BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.268.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

g3arv8

- Kolega iznad mene je dao dobar prijedlog, ali imaš  brži put, pod tvojom "Moj PC" rubrikom piše,

"6GB DDR3 Kingmax 1333MHz", znači imaš 4+2GB RAMa, dva modula, isprobaj jedan po jedan,

nema šanse da su oba modula neispravna, ako je krivac RAM, tako ga budeš eliminirao jako brzo.

- Još bih predložio i popravak win fileova, CMD kao administrator i upiši SFC /SCANNOW, pričekaj

dok odradi svoje i to je to.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 7:43 (Valentin17).

1 0 hvala 1
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Nisam vrtio memtest, no samo da napomenem ( mozda nema veze ) , u trenutku bsod , avast imam , xfire , steam , chrome , i gasio sam igricu ( rust , koja je opterecuje cpu i gpu , vise manje na 90% , i kad je gasim , potrebno je par sekundi da je sistem izbaci iz procesa  i u tih par sekundi mi je i  bacio BSOD , dok je cpu bio na 100% usage )

memory diagnostic - http://postimg.org/image/5azxfyrq1/

check disk - http://s22.postimg.org/4mkubf229/Untitled1.jpg

sfc /scannnow - http://postimg.org/image/nsy1elijx/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
ToXiC aLiEn kaže...
ToXiC aLiEn kaže...
Valentin17 kaže...

ToXiC aLiEn

- Za ubuduće, ova slika koju si stavio je dovoljna, samo je malo mala, ali vidio sam gdje je problem.

- Probaj ovo, pokreni CMD kao administrator, tamo upiši ovako, SFC /SCANNOW, pričekaj da odradi svoje.

- Što si zadnje radio, prije nego se počeo događati BSOD? Jesi instalirao kakav update, programe,

nadograđivao drivere?

To sam u CMD jednom uradio i bas u tom trenutku dak sam stisnuo Enter mi je se monitor pokvario poceo je da mi blica sa crnom slikom...

a BSOD mi se vecinom pojavi tokom Igranja igrica ili kad izadjem iz igrice...

uradio sam sinoc Windows Update i sad cu da izbrism AMD 13.12 Drajvere da predjem na 14.1 Beta...

Mada mi se ne svidjaju ta zadnja vezija jer mi FPS opadne u svim igrama...

a u ovom trenutnku kad pokrenem  BlueScreenView nista mi ne pokazuje...

Evo Probacu opet sa CMD SFC /SCANNOW pa ti javim... 

Hvala

Evo Slika 

Evo opet mi se BSOD pojavio al sad nisam igrao Igrice nego sam krenuo da reset PC i izbaci mi BSOD Evo Slika 

12 godina
neaktivan
Da nije mozda do Windows-a... Ova Maticna Ploca sto imam preporucuje ... Win 8.1... al trenutno ne mogu ni jedan System da Instal jer nemam DVD Rom :S a nemam ni Card Rider da mogu sa Karticom xD
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, danas mi je doslo novo kuciste,

i naravno sve sam iz starog presarafio i prebacio u novo kuciste. Posto mi je ovo bilo prvi put jel moguce da sam nesto sjebo zato

sto kad stisnem power button, upale se napajanje, disk i cpu fan. Ostalo je mrtvo. Nema slike na monitoru,niti bootanja. U cemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

korbu

- Provjeri da li su svi kabeli sjeli do kraja u utore.

- Provjeri da nešto možda nisi zaboravio (4/8 pin za CPU na matičnoj, napajanje za grafičku-

ukoliko ista treba).

- Da si stavio sve odstojnike za matičnu, da si možda neki stavio na krivo mjesto i on sad dodiruje matičnu.

- Vizualno pregledaj matičnu za eventualna oštećenja, ogrebotine, napuhnute kondenzatore.

- Provjeri da li su svi utori za periferiju slobodni, da nije možda dio onoga "štita" upao u koji utor

(nepravilna montaža).

- Probaj sve izvaditi iz kućišta i spojiti vani na stolu (samo oprezan budi jako).

- Ako želiš baci koju sliku kućišta iznutra, pa da malo pogledamo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 9:46 (Valentin17).

1 0 hvala 0
16 godina

@ korbu. Nešto je pogrešno spojeno ili nije spojeno.

Za prvi korak, sve priključke kao USB i Front Audio odspoji, diskove.. čista MBO + VGA, jer lako moguće da je npr USB pogrešno spojen ili nisi spojio VGA-power-CPU12V..

Ako se upali 'gola' ploča, tad ostalo postupno dodaj, novo kućište može imati grešku na frontpanelu ili neki button..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav svima.Zamolio bih vas ako neko moze pomoci.Jutros dok sam na laptopu obavljao one uobicajene radjne(pregled poste,fb,stampa) odjednom mi je display pocrnio,kao da se ugasio.Ja sam onda laptop ugasino na dugme.Naime rijec je o malo starijem modelu sony vaio fm serije(fm 21z).Ponovno sam pokusao upaliti,jednostavno slika kak da je isprekidana,oko pocetnog loga vide se neke tackice itd...Jednostavno vise ne moze da se upali na normal modu,jedni safe mode.Slika stane na onomo dobrodosli u windows.

Ovo mi je izbacilo prilikom skeniranja 

Problem event name:Bule screen

OS version:6.1.7600.2.0.0.256.1

local ID:5146

BCC code:116

BCP1:92A34308

BCP2:8E620F40

BCP3:00000000

OS version:6_1_7600

service pack:0_0

products:256.1

Files that help describe the prob:

C/Windows\minidump\022114-23992-01.dmp

C/User\appdata\local\temp\WER-46847-0.sysdata.xml

ako bi neko mogao pomoc,bio bih mu zahvalan.malo sam gledao po yt o ovome i djeluje mi kao da je grafika "vrisnula".Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
almedin_sony kaže...

Ponovno sam pokusao upaliti,jednostavno slika kak da je isprekidana,oko pocetnog loga vide se neke tackice itd...Jednostavno vise ne moze da se upali na normal modu,jedni safe mode.

98% je grafa vrisnula, upravo zbog ove gore rečenice. Probaj reinstalirati drivere od grafe, možda to pomogne ukoliko ne, onda se možeš 99,5% pozdraviti sa grafom.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo i ja imam ovaj problem, nakon 2 tjedna rada na novom kompu i windowsu, poceli problemi. Idem na shut down i umjesto da ugasi, on resetira komp i kad ude u W7 pojavi se ovo:

Problem signature:
  Problem Event Name:    BlueScreen
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:    1050

Additional information about the problem:
  BCCode:    d1
  BCP1:    000000000000000C
  BCP2:    0000000000000002
  BCP3:    0000000000000000
  BCP4:    FFFFF88004DDCDA7
  OS Version:    6_1_7601
  Service Pack:    1_0
  Product:    256_1

Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\022214-15334-01.dmp
  C:\Users\executioner28\AppData\Local\Temp\WER-16848-0.sysdata.xml

Što mi je raditi? driveri su zadnji, win update zadnji

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 2:18 (eXecutioner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Grafa, nema pomoci, jedino  s ˝pecenjem˝

ivan.buti@gmail.com
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

eXecutioner

- BSOD uzrokuje sistemski fail discatche.sys, pokreni command prompt kao administrator,

upiši ovu komandu: sfc /scannow, pričekaj da odradi svoje, javi rezultate.

- Ako koristiš one "optimizere" (tune up i sl.), obriši ih.

- Možeš probat stavit starije verzije drivera za grafičku karticu, možda novi, pogotovo ako su beta, imaju neke probleme.

- Lp.

kl1203

- Nemoj tako, čovjek ima novi komp. {#}

- Osim ako se obraćaš kolegi almedin_sony, onda ok.

- ps. navedi u postu kome se obraćaš, da se zna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 17:54 (Valentin17).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eureka! Ispalo je da se radi o USB 3.0 driveru, stavio zadnji i sve štima. Iako pod Event viewer ima dosta Warning i Errora.

Tipa ovo:

1. Name resolution for the name www.megaupload.com timed out after none of the configured DNS servers responded.

2. Your computer was not assigned an address from the network (by the DHCP Server) for the Network Card with network address 0xBC5FF4E5CBEC.  The following error occurred: 0x79. Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

3. Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

4. The description for Event ID 1003 from source ISCT Agent cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

The following information was included with the event:

CAgentState::DoPeriodicSuspendResume    ****Error in initialize NetDetect, status = 0x2

the message resource is present but the message is not found in the string/message table

Nikad ranije sam obraćao pažnju na Event Viewer, ali sad me to zabrinjava...

btw Valentin17 pokrenuo sam u cmdu ono što si mi predložio i nakon scana veli da je sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 21:31 (eXecutioner).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Svaki dan imam po jedan BSOD i nervira me vise. Evo slika pa pomozite haha 

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chrispy450 kaže...

Svaki dan imam po jedan BSOD i nervira me vise. Evo slika pa pomozite haha 

Jesi li instalirao ili nadograđivao nekakve drivere? Napravi SFC/ scannow.

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Nisan nista dira, al moze bit da je do temperatura, imam amd-ov stock cooler. a kako da napravim taj scan

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo napravija san sfc /scannow. Jel zna ko do cega je?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chrispy450 kaže...

- Imaš oštećene win datoteke koje kao što i piše nije moguće popraviti.

- Napravi reinstall windowsa.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Cek sad bi mora sve ponovo stavljat. ajme dajjj

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chrispy450 kaže...

- Napravi reinstall, stavi si neki AM hladnjak za taj CPU, zamjeni napajanje za Corsair CX430.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Nevidin zasto bi mjenja napajanje, sasvim je dovoljno za moju konfu koju imam. Stavit cu sutra LC CC 95 i Windowse nove.

jeli sto posto do toga?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
chrispy450 kaže...

- Ja ne znam jel do toga, ali što je je, napajanje ti je šrot teški, tako da je sve moguće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 21:47 (Valentin17).
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ne optuzuj nisan ti ja opalija TD odakle ti to. Dosa san da mi pomognete evo ti hvala zaboravio sam :) nemoj presuđivat odma ako nisi ni vidio

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Tek sad vidim post, kolega Valentin ti je sve objasnio System File Checker ti je našao oštečene sistemske datoteke, reinstaliraj windows. Ne bi bilo loše staviti neki AM cooler na proc. I napajanje nije bog zna šta. baš kao što je kolega rekao. U biti potpisujem sve što je kolega rekao. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 21:58 (softwaremaniac).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, imam problem s laptopom HP ProBook 4730s. Instalirao sam na njega pred par dana Windows 8.1 x64 i stavio sve najnovije drivere i danas mi se dogodio BSOD. pisalo je VIDEO_TDR_FAILURE i nešto atikmpg.sys. Može li mi netko reći u čemu je problem? 

Unaprijed se zahvaljujem i LP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
B3Arf00t kaže...

Pozdrav, imam problem s laptopom HP ProBook 4730s. Instalirao sam na njega pred par dana Windows 8.1 x64 i stavio sve najnovije drivere i danas mi se dogodio BSOD. pisalo je VIDEO_TDR_FAILURE i nešto atikmpg.sys. Može li mi netko reći u čemu je problem? 

Najvjerojatnije "krivi" driveri,isprobaj neke druge(starije npr.)vidi koji su najbolji za tvoju grafu,skidaj sa službene stranice.Krivac može biti i sam hardwere(učini stres test),pogledaj temp grafe,kad je zadnji put ltop očiščen od prašine...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 13:46 (lukabo).
14 godina
neaktivan
lukabo kaže...
B3Arf00t kaže...

Najvjerojatnije "krivi" driveri,isprobaj neke druge(starije npr.)vidi koji su najbolji za tvoju grafu,skidaj sa službene stranice.Krivac može biti i sam hardwere(učini stres test),pogledaj temp grafe,kad je zadnji put ltop očiščen od prašine...

Skinut je najnoviji driver s HP-ove stranice, laptop je od prašine očišćen isti dan kada sam dizao Windows. Temperatura grafike je 48°.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozz! U zadnje vrijeme počeo mi se pojavljivati BSOD, igram CS:GO CW nekih pol sata i više, ugasim, odem na fb i nakon negdje 10 minuta odkad sam ugasio CS mi se pojavi BSOD. Nemam čime slikat :/ 
Skeniro sam pomoću HiJackthis, antivirusom... nisam uspjeo ništa
A tutorial na poečtku ove teme ne pomaže jer nemogu otvoriti debugging tools iako sam ga instaliro.

Moram napomenuti da sam overclockao procesor bio, bez ikakvog dizanja voltaže i to malo više, sa 2.8 na 3.5, ali od prvog BSODA sam vratio na 3.2 i onda sam opet na stock 2.8, na grafi su mi najnoviji updatovi...

Specs:
pentium dual core e5500

6gb ram ddr3 600MHz Dual Chanel

gigabyte GT 630 1gb ddr3  

vex
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 13:44 (SBV3X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, jel mi može netko pregledat .dmp fileove koje imam od crasha minidumpa...ono iz prvog posta?

liknovi za download dumpa: 103687 je oznaka za minidump

http://speedy.sh/6zdDn/030314-103687-01.dmp

http://speedy.sh/muEvN/030314-161031-01.dmp

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice