AMD 6950 1GB overclock problem

poruka: 15
|
čitano: 2.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Prije tjedan dana mi je došla nova Sapphireova 6950 1GB. Odmah sam se bacio na overclockanje i došao do granice te smanjio clockove za 15 MHz. Testirao sam je u Furmarku (1.9.0v) i max temperature su bile oko 75C.

Problem se javlja u nekim igrama (BFBC2 i DCS A10C Warthog zasada) kada se sve smrzne i moram restartat komp. Pratio sam loadove i temp. u igrama te je load  bio prosječno 85% i temp. oko 65C. 

Probao sam mijenjati drivere (sada koristim 11.4) no problem se i dalje javljao. Vratio sam je na stock frekvencije i onda je noramlno radila, no ne shvaćam kako prolazi test u Furmarku u kojem GPU ima 100% load i max temp. , a ruši se u igrama u kojima je opterećenje manje.

Zanima me još da li problem može uzrokovati PSU? Trenutno imam Cheftecovo 550W na konfi: i7 950 (4.00GHz), 6gb RAM (1688MHz), Gigabyte X58A UD3R MB, 2 HDD, Corsair A70 CPU cooler, te imam i spojen externi HDD. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Anybody?

0 0 hvala 0
14 godina

moglo bi bit ako ti je jos proc clockan...jaka je to konfa...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ništa čudno, grafu je mnogo teže dobiti stabilnu od CPU-a.

Meni je bivša 5850 prolazila OCCT i Furmark torture no u MW2 se srušila nakon 5 sekundi.

Zaključak: ostavi na defaultu, ionako sve vrti na max.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD 6950 1GB overclock problem

Imaš Intel procesor?

EDIT:Vidim da imaš.Meni je u BC2 problem s Intelom,s AMD-om radi.Znači u BIOS-u trebaš prije igranja BC2 isključiti Azalia Codec i onda radi,al inema zvuka.Tako kod mene radi BC2.

HTC Desire Android
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 22:55 (emerik).
17 godina

Da, BBC2 zna stvarat probleme kod OC grafe, pogotovo s msi afterburnerom ili trxxx.

Ja sam problem rješio brisanjem afterburnera , update realtec zvučnih drivera i punkbustera.

AMD FANOBY !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Idem probat updateat drivere za zvuk. Btw koristim TRIXX za OC.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ostavio bih ja..., ali jednostavno ne mogu, moram overclockat, to mi je u krvi {#}

14 godina

a nemoj..nema potrebe...veliki oc steti kartici ako je na due vrime ocana..lipo je katkad ocaj za koji bench i inace nek stoji stock...ko da je slaba {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel si onda clockao s nekim drugim softwareom ili si ostavio na stocku?

15 godina
neaktivan

Update: u BFBC 2 mi se počela rušit i na stocku {#}

15 godina
neaktivan

Instalirao sam nove drivere za sound, updateo PB, verificiro fileove prek Steama (našao je 2 corruptana filea koja je i odmah zamijenio) no ništa, opet po starom.

Nisam ni probavao gasit Azalia codec u BIOSu jer mi je totalno glupo igrat bez zvuka (u BC2 je zvuk 50% doživljaja {#}).

17 godina

Vjerovatno je do Trixxa, probaj ga obrisat i drivere grafe vratit sve na default a i OC proca bi mogo malo smanjit, probaj bar :)  Nije do hardwera nego je je softwerski problem, kao što sam reko BBC2 je osjetljiva igra {#}

AMD FANOBY !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

Vjerovatno je do Trixxa, probaj ga obrisat i drivere grafe vratit sve na default a i OC proca bi mogo malo smanjit, probaj bar :)  Nije do hardwera nego je je softwerski problem, kao što sam reko BBC2 je osjetljiva igra {#}

Problem je u TriXX-u kako je i kolega napisao. Imao sam isti problem i kad sam zbrisao TriXX sve je proradilo.

Cudno je to sto sam igrao BC2 250 sati bez problema i onda se to pocelo dogadat iako sam imao TriXX i prije toga.

15 godina
neaktivan

Čini se da overclocking software stvara probleme. Maknuo sam TRIXX te probao stavit AB no ista stvar, pa sam prešao na CCC i sada radi {#}

Hvala svima na pomoći. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice