Strana literatura

poruka: 8
|
čitano: 3.764
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Strana literatura

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 18:39 (Gondar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Strana literatura
Gondar kaže...

Želio bih se početi baviti programiranjem i većina ljudi preporučuje englesku literaturu jer je puno bolja, no problem je u tome sto engleski nisam učio u skoli nego preko televizije gledajuci filmove i serije pa ga ne razumijem u dovoljnoj mjeri da bih mogao uciti programiranje na tom jeziku. Razumijem dosta toga na IT portalima kada pišu vijesti o dolasku novog hardvera, ali literatura za programiranje ima puno tih pojmova sto zahtjeva sire znanje engleskog i jednostavno ne razumijem puno tih rijeci da bih mogao sve to povezati i pomoću toga učiti. Ono sto me zanima je na koji način i preko čega najbolje učiti engleski kako bih mogao s razumijevanjem citati knjige i literaturu na tom jeziku.

nakupuj te literature i počni s čitanjem, a nepoznanice rješavaj u hodu uporabom svega dostupnog a legalnog.* 

*sad sam već godinama sudski too much ali tako sam počeo (prije nekih 45 godina).

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 17:50 (Ajar).
13 godina
Gondar kaže...

Želio bih se početi baviti programiranjem i većina ljudi preporučuje englesku literaturu jer je puno bolja, no problem je u tome sto engleski nisam učio u skoli nego preko televizije gledajuci filmove i serije pa ga ne razumijem u dovoljnoj mjeri da bih mogao uciti programiranje na tom jeziku. Razumijem dosta toga na IT portalima kada pišu vijesti o dolasku novog hardvera, ali literatura za programiranje ima puno tih pojmova sto zahtjeva sire znanje engleskog i jednostavno ne razumijem puno tih rijeci da bih mogao sve to povezati i pomoću toga učiti. Ono sto me zanima je na koji način i preko čega najbolje učiti engleski kako bih mogao s razumijevanjem citati knjige i literaturu na tom jeziku.

Evo, ako ipak hoćeš dobru našu knjigu, za C++ ili bar za početak.

Demistificirani C++

http://free-zg.htnet.hr/jsribar/

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Gondar kaže...

Evo, ako ipak hoćeš dobru našu knjigu, za C++ ili bar za početak.

Demistificirani C++

http://free-zg.htnet.hr/jsribar/

C# me najviše zanima zbog Unity-a, a i koliko sam čuo uz javu je najtraženiji jezik kod nas.

13 godina
Gondar kaže...

C# me najviše zanima zbog Unity-a, a i koliko sam čuo uz javu je najtraženiji jezik kod nas.

https://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/literatura-programiranje/117438.aspx

14 godina
neaktivan
Strana literatura

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 18:38 (Gondar).

0 0 hvala 0
13 godina
Gondar kaže...

Može li i kakav savjet za učenje engleskog jezika?  Pošto je engleski jezik vrlo bitan općenito pogotovo za programiranje, a obrazovanje u nekim dijelovima Hrvatske nije adekvatno, moramo uzeti stvar u svoje ruke.

Ne može 

Isto sam učio sam pomoću TVa i kompa :D

11 godina

@Gondar

Frende imaš brdo sadržaja na netu od početnika do experta za učenje na engleskom.. Uglavnom gledaš slušaš, pišeš.

Nađi nekaj kaj te zanima, neki sadržja na netu na engleskom, te deri po riječniku, te si zapisuj riječi.

Programmming = Programiranje, structure = struktura, file= datoteka, itd....

Strani jezik, kao i programski učiš konstatno. Cijeli život. Međutim, što više imaš znanja, to je postaje sve lakše.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice