8600 GTS problem

poruka: 24
|
čitano: 3.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Ja svoj komp obicno koristim za gejmanje (pretezno igram cod2 i cod4 ) : Dual core Intel 2.66,3 GM RAM,350 W PSU,Nvidia 8600GTS Gainward edition.Prije sam imao XP  i sad sam stavio win 7 i primjetio da mi na mapama u cod-ovima ali i  u ostalim igrama fps odjednom padne za 50-60 slicica ali bez razloga jer na mapi u to vrijeme nema vise detalja nego uobicajno .U grafickim postavkama sam stavio sve na low u nadi da cu dobit vise fpsa ali nista se ne mijenja .FPS bezobzira opada bez razloga cak i ako u ingame postavkama stavim sve na low ili high svejedno je .

0 0 hvala 0
17 godina
8600 GTS problem

smrdi na grijanje neceg...

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: 8600 GTS problem

I jos nesto mozda je vezno uz problem .Kad udem u bilo koju igru uvijek mi na pocetku se igra freeza na 3-4 sec i iz kompa se cuje zvuk paljenja ventilatora bas jako i onda ude u igru .Pogledao sam temperaturu neprelazi 65 stupnjeva za vrijeme igranja ,a normalno stoji na 55 .

17 godina
neaktivan
8600 GTS problem

frende jesi provjerio drivere... moguce da si nes zamjenio (xp sa win7 ili 32 sa 64) i jesi li uopce skino drivere za grafu nakon instaliranja win7?

http://medievalcro.org/
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
8600 GTS problem

puno je 55 stupnjeva u idleu i vjerojatno nije clockan..vrime ti je da malo usisas komp...i prominis pastu na cooleru od procesora..jer kao sta je kolega reka smrdi na pregrijavanje necega :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Naravno svi driveri su skinuti i uredu su .Onda cu ga sad preko praznika malo ocistiti .

Znate li mozda koliko dode pasta za proc i ide li ta pasta za graficku ?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Phnemonen kaže...

Naravno svi driveri su skinuti i uredu su .Onda cu ga sad preko praznika malo ocistiti .

paste su ti oko 40 kn..one malo bolje..i vride i za graficku...i ako to nisi radia nadi na youtubeu video da se malo upoznas koliko tribas paste nanijeti na cip :) ugl velicine zrna rize ce ti svi rec

15 godina
Phnemonen kaže...

Paste

And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

OK hvala svima 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8600 GTS problem

kupi komprimirani zrak i ispuši kućište.Stavi pokoji ventilator u kućište ako već nemaš(radi protoka zraka).Prednji vent si staviš da usisava zrak u kućište,a zadnji staviš da izbacuje zrak van iz kućišta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Ja sam imao tu karticu, sve 8600GTS se manje-više griju kao svinje, jedino normalno rješenje je L2 Pro hladnjak, 109kn je u Linksu.

To je što se tiče same kartice. Inače ako govorimo o njoj 55c za idle joj je normalna temperatura, kod mene je bila 47,48c a imam sređeno kućište i skrivene kablove maksimalno, uz modularno napajanje.

Mislim da bi trebalo i provjeriti napajanje i hlađenje procesora.

350W bi trebalo biti dovoljno, ali pošto zahtjeva 1x6pin, a i s obzirom na starost konfe, nije isključeno da je napajanje uzrok, i da je pri izdisaju. 350W Codegena naravno da nije isto kao i 350W Fortrona PNF.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Pojavio se jos jedan problem u igrama kad stavim rezoluciju 1024x768 ili manju od te rubovi(oko 3 cm) ekrana mi se nevide te ako na kompu stavim bilo koju rezoluciju manju od 1440x900 slika postane mutna .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Takoder opet ista situacija se ponavlja .Stavio sam termalnu pastu novu temperatura je pala za 5 C ali uzmimo za prijmer cod 2 stavim sve high (detalji grafika AA) fps 250 i opada na tocno odredenom mjestu na mapi ,a zatim stavim sve na low opet isto se ponavlja.

14 godina
protjeran
Phnemonen kaže...

Takoder opet ista situacija se ponavlja .Stavio sam termalnu pastu novu temperatura je pala za 5 C ali uzmimo za prijmer cod 2 stavim sve high (detalji grafika AA) fps 250 i opada na tocno odredenom mjestu na mapi ,a zatim stavim sve na low opet isto se ponavlja.

u cod 2 detalji ne uzrokuju smanjenje fps...refresh rate i aa i dx9 to uzrokuje..stavi dx7 rendering i aa off...ako vec jesi onda neznan sta bi moga bit problem :S

17 godina
neaktivan
8600 GTS problem

e a jesi mozda probo reinstallirati directx ??

moguce je da se sje**

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Sto se tice cod2 znam sve o tome tako da mislim da nisan pogrijesio 

Probat cu sad reinstall directx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Pitao sam na Nvidijinom forumu mozda ce oni znati .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
8600 GTS problem

jel radi sad ili dalje pada fps?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Reinstaliranje nije pomoglo , temperatura je manja ,FPS je malo veci ali opet nije to to kao sto je bilo na Windows XP .

Bas gledam po drugim forumima ljudi na 7 sa istom ili slicnom grafickom imaju istih problema ,a na Nvidijinom forumu i cak forumu od samog Microsofta nemogu dati tocno rijesenje problema..

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 22:17 (Phnemonen).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

BUMP pls moze li mi neko pomoci ? 

16 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Ako ti baš tolke probleme zadaje Win 7 onda se vrati na XP.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hazz kaže...

Ako ti baš tolke probleme zadaje Win 7 onda se vrati na XP.

to bih radio samo ako nema drugog rijesenja a mora ga biti .

15 godina
neaktivan
8600 GTS problem

Uninstalirao sam driver i sad je rezolucija 800x600 i nije mutna kao sto je bio slucaj kad sam imao driver .Neznam u cemu je problem jer sam skinuo dobre driver ?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice