Pozdrav!
Završio sam srednju školu i ovo ljeto su mi u jednom servisu ponudili stalni posao. U biti, počelo je sa probnim rokom od 3 mjeseca.
I tako sam odradio ta 3 mjeseca i sad me žele uzeti za stalno. Imam rok do kraja ovog mjeseca da se javim jel odbijam ponudu ili prihvačam. Trebao bi početi raditi sam početak sljedećeg mjeseca.
Tu dolazi moj problem. Imam samo srednju školu završenu, mlad sam. Neznam dal da upišem fakultet ili da prihvatim ponudu servisa. Radi se o početnoj plaći od 5500 kn, plaća je fixna, radi se 5 dana u tjednu, 8 h dnevno, a nekad ima dodatnih sati koji se ne plaćaju.
Na prvi pogled to mi izgleda kao mala plaća, jer je prosječna plaća u Hrvatskoj 6500 kn pa baš nebi ispod toga išao. Mučio sam se u srednjoj školi i imao ocjene 5 iz najtežih predmeta.
Stvarno neznam dal da prihvatim ugovor koji me veže na 2 godine, a nakon toga tek ide novi ugovor i plaća 7000 kn + bonusi. Jer ako upišem neki fakultet od 5 godina onda bi imao plaću 15000 kn jer tako jedan moj susjed ima, a bavi se tih poslom već 20 godina.
Dal da prihvatim ponudu za posao ili da se dalje idem školovati?
Jedini problem je što sam propustio rok za upise u fakultet pa bi jednu godinu pauzirao, a ovi mi nude ugovor na 2 godine.
33 | Prihvati ponudi |
---|---|
7 | Idi se školuj |