Administrator oracle baza podataka (oracle dba)

poruka: 5
|
čitano: 4.511
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Administrator oracle baza podataka (oracle dba)

Pozdrav svima.
Zanima me bi li netko ovdje mogao pomoći. Evo nakon završenog faksa počeo sam samostalno učiti oracle 10g/11g i planiram položiti OCA certifikat za početak. Zanima me ima li ovdje oracle db administratora i kako to u stvarnosti izgleda, što se sve mora znati? Nekoga tko bi mogao pružiti neke informacije o tome koje firme u Hrvatskoj imaju ovu tehnologiju? Naime mislio sam probati ili volontirati ili se provući nekako sa novim poticajem za nezaposlene (1600kn) tek toliko da steknem radno iskustvo. Zna li netko gdje bih mogao probat slati otvorene molbe i životopise?
Unaprijed hvala svima 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Administrator oracle baza podataka (oracle dba
aquyla kaže...

Pozdrav svima.
Zanima me bi li netko ovdje mogao pomoći. Evo nakon završenog faksa počeo sam samostalno učiti oracle 10g/11g i planiram položiti OCA certifikat za početak. Zanima me ima li ovdje oracle db administratora i kako to u stvarnosti izgleda, što se sve mora znati? Nekoga tko bi mogao pružiti neke informacije o tome koje firme u Hrvatskoj imaju ovu tehnologiju? Naime mislio sam probati ili volontirati ili se provući nekako sa novim poticajem za nezaposlene (1600kn) tek toliko da steknem radno iskustvo. Zna li netko gdje bih mogao probat slati otvorene molbe i životopise?
Unaprijed hvala svima 

Brdo firmi ima tu tehnologiju, na raznim platformama, ali se radi o produkcijskim sustavima kod kojih dobar dio jačeg održavanja radi outsourceing.

Samo tako "uletiti" nije baš jednostavno. probaj vidjeti sa sistem integratorima imaju li potrebe za takvim ljudima (ideja je OK, ali nije baš sad pravo vrijeme za traženje posla).

12 godina
neaktivan

hvala na odgovoru.

a najtužnije je to što je negdje prije bio oglas na portalu moj posao al problem je sto su trazili da znas i IBMov AIX OS a to se ne da naredit na virtualnu mašinu. da je red hat već bih se i probao prijavit. mislis da bi bilo bolje negdje napolju onda trazit praksu i iskustvo?

17 godina
aquyla kaže...

hvala na odgovoru.

a najtužnije je to što je negdje prije bio oglas na portalu moj posao al problem je sto su trazili da znas i IBMov AIX OS a to se ne da naredit na virtualnu mašinu. da je red hat već bih se i probao prijavit. mislis da bi bilo bolje negdje napolju onda trazit praksu i iskustvo?

Problem je u tome što i vani nećeš baš često naći Oracle na "low-cost" (čita, Windows i linux) platformama već je češće u pitanju AIX, HP-UX i slično. Mislim da znam gdje si ovo vidio, ali tamo ne možeš (kao ni na drugim mjestima) samo tako doći i "učiti" jer su to ipak produkcijske okoline.

Na tvom mjestu bih se probao okrenuti prvo sistem integratorima (mailom bez obzira što nemaju otvorena radna mjesta, navedi da bi radio za sitnu lovu samo da naučiš) jer kod korisnika je to jako teško, a naučiti sam takvo što i probati odmah krenuti u praksu je gotovo nemoguće.

Imaš li ikakvo realno iskustvo s bazama?

12 godina
neaktivan

istina. mogao bih probati s ovim sto predlazes/ete. Realnog iskustva bas i nemam nazalost. Osnovna znanja sa faksa i ono sto sam dosad naucio gledajuci nuggetse i citajuci knjige i dokumentaciju. budem sad isao prosurfat malo oko sistem integratora u hrvatskoj pa budem vidio jel ima mozda nesto blizu mene u osijeku. hvala jos jednom :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice