prikaza? Do grafičke ziher nije, jer sam je zamijenio i opet isto.
P.S. Windowse sam reinstalirao, i to clean installom, i XP, pa 7icu, uvijek ista priča, to ne rješava stvar. Od one večeri sve je šugavo.
Primjeti se i na video prikazu, jednostavo su rubovi pixelizirani, naročito ako se obzerviraju mali predmeti, a boja slike nekako
siromašnija.
intel i5 750 2,66 ghz
asus mbo p7p55d
gainward geforce 9800gt 1gb gddr3
kingmax 1x2gb ddr3 1600 mhz O.C. edition