CPU ne radi na nominalnoj frekvenciji

poruka: 59
|
čitano: 11.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: CPU ne radi na nominalnoj frekvenciji
Zelja kaže...

Ja sad se pojedini prave pametni kad je Mrgud pogodio o cemu je riječ.

Mrgude jel ovo znači da će se isto dešavati bez obzira koji X230 uzeo iz radnje?

Da,ispravljač je 65 W.

Ne radi se o pameti. Ja sam se samo malo ranije spojio od onih koji bi isto pretpostavili.

Glavno da je to rijeseno. Sto se pitanja tice. Imas taj link koji sam dao. Nisi usamljen...

Zamjeniti ti nece, jer nemas osnovu, a i da ti zamjene opet ces biti na istome.

Jednostavno. Gladna je struje.

Imas i rjesenje/solution za taj problem tamo/u linku. To je taj 90 W ispravljac.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 21:29 (Mrgud Veliki).
8 godina
protjeran

usput, mosh si lahko ubit hdd ako slucajno istekas kabel, a nema baterije unutra...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Odgovoril sam ti u istoj minuti i nisam ni videl Mrgudov odgovor.

Kupi docking sa 90W napajanjem i gg.
16 godina
neaktivan

kako to?

16 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

usput, mosh si lahko ubit hdd ako slucajno istekas kabel, a nema baterije unutra...

Kako to?

16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zelja kaže...

nema mog modela u listi.

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
16 godina
odjavljen
Zelja kaže...

Naravno da nema. Pa pogledaj kada je to pisano... Prije vise od 5 godina.

Jednostavno nisu vise osvjezavali. Sve je ionako receno u prvoj recenici : "Newer ThinkPads make use of high performance CPUs that may require more power than what the 65W adapter...".

16 godina
neaktivan

Pa za 190 eur nisam mogao očekivati ništa bolje.Moglo se mislim i očekivati da će biti neka zavrzlama.

Kako sam nasjeo.

Da,jednostavno traži adapter od 90 W koji teško da ću naći.

Radnja je možda i znala za ovaj problem zato je laptop snižen.

Ja nisam mogao očekivati tako nešto.

I na samoj bateriji radi fiksno na 1.2Ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ista stvar je i na Thinkpadu X220. Inače normalna stvar na X220 i X230 seriji.

Ne znam kakva je kasnije situacija pošto su od Haswella smanjili TDP cpu-a na 15W.

Ako bas ne želiš imati bateriju unutra imaš na njuškalu 90W punjače za 100kn. Ili ih stisni u shopu gdje si kupio, da ti zamjene punjače ako imaju.

EDIT:Dok je samo na bateriji trebao bi skalirati više od 1.2GHz no treba biti stavljen na High/Max performance u kontrol panelu

- ima još nekih opcija u Biosu kako da se ponaša thinkpad dok je na bateriji, dok je priključen na punjač, itd...pa bi i tamo trebalo provjeriti...

BF3 [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 0:17 (pamark).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
pamark kaže...

Ne znam kakva je kasnije situacija pošto su od Haswella smanjili TDP cpu-a na 15W.

Ako bas ne želiš imati bateriju unutra imaš na njuškalu 90W punjače za 100kn. Ili ih stisni u shopu gdje si kupio, da ti zamjene punjače ako imaju.

To sto su smanjili TDP to su se ogradili s onime *may*.

Ono sto je meni cudno tu je to zasto se brzina rukne na minimum i sa samom baterijom. Nema mi smisla osim, ako je baterija poprilicno prazna...

16 godina
neaktivan
pamark kaže...

EDIT:Dok je samo na bateriji trebao bi skalirati više od 1.2GHz no treba biti stavljen na High/Max performance u kontrol panelu

- ima još nekih opcija u Biosu kako da se ponaša thinkpad dok je na bateriji, dok je priključen na punjač, itd...pa bi i tamo trebalo provjeriti...

Nisam iz Hrvatske.ne znam jel isporučuju za Bosnu.

Možeš li mi linkovati adaptere sa njihovog websajta?

16 godina

-koristi laptop na način kako je to proizvođač predvidio, tad radi i postoje razlozi zašto je to tako neovisno o tvom znanju-razumijevanju ili željama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-koristi laptop na način kako je to proizvođač predvidio, tad radi i postoje razlozi zašto je to tako neovisno o tvom znanju-razumijevanju ili željama.

Misliš sa baterijom u njemu?

17 godina

To je normalno da spusta frekvenciju, da dobis max frekvenciju moras imati unutra bateriju i prikljucen adapter od 65w( defaultni) ako zelis max freq bez baterije treba tiu 90w adapter, imam i sam stari thinkpad pa znam kako su usrali sa njime, ja ga drzim sa baterijom i punjacem non stop, pa ako crkne baterija zamijenut cu je. Imas tih punjaca dosta jeftino na ebayu 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

To je normalno da spusta frekvenciju, da dobis max frekvenciju moras imati unutra bateriju i prikljucen adapter od 65w( defaultni) ako zelis max freq bez baterije treba tiu 90w adapter, imam i sam stari thinkpad pa znam kako su usrali sa njime, ja ga drzim sa baterijom i punjacem non stop, pa ako crkne baterija zamijenut cu je. Imas tih punjaca dosta jeftino na ebayu 

Svi su heroji na kraju bitke ;)

17 godina

Nisam prije vidio temu, ali vec je bilo govora na forumu sa tim problemom i tamo sam vec odgovorio. A to da je proizvodac namijenio je cista glupost, usrali su s time, mogli su default isporuciti 90w adapter i rijesene sve brige, ali ipak je to business klasa i onda ti im je to dodatna zarada ako netko zeli full potencijal laptopa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
pamark kaže...

To sto su smanjili TDP to su se ogradili s onime *may*.

Ono sto je meni cudno tu je to zasto se brzina rukne na minimum i sa samom baterijom. Nema mi smisla osim, ako je baterija poprilicno prazna...

I mene čudi.Možda se obore postavke u powerplan settings?

16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Nisam prije vidio temu, ali vec je bilo govora na forumu sa tim problemom i tamo sam vec odgovorio. A to da je proizvodac namijenio je cista glupost, usrali su s time, mogli su default isporuciti 90w adapter i rijesene sve brige, ali ipak je to business klasa i onda ti im je to dodatna zarada ako netko zeli full potencijal laptopa.

Pa ne,trebao mi je to reći prodavač inače ja ovo govno ne bih nikad kupio.Kakav je to molim te laptop koji treba bateriju da bi mu CPU radio na punoj frekvenciji.Mislim glupost neviđena.Osim toga ja ne znam da je ovaj CPU toliko gladan sa snagom.

A slažem se da su mogli da isporuče odmah adapter od 90 W,ovako su mi dodatno zakomplicirali.

17 godina

Ma ne pomaze nista osim novog adaptera od 90w, probavao sam ja sve na svom t420 i bez adaptera nista od toga 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ma ne pomaze nista osim novog adaptera od 90w, probavao sam ja sve na svom t420 i bez adaptera nista od toga 

Ovde nema adaptera.Gde ima na njuškalo?Možeš li mi poslti link da pitam šalju li za Bosnu?

17 godina

Ja sam gledao na ebayu cca 20eur

Evo imas ovdje jeftino

Link

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 10:40 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ja sam gledao na ebayu cca 20eur

Evo imas ovdje jeftino

Link

Ne mogu sa e-baya poručivati.

10 godina

Uzmi taj laptop i odi tam gdje si ga kupio i tamo zahtjevaj kaj hoćeš, ovdje su ti ljudi dali svoje mišljenje, koje vidim da teško prihvaćaš. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 10:59 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne, ja sam pogrešio.Na samu bateriju ipak radi pod punom frekvencijom tj ide preko 3GHz.

Poručio sam novu orginalnu bateriju da imam kao rezervnu jer ova traje 3 sata a tvrde da nova traje preko 5 sati.

Košta oko 35 eura.

Valjda nije puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Daba mu je zahtijevati sta god zeli kada to nije prodavaceva greska, to je takav proizvod iz tvornice i ne moze prodavac magicno napraviti da radi bolje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Patrick_cro kaže...

Daba mu je zahtijevati sta god zeli kada to nije prodavaceva greska, to je takav proizvod iz tvornice i ne moze prodavac magicno napraviti da radi bolje. 

Mislim da si skužio da sam bio malo ironičan, kaj ne ...

16 godina
neaktivan

Našao sam punjač od 90W i sada CPU radi punom snagom.Hvala onima koji su pomogli.Ovaj je 4.5 A 20V 90 W punjač.Nadam se da nema veze što je amperaža jača,mogu li njime puniti i bateriju?

11 godina

možeš...regulacija punjenja je u laptopu, bitno je samo da adapter ima isti napon (V) kao orginalni.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice