Čudan zvuk sirene u kućištu, grafička ili?

poruka: 12
|
čitano: 6.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čudan zvuk sirene?!

Malo sam preletio po forumu kako bih pronašao isti ili sličan problem ali nije mi pošlo za rukom.

Nakon nekog vremena igranja u kućištu mi se javlja zvuk sirene sličan hitnoj ili policiji koji nakon par minuta igranja zna biti užasno iritantan, primjer je igra Operation Flashpoint: Dragon Rising, dakle igram prvih 5 minuta sve super, i onda nastaju problemi... hitnaaa, tiruriruuu i tako u nedogled, pogledam prema nebu i nakon što se opterećenje grafičke smanji (valjda) prestaje tulit... Grafička je kupljena prije pola godine i radi se o GeCube HD4850, 1Gb, ddr3, OC hlađenje, otprilike.. ako igram Call of Duty 4, nema nikakvih problema, nikakvih zbunjujućih zvukova ili slično. Molio bih ako je netko imao isti ili sličan problem neka me obavijsti kako je uspio riješit..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

TI to ozbiljno? Daj snimi taj čudnovati događaj, baš me zanima šta se događa.

I probaj na matičnoj nać mali zvučnik, okrugao je, i povezan s matičnom sa 2 isprepletene žice, najčešće crna i crvena. Iskopčaj ga i onda probaj.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Čudan zvuk sirene?!

Maticna je ta koja je odgovorna za zvukove u kompu. Napisi tocno koju maticnu imas ili jos bolje odi na stranicu od maticne i pogledaj koji zvuk sto znaci da ne moramo mi.
Isto mozes pogledati i u knjizici od maticne ako ju imas...

Pravi programeri programiraju binarno!
16 godina
neaktivan

Vjerojatno imaš referentnu 4850, imam je i ja.

Regulacija ventilatora joj je u biosu postavljena na 90 stupnjeva i kada čip pređe tu granicu, ventilator ubrzava.

Hladnjak joj je mali naspram njenog zagrijavanja pa zato ventilator mora da se vrti na visokim okretajima što proizvodi puno buke.

Stvar se još više komplicira kada se nakupi prašine koja smanjuje protok zraka.

Otvori komp, izvadi grafiku i na terasi (ili bilo gdje vani) puhni u drugi kraj hladnjaka.

Puno prašine zna izaći vani, možeš i s kistom probati očistiti.

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ili ima zvucnik na maticnoj koji pisti kad mu se komp ugrije....
Moze bit bilo sta nek skine stranicu pa nek malo bolje pogleda (poslusa) sta to tak proizvodi cudne zvukove

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eej, hvala svima, probat ću malo pročačkat po netu, snimit ću i zvuk pa ti pošaljem, meni nekad zna bit full smiješno još ako sam na TS-u onda zna stvarno bit zanimljivo, svi se smiju. :P
Matična je: ABIT AB9 Pro, pogledat ću di mi je taj zvučnik ali unutra je sila kablova tako da me uopće strah nešto čačkat unutra, možda najbolje odnijet na servis pa nek se oni igraju s njim, još kad su obaveze oko faksa onda bolje da se niti ne igram. :P tu i tamo za razbit brige, ali ne igram se previše i onda mi još to malo uživancije uništi prekrasan zvuk sirene.. :/ :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ga, ispričavam se što nisam stavio do sada, ali konačno se sjetih da snimim zvuk i uploadam.
Vrtilo mi je CRYSIS 2 na 50, 60 FPS što je vrlo dobro pa je malo dropalo na nekih 10-20 FPS, ali na jako kratko, možda se radi o radnoj memoriji, ideje?

LINK ZVUKA SIRENE!

http://www.2shared.com/audio/sjGelBVY/optereenje.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hitna pomoc.. {#}

jesi naso taj zvucnik na maticnoj?

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne, nisam ga ni tražio, ne planiram samo skinut ili isključit zvučnik i problem "riješen". Neću da mi komp nakon toliko upozorenja crkne. :P probat ću izvadit radnu memoriju pa ju ponovo stavit jer sam to radio prije nego je počeo tulit, ali svejedno mi čita 2 GB ram. planiram uzet još 2 GB rama ddr2 800MhZ jer mi jaču memoriju matična ne podržava, pa ako netko ima za prodat a da su ipravne, neka se javi.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Čudan zvuk sirene u kućištu, grafička ili?
mario1990 kaže...

Hitna pomoc.. {#}

jesi naso taj zvucnik na maticnoj?

nije, ali se priča da je naišao na rotacijsko svjetlo{#}

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice