Bootfail nakon update BIOSA

poruka: 10
|
čitano: 2.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Bootfail nakon update BIOSA !!HITNO!!

Ljudi hitno pomagajte.Danas otišo malo na službenu stranicu Asrock 880G Extreme 3 matične i vidim da ima novi bios koji donosi podršku za AM3+ proceve.Ajd ja sad skinem najnoviji bios i pokrenem instalaciju te se sve završi normalno i izbaci da trebam restartirat komp kao što sam ja i učinio.Nakon restarta mi komp ne želi doć do boota winsa nego zapne na BIOSU i izbaci CMOS Cheksum Failed.Što mi je činiti??Molim vas potrebna mi je pomoć hitno

robimarko@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Bootfail nakon update BIOSA !!HITNO!!

To je do postavki u biosu. Stare postavke su i dalje spremljene a ti koristis noviju verziju biosa. Izvadi bateriju na neko vrijeme da se postavke izbrisu, ili udi u bios setup (pretpostavljam da mozes) i rucno ih sve podesi, pa spremi.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
Nemogu ući u BIOS postavke no stisnit ću clear CMOS.Jedno pitanje kad da stisnem prije paljenja kompa ili poslije??
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

Pa prije, valjda. Ti to pricas o nekakvoj tipki na maticnoj? Nemam takvo nesto pa ti ne znam tocno reci...

15 godina
Evo napravio CLEARCMOS no sad mi piše CMOS setting wrong i press F2 or DEL to enter CMOS Setup no ja stisnem F2 i ne reagira.BTW Imam Roccat Valo USB tipkovnicu??Možda je zbog toga što je USB??
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

Moglo bi biti, ako ti nije po defaultu ukljucen USB legacy mod za periferiju. Ako imas neku staru PS/2 tipkovnicu probaj s njom.

17 godina

moguće je

0 0 hvala 0
18 godina

Nakon svakog updejta biosa treba ucitati postavke "load setup defaults" da se aktiviraju nove postavke biosa.Nakon toga podesavas po zelji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Bootfail nakon update BIOSA

Taj smo dio vec ustanovili, sada pokusavamo uci u bios setup :)

15 godina
Re: Bootfail nakon update BIOSA

Probat ću skinit staru PS/2 tipkovnicu i probat ući u BIOS i Loadat Default postavke

Evo uspio sa starom PS/2 tipkovnicom.Samo je trebalo uštekat u PS/2 i pritisnit F2 i namjestit nove BIOS postavke

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 0:17 (robimarko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice