Crn ekran - posljedica grmljavine?

poruka: 22
|
čitano: 2.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle imam problemicic,

jucer je bilo malo grmljavine i tih gluposti pa sam odlucio ugasit pc da mu se nebi nesta dogodilo, al et ybg.

Ugasio sam ga i iskljucio prekidac na napajanju i ostavio tako dok nevrjeme nije proslo.

I et sad kad ga hocu upalit, stisnem dugme, ventilatori se vrte normalno, maticna bipne onaj prvi bip ko i obicno ali na ekranu nema nista.

konf:

proc: intel pentium 4, 2.8ghz

mbo: asus p4s800

grafa: ati radeon 9550 128mb

napajanje cini mi se neko srotex od 400w

hdd: wd caviar blue 160gb

sta je moglo riknit iako je prekidac na napajanju bio ugasen?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Crn ekran - posljedica grmljavine?
sonytony kaže...

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan
sonytony kaže...

Ugasio sam ga i iskljucio prekidac na napajanju i ostavio tako dok nevrjeme nije proslo.

I et sad kad ga hocu upalit, stisnem dugme, ventilatori se vrte normalno, maticna bipne onaj prvi bip ko i obicno ali na ekranu nema nista.

Pokušaj izvaditi bateriju sa matične 20ak sekundi, pa je vrati.. vidi onda da li radi.

Ne odgovaram na pp: Kako dobiti više fps-a, u cod-u, cs-u, kako igrati gta online itd.. :P
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
sonytony kaže...

Pokušaj izvaditi bateriju sa matične 20ak sekundi, pa je vrati.. vidi onda da li radi.

probao, opet isto :/

@cecenac, volio bi biti malo sigurniji da je napajanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 13:18 (sonytony).
16 godina
neaktivan

a dali si iskopčao monitor može bit da je on riknio 

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nekako sumnjam da je napajanje, imaš beep, ventilatori rade.. {#}

možda grafička, pokušaj i memoriju (ram) vadit.

Ne odgovaram na pp: Kako dobiti više fps-a, u cod-u, cs-u, kako igrati gta online itd.. :P

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
intel97 kaže...

a dali si iskopčao monitor može bit da je on riknio 

nisam, palo mi je i to na pamet, al lampica blinka na njemu isto kao kad je komp iskljucen

mario1990 kaže...

Nekako sumnjam da je napajanje, imaš beep, ventilatori rade.. {#}

možda grafička, pokušaj i memoriju (ram) vadit.

probam pa javim

14 godina
neaktivan

evo ga, izgleda da je riknuo prvi od 3 slota za ram na maticnoj

pc radi kad je prvi slot prazan

ipak nije napajanje :)

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eto riješeno. :)

inače da je napajanje nebi imao početni beep, i vrlo vjerojatno nebi ventilatori vrtili. 

14 godina
neaktivan

nova situacija!

prvo je normalno radio sa 2 keksa rama, no sad radi samo sa jednim, prva dva slota su prazna

rami su na dodir bili zagrijani dosta

edit:update

bsod :/ sad cu sliku uploadat

http://i50.tinypic.com/n1taww.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 14:20 (sonytony).

0 0 hvala 0
18 godina
sonytony kaže...

Dakle imam problemicic,

jucer je bilo malo grmljavine i tih gluposti pa sam odlucio ugasit pc da mu se nebi nesta dogodilo, al et ybg.

konf:

Opet ista klasična situacija,{#} to šta si ti isključio prekidač na napajanju ne znači baš ništa. Komp je i dalje fizički spojen na naponsku mrežu, pa ako ne isključiš komp iz zidnog utikača strujne mreže onda nisi ništa napravil.No ima još jedan gori problem u praksi,komp ti je fiziki spojen na Ruther ili ADSL modem a on je spojen na telefonsku liniju koja ide izvan kuče.Gromovi vrlo često ljudima smrdaju kompove, preko telefonskih linija pa preko Ruthera i onda kroz mrežnu karticu i bum u komp.Ak imaš sreče onda je samo mrežna kartica krepa i Ruther, ako nemaš onda ode komp ne radi više ko u tvom slučaju.{#}

No nekad ne krepa niti mrežna kartica niti Ruther, ali ode nekaj drugo na kompu tak to ide ima raznih situacija. Uglavnom ako nakon nevremena komp ne radi, zna se ko je za to kriv grom ko drugi a i sam korisnik jer nije imao potrebnu zaštitu.Za ubuduče se osiguraj a pogotovo kad kupiš novi komp, ne škrtariti kaj se tiče zaštite da ne bi posle udaral s glavom po zidu itd.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
sonytony kaže...

Dakle imam problemicic,

konf:

Opet ista klasična situacija,{#} to šta si ti isključio prekidač na napajanju ne znači baš ništa. Komp je i dalje fizički spojen na naponsku mrežu, pa ako ne isključiš komp iz zidnog utikača strujne mreže onda nisi ništa napravil.No ima još jedan gori problem u praksi,komp ti je fiziki spojen na Ruther ili ADSL modem a on je spojen na telefonsku liniju koja ide izvan kuče.Gromovi vrlo često ljudima smrdaju kompove, preko telefonskih linija pa preko Ruthera i onda kroz mrežnu karticu i bum u komp.Ak imaš sreče onda je samo mrežna kartica krepa i Ruther, ako nemaš onda ode komp ne radi više ko u tvom slučaju.{#}

No nekad ne krepa niti mrežna kartica niti Ruther, ali ode nekaj drugo na kompu tak to ide ima raznih situacija. Uglavnom ako nakon nevremena komp ne radi, zna se ko je za to kriv grom ko drugi a i sam korisnik jer nije imao potrebnu zaštitu.Za ubuduče se osiguraj a pogotovo kad kupiš novi komp, ne škrtariti kaj se tiče zaštite da ne bi posle udaral s glavom po zidu itd.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

komp je spojen bezicno na ruter, tako da od toga nebi trebalo biti, a za ovo prvo istina je da je i dalje spojen,no to mi ne pomaze u dijagnosticiranju kvara

15 godina
rambox kaže...
.No ima još jedan gori problem u praksi,komp ti je fiziki spojen na Ruther ili ADSL modem a on je spojen na telefonsku liniju koja ide izvan kuče.Gromovi vrlo često ljudima smrdaju kompove, preko telefonskih linija pa preko Ruthera i onda kroz mrežnu karticu i bum u komp.Ak imaš sreče onda je samo mrežna kartica krepa i Ruther, ako nemaš onda ode komp ne radi više ko u tvom slučaju.{#}

Tocno tak je mom burazu zgorela maticna i ruter ! Zato kad grmi , uvjek komp iskopcam iz uticnice  i iskopcam kabel od interneta !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
sonytony kaže...

Za bsod javi se u ovu temu.

što se tiče memorije možeš testirati (ne)Ispravnost sa memtestom

16 godina
neaktivan
graficka :)))
Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sonytony kaže...

nova situacija!

prvo je normalno radio sa 2 keksa rama, no sad radi samo sa jednim, prva dva slota su prazna

Ovako nakon što si testirao rame u drugom računalu s memtestom i nakon što prođu,znači da su problem utori.E sad utori na matičnoj se katkad mogu popraviti gumicom za brisanje(ne nije mit).Ako ni nakon gumice ne rade možeš sam odlemiti slot pa zalemiti novi ili odnijeti u servis što sumnjam da ćeš napraviti s ovako starom matičnom.Također ovo s bsod ne trebaš niti analizirati s debuggerom kad ti jasno i glasno piše da se srušio ati2evxx koji je driver od kartice,stoga samo reinstaliraj driver i trebalo bi raditi.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 19:18 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
sonytony kaže...

nova situacija!

Ovako nakon što si testirao rame u drugom računalu s memtestom i nakon što prođu,znači da su problem utori.E sad utori na matičnoj se katkad mogu popraviti gumicom za brisanje(ne nije mit).Ako ni nakon gumice ne rade možeš sam odlemiti slot pa zalemiti novi ili odnijeti u servis što sumnjam da ćeš napraviti s ovako starom matičnom.Također ovo s bsod ne trebaš niti analizirati s debuggerom kad ti jasno i glasno piše da se srušio ati2evxx koji je driver od kartice,stoga samo reinstaliraj driver i trebalo bi raditi.

rame nemogu testirat u drugom racunalo jer su ovo ddr rami a drugo ima ddr3, a s gumicom da bas prelazim po utorima, sto ako komad gumice upadne unutra?
a vezano za graficku, sad sam vidio artefakte dok se booto win :|

15 godina

U vecini slucajeva artefakti na grafickoj znace da joj odlazi memorija !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 22:24 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda nije bitno za temu, ali da se zna: Kod udara groma prekidači previše ne pomažu, jer je tako visok napon da struja prolazi zrakom, doduše možda 1-2cm, znači da treba odštekati kabel iz utičnice i malo ga udaljiti.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

jer je tako visok napon da struja prolazi zrakom, doduše možda 1-2cm

Tzv. Električni luk. Da, izvaditi kabel iz zida je jedino sigurno rješenje.

E sada koliki je el. luk zavisi od nekoliko faktora, ali u glavnom, nayebao si. :D

14 godina
neaktivan

Možda nije bitno za temu, ali da se zna: Kod udara groma prekidači previše ne pomažu, jer je tako visok napon da struja prolazi zrakom, doduše možda 1-2cm, znači da treba odštekati kabel iz utičnice i malo ga udaljiti.

royalhero kaže...

jer je tako visok napon da struja prolazi zrakom, doduše možda 1-2cm

Tzv. Električni luk. Da, izvaditi kabel iz zida je jedino sigurno rješenje.

E sada koliki je el. luk zavisi od nekoliko faktora, ali u glavnom, nayebao si. :D

da, to mi je jasno, bas ove godine sam zavrsio elektrotehniku

al eto , uvjek mislim nece nista bit {#}

no da se vratimo na problem

sto je onda otislo?

napajanje? maticna? graficka?

mozda svetroje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 23:42 (sonytony).
14 godina
neaktivan
sonytony kaže...

da, to mi je jasno, bas ove godine sam zavrsio elektrotehniku

al eto , uvjek mislim nece nista bit {#}

no da se vratimo na problem

sto je onda otislo?

napajanje? maticna? graficka?

mozda svetroje?

Napajanje nije ako se vrti fan od coolera,matična nije ako ti gori led-ica(što ne mora značit) i dobivaš beep pri power on self test.

Ako imaš artefakte definitivno grafička,kako je haf rekao može biti problem u vramu no najćešće nije već u solderu iliti hrvatski lem,a to je osobito česta pojava pogotovo kod starijih grafičkih.Dakle tijekom godina lemu se stvara hrpa sitnih mikrofraktura koje ga čine da ima strukturu košnice(en. honeycomb) i te mikrofrakture su posljedica postupnog zagrijavanja pa hlađenja lema na grafičkoj tijekom godina.Najprihvaćenija metoda popravljanja lema je takozvani reflow gdje se solder zagrijava u pećnici na oko 200 stupnjeva i budući da je sam lem polimorfna masa automatski se pune te sićušne mikrofrakture i tako daju bolju provodljivost kroz lem i u teoriji sprečavaju artefakte.Međutim tebi se BSOD pojavio zbog ati2evxx koji je grafički driver,što znači da je problem u njemu,jer osobno nikad još nisam čuo da je netko dobio BSOD zbog artefakata na grafičkoj.Mislim to je fizički stvarni dio,dok je driver softwerski.Ako možeš bootati stavi u BSOD temu minidump pa ćemo ga analizirati,možda je nešto drugo posrijedi no prilično sam siguran da je koruptiran ati2evxx.Također rekao si da si sad baš završio elektrotehniku tako da ako imaš multimetar slobodno s njim provjeri kontakte na matičnoj.

Sretno.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 11:25 (Ikarus01).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice