Zaposlenika možeš zadržat ako odluči otić? U polju koje je toliko dinamično veći poslodavci neće niti tražiti 2 tjedna otkaznog roka za osobu koja nema dana iskustva.
Matematiku sam radio da ti bude što jednostavnija, skaliraš je koliko želiš i razlika je nevjerojatno veća.
Što se tiče toga da studenata nema cijeli dan zadnjih 5 koje sam mentorirao rade 8 sati dan kao i svi drugi, tako da se nisam susreo s onima koji rade 2 sata pa odu..
Lijepo od tebe što si vidio takve studente, ja još nisam vidio studenta koji bi mogao biti prisutan 40 sati tjedno, 52 tjedna u godini.
Isto nisam vidio nijednog koji može mijenjati termine kolokvija, ispita, predavanja i slično.
Matematika ti je besmislena jer bi, ako radiš i imalo si povezan s P&L znao da je razlika nemjerljiva i računa se potpuno drugačije.
Zaposlenik je dužan školovati se po potrebi. Poslodavac je dužan školovati djelatnika kad zatreba.
ZoR je striktan i prema poslodavcu i prema posloprimcu u smislu međusobnih obveza, studenti tu ne dolaze u nikakav okvir.
A o svih studenata s kojima sam do sada imao posla (radi se o desetinama u zadnjih dvadesetak godina) rekao bih da je njih maksimalno 15-ak posto (uvrh glave, vjerojatno sam puno rekao) upotrebljivo da kroz koju godinu dogura do pozicije juniora.