Najme odma u startu da se razumijemo,imam 29 godina i smatram da sam prestar(i preglup) da bi se bacio u programiranje .Probao sam u Blooddev++ nešto i tako, čak sam i dosta savladao(Hello World :) i te fore),
al sam shvatio da uz svu volju čovjek treba počet s tim najkasnije oko 17 godine , jel kolko sam skužio ,onaj koji kaze da je savršen programer ili laže ili nezna šta priča, to je grana koju cijeli život učiš i umreš neuk...
No ajd sad na moj problem, ako ima čovjeka dobra srca da mi složi kostur il bar da mi pojasni kako i šta, a ja ču odraditi svo upisivanje..
Najme o čem je riječ.
Radim u jednoj kurirskoj službi na sortingu pošiljaka , znači Zagreb je podijeljen na recimo 14 zona i svaka zona je dodjeljena jednom dostavljaču, recimo Ivo Ivić vozi cijelu Trešnjavku, Trešnjavka ima 300 ulica sa različitim nazivima, a moj tim dobije 3000 pošiljaka(za cijeli Zagreb) svako jutro i to bi se teoretski trebalo rasortirati u 2 sata, e sad, ja sam popamtio oko 80 % ulica u ZG, no s obzirom da je posao stresan ljudi masovno daju otkaze, pa dobivam novajlije koji neznaju 3 ulice u ZG,treba mi 4 mjeseca da ga naučim da popamti i onda da otkaz, ono živi košmar.
Pa mi je palo na pamet recimo mali prozorčic sa dva polja , u prvo bi se polje upisivao naziv ulice, a drugo polje bi automatski izbacilo ime dostavljača koji je zadužen za taj teren..
Isto tako s obzirom da dostavljači često daju otkaz, da se može promjeniti samo ime dostavljaču, a tereni ostanu isti.
Dal več ima takva i/ili slična aplikacija.
Dali je tako nešto komplicirano, bi li to mogao ja sam odraditi i ako da uz koje programe,
Isto tako mi je bitno da je program što jednostavniji jel ce ga koristit djelatnici ko i nisu sa ti na racunalima...
Stavio sam Att. da od prilike vidite o čem se radi...