Ljudi hitno pomagajte.Danas otišo malo na službenu stranicu Asrock 880G Extreme 3 matične i vidim da ima novi bios koji donosi podršku za AM3+ proceve.Ajd ja sad skinem najnoviji bios i pokrenem instalaciju te se sve završi normalno i izbaci da trebam restartirat komp kao što sam ja i učinio.Nakon restarta mi komp ne želi doć do boota winsa nego zapne na BIOSU i izbaci CMOS Cheksum Failed.Što mi je činiti??Molim vas potrebna mi je pomoć hitno
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je do postavki u biosu. Stare postavke su i dalje spremljene a ti koristis noviju verziju biosa. Izvadi bateriju na neko vrijeme da se postavke izbrisu, ili udi u bios setup (pretpostavljam da mozes) i rucno ih sve podesi, pa spremi.
Pa prije, valjda. Ti to pricas o nekakvoj tipki na maticnoj? Nemam takvo nesto pa ti ne znam tocno reci...
Moglo bi biti, ako ti nije po defaultu ukljucen USB legacy mod za periferiju. Ako imas neku staru PS/2 tipkovnicu probaj s njom.
moguće je
Nakon svakog updejta biosa treba ucitati postavke "load setup defaults" da se aktiviraju nove postavke biosa.Nakon toga podesavas po zelji.
Taj smo dio vec ustanovili, sada pokusavamo uci u bios setup :)
Probat ću skinit staru PS/2 tipkovnicu i probat ući u BIOS i Loadat Default postavke
Evo uspio sa starom PS/2 tipkovnicom.Samo je trebalo uštekat u PS/2 i pritisnit F2 i namjestit nove BIOS postavke