Upgrade high end PC-a na novi level

poruka: 31
|
čitano: 5.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo i ja se odlucio na Upgrade mog kompa. Posto sam veliki fan Nvidia Surrounda/Eyefinitya trebam  takoreceno dobre i jake komponente.

U vidu imam uzeti proc I7 3770k dakle ivy bridge uz to bi trebao i jednu Z77 maticnu plocu kvalitetnu i koja omogucava dobar clock recimo bar najmanje dvije 680gtx-ice bi trebalo biti moguce u sli spojiti na tu plocu. Molio bi i za preporuku memorije al nesto bolju/brzu minimalno 16GB naravno kvalitetnu. i da jos jedan dobar CPU cooler za navedeni proc.

Imajte u vidu da na te komponente koje preporucite budu spojene minimalno dvije gtx 680 tako da budu optimalne za te grafe. 

Pisite dali je proc dovoljan i da nece biti usko grlo za dvije 680gtx takodzer bilo koja komponenta koju sam gore naveo.

Nadam se odgovorima od iskusniji forumasa i ljudi koji su u prilici posjedovati High end komponente i koji znaju o cemu se govori.

Takodzer znam da bi mogao otici u ducan i sve najskuplje pokupovati i reci to je to. al ipak hocu poslusati misljenja vas forumasa. od prilike znam sto valja i sto je zadnja tehnologija al su ipak par misljenja bolja od jednog pogotovo dok se radi o vak slozenim i skupim konfiguracijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bolje ti uzet umjesto dvije 680GTX-ice jednu 690GTX koja manje trosi em jeftinija neg dvije 680-ice a perfomanse u 1-2 fpsa a to se moze clockom stic btw u full loadu 680GTX u sli imaju temp od 78-80 dok 690GTX ima oko 35 pa isplativije 690GTX

edit: nece biti usko grlo ni za 680GTX u SLI ni 690GTX ali bi preporucio da ga clockas na 4.2-4.5

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 20:29 (andrejcoric).
Moj PC  
1 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Upgrade high end PC-a na novi level
andrejcoric kaže...

btw u full loadu 680GTX u sli imaju temp od 78-80 dok 690GTX ima oko 35 pa isplativije 690GTX

netocno, gtx 690 u full loadu ima temp od 80 .

15 godina
neaktivan
andrejcoric kaže...

bolje ti uzet umjesto dvije 680GTX-ice jednu 690GTX koja manje trosi em jeftinija neg dvije 680-ice a perfomanse u 1-2 fpsa a to se moze clockom stic btw u full loadu 680GTX u sli imaju temp od 78-80 dok 690GTX ima oko 35 pa isplativije 690GTX

edit: nece biti usko grlo ni za 680GTX u SLI ni 690GTX ali bi preporucio da ga clockas na 4.2-4.5

nisam baš iskusan, ali danas sam na linusovom videu čuo da što se tiče eyefinitya, pogotovo 3d-a dvije 680-tke će poslužiti bolje zato što imaju zasebne memorije za razliku od 690 koja ne može iskoristiti sva 4 gb na to. nadam se da ne griješim  {#}

17 godina
Nebih rekao da ce ti ivy bridge donijeti vise od postojeceg proca. Da imam samo jedan pc, na x58 bih dodao gtx 690 i to bi sa recimo I7 980, 990 trebalo sljakati optimalno sa dobrim oc-om. Hoce li biti potpuno novi nivo u odnosu Na to sto imas sad, neznam :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

razmisljao sam svakako i o 690gtx-ici al kad se sjetim ja te grafe nemam skoro nikad dulje od godine dana tako da ako uzmem jednu 690 kasnije je teze prodati jer vise kosta nego pojedinacna 680. a malo ljudi ovdje ima para da ti da recimo 4500-5000kn u kesu nakon godinu dana. pretpostavljam da ce 690 bar jedno 7000-8000kn kostati. dok kad uzmem dvije 680 nesto su cak i jace a zasebno ih lakse kasnije prodati jer po komadu manje kostaju. to mi je iskustvo od dosadasnji kartica. 

kazete ivy bridge 3770k proc nebi za dvije bio usko grlo.

koju maticnu Z77 bi preporucili uz ovaj proc?

koju memoriju? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

Koji i7 ti imas?

--------------------------
14 godina
mate960 kaže...
djdamir81 kaže...

Koji i7 ti imas?

sad imam I7 920 eto tek toliko da pc sljaka dok uzmem novi ivy. a do prije tjedan mi je 970 bio unutra pa sam prodao. 

17 godina
a sta ce ti to sve kad imas zvijer od kompa ?
Moj PC  
10 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

3770k je izvrstan procesor, ali kako ciljaš na high-end kartice, preporučio bih Sandy Bridge-E, zbog boljih overclockerskih mogućnosti i quad-channel memorije.

U bilo kojem slučaju ovo je izvrsna memorija (i nije skupa): G.Skill Ripjaws Z, 4x4GB

Bez problema se overclockira na 2400MHz. Sada stiže i nova Trident serije memorije koja je isto izvrsna za high-end konfiguracije.

Što se tiče kartice, slažem se da je bolje uzet 2x 680, i ako uzmeš 690 treba imati na umu da dio zraka ispuhuje u kučište pa kučište treba imati dobar protok zraka.

EDIT: Cooler bih definitvno preporučio Noctua NH-D14, za high-end cpu na zrak ništa ispod toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 22:28 (Hacker907).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hacker907 kaže...

3770k je izvrstan procesor, ali kako ciljaš na high-end kartice, preporučio bih Sandy Bridge-E, zbog boljih overclockerskih mogućnosti i quad-channel memorije.

U bilo kojem slučaju ovo je izvrsna memorija (i nije skupa): G.Skill Ripjaws Z, 4x4GB

Bez problema se overclockira na 2400MHz. Sada stiže i nova Trident serije memorije koja je isto izvrsna za high-end konfiguracije.

Što se tiče kartice, slažem se da je bolje uzet 2x 680, i ako uzmeš 690 treba imati na umu da dio zraka ispuhuje u kučište pa kučište treba imati dobar protok zraka.

EDIT: Cooler bih definitvno preporučio Noctua NH-D14, za high-end cpu na zrak ništa ispod toga.

mislim da cu svakako pri odluci 3770k ostati. svakako mi za godinu nece ni ovaj ni sandy bridge nista znaciti. (Biti ce pre stari) a godinu dana ce 3770k sigurno sve gurati uz clock od neki 4.6-5ghz. sutra cu uzeti novi Bug, nadam se da ce mi bug pomoci u odluci za maticnom plocom a dok se odlucim za maticnu onda dolazi memorija. za grafe se vec zna samo nvidia 680 sli i godinu dana miran

17 godina

koji ce ti klinac sli 680 kad nema igre koja ju moze iskoristit , samo ces pare bacit bzvz iako vidim da ti nisu problem..al to je druga prica
radje ubodi samo vise rama , brzi i velik SSD + 680 i to je to do nex godine ...

p.s IB nije nista bolji od tvog u igrama , neces vidjet ralziku ni da stavis SB-E 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 23:30 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A dobro, kad netko ima love na bacanje onda tako razmišlja. Osobno mislim da je ovo samo bacanje novaca (doduše barem netko podupire industriju kak spada hehe) jer s konfom koju ti navodiš bio bi potpuno miran ne jednu nego barem 4 godine {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

a svak ima nesto sto voli. ja dajem rado za komp auta i feste i dobar zivot. sto ja nevolim je droga cigarete i previse alkohola i za te stvari nedam pare. a uostalom za ugodniji zivot mi nije zao dati pare.

a posto jos uvijek ima ljudi koji stalno spominju sto ce ti dvije tri high end kartice evo jos jednom odgovor, ocito ovd malo tko razumije sto znaci pokrenuti rezu od 6040x1080 na ultra. nadam se da je sad jasno cemu vise grafa. i meni je jasno da je jedna 680 puno i previse za male rezolucije poput 1920x1080. al kod mene se radi o gore navedenim rezolucijama. 

sto se tice proca sad mi je ostao samo ovaj i7 920 model i mislim da ce on biti svakako usko grlo za ove grafe. a i stare tehnologije s novim se bas i ne podnose najbolje. kad prelazim na nove grafe onda nek bude i odgovarajuci proc i maticna a i rami.da bi se grafe upotpunosti iskoristile. a i nije sad neka investicija novi proc maticna i rami. grafe su ponajskuplje u toj prici al onda sam bar godinu miran

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdamir81 kaže...

a svak ima nesto sto voli. ja dajem rado za komp auta i feste i dobar zivot. sto ja nevolim je droga cigarete i previse alkohola i za te stvari nedam pare. a uostalom za ugodniji zivot mi nije zao dati pare.

a posto jos uvijek ima ljudi koji stalno spominju sto ce ti dvije tri high end kartice evo jos jednom odgovor, ocito ovd malo tko razumije sto znaci pokrenuti rezu od 6040x1080 na ultra. nadam se da je sad jasno cemu vise grafa. i meni je jasno da je jedna 680 puno i previse za male rezolucije poput 1920x1080. al kod mene se radi o gore navedenim rezolucijama. 

sto se tice proca sad mi je ostao samo ovaj i7 920 model i mislim da ce on biti svakako usko grlo za ove grafe. a i stare tehnologije s novim se bas i ne podnose najbolje. kad prelazim na nove grafe onda nek bude i odgovarajuci proc i maticna a i rami.da bi se grafe upotpunosti iskoristile. a i nije sad neka investicija novi proc maticna i rami. grafe su ponajskuplje u toj prici al onda sam bar godinu miran

jeah right ! pa normlano kad imas eye umjesto da igras na plazmi od 150 cm ili projektoru

ti igras na 6k sto je totolano bzvz i za sada igre jako lose skaliraju 3 monitora + kvaris periferni vid ! 

evo ja idem sutra po 680gtx i imat cu boost itekakv na po tebi MALOJ rezoluciji nasparam svoje sadanje...

lol ekipa jos dosta njih  igra na 1680k ok ...

17 godina

Po mom mišljenju za 3x 1920x1080 je i jedna GTX 680 dovoljno.

Ako već ideš na toliki upgrade, pa onda bolje uzmi 3 3D Monitora.

To bi bilo taman za 2x GTX 680 i podiglo bi ti igranje igara na 3D razinu.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Trebalo bi prosurfati neke recenzije procesora glede performansi u igrama, ali koliko ja znam,

jedan 980x sam kupio kad je izašao (mislim oko božića 2009.) i to nije bilo prije godinu dana,
ali dam se kladiti da mi u igranju OCan ne zaostaje i dandanas više od statističke fluktuacije za
ivy bridgeom sa ostatkom (grafičkom, memorijom, ssd-om) istim.
OK, druga je stvar vlastiti gušt slaganja nove konfe, to poštujem.
Ali nemoraš onda stavljati isprike tipa

"moram ivy bridge jer je ovo zastarjelo" Pogledaj malo našu diskusiju o Ivy, mnogi gameri kažu da im je fail

jer se dosta lošije OC-a od sandyja.

Fora ti je setup, ali po meni isto bi bolje bilo da si jače 3d ekrane stavio:)

Ja bih ako je gušt u pitanju, a pare nisu - isto onda radije gledao jednu prelijepu gtx690.

Čemu briga što ju nećeš moći prodati za koliko vrijedi kad pare nisu u pitanju:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 2:45 (overhaul).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eh, volim ovakve teme koje me na trenutak natjeraju da se

zapitam kako bi bilo imati para kao blata.

Vjerojatno dugoročno dosadno.

Isprika na off topicu.

For shits and giggles.
Moj PC  
14 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bojim se da kolegu forumasa manje vesele te dve 680, nego bi vecinu vas veselila jedna polovna 580...

Kad to sve pokupujes i vidis da su igre i dalje dosadne,a izgledaju isto, kaj onda?

Radje se primi droge i cigara, veselje samo takvo :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sandy Bridge-E sigurno nece biti star, za malo vise od godinu dana ce doc Ivy-E i biti ce na istom socketu 2011 i onda samo kupis novi procesor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdamir81 kaže...
Hacker907 kaže...

mislim da cu svakako pri odluci 3770k ostati. svakako mi za godinu nece ni ovaj ni sandy bridge nista znaciti. (Biti ce pre stari) a godinu dana ce 3770k sigurno sve gurati uz clock od neki 4.6-5ghz. sutra cu uzeti novi Bug, nadam se da ce mi bug pomoci u odluci za maticnom plocom a dok se odlucim za maticnu onda dolazi memorija. za grafe se vec zna samo nvidia 680 sli i godinu dana miran

Nemoj se previše nadati taktovima 4.6-5.0GHz sa Ivy Bridgeom osim ako te nije briga za zdravlje procesora jer će te temperature neugodno iznenaditi, ako poštuješ hardware vjerojatno nećeš preko 4.5GHz a današnji Sandy vozi 5GHz lakše nego Ivy 4.6GHz...

Ako te zanima dizanje high end pc-a na novi level ipak bi predložio kvalitetno vodeno hlađenje od cca 2000kn, mislim realno NH-D14 je odličan hladnjak, može držati SB-E na 4.8GHz bez pardona ali IMHO dizanje konfe na novi level ipak traži nešto više od dobrog zračnog hladnjaka, da ne kažem da bi i te 2x680 mogle imati svoj loop pa bi to doslovno značilo dizanje high end pc-a na novi level sa dva loopa, cpu i gpu odvojeno... :)

clock2much
13 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...
mate960 kaže...
djdamir81 kaže...

Koji i7 ti imas?

sad imam I7 920 eto tek toliko da pc sljaka dok uzmem novi ivy. a do prije tjedan mi je 970 bio unutra pa sam prodao. 

nikakve razlike moj damire neces vidjet.. drz se ti te zvjeri do haswella!!!!{#} ako si bas "lud" i moras nesto ubost prodaj 580 i kupi 680 ili 690.. proc ne diraj jel nemas potrebe nikakve... taj proc je napravljen da traje godinama!!

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 8:07 (=xfact=).
15 godina
neaktivan

Jedinu prednost u upgradeu na Z77 vidim u PCI-E 3.0 jer bi tu u SLi 680 mogao dobiti par postotaka bolje performanse... Sto se tice ploce bilo koja ce ti bit dovoljna koja podrzava SLI jer se neces bas naclockat na IB na zraku cca 4.4 sa noctua D14, a da ides na highend vodeno za 200MHz dati 3000kn mi i nije bas isplativo, jer IB se grije ko smuk i na 3x120 radijatoru pa ocekuj 100-300MHz veci 24/7 tak. Neces napucavat napon preko 1.3V jer neces moci to hladiti za 24/7 pa ti netreba ni uber ploca.

Ako ti se da zahebavat, ja bi slozio nesto sto sam i sebi mislio pa odustao. i7 2700k, m4e-z, SLI/CFX 680/7970, i full vodeno (CPU+GPU)... radje bi na tvom mjestu isao na SB 5.0 na 50 stupnjeva na vodi u loadu nego IB na 4.6 na 80 stupnjeva na vodi... ovako mozes uzet referentne GPU-e i uzivat u tisini i performansama recimo SB na 5.0-5.2 i 7970 na 1200/1650 za 24/7...

Google is your friend
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina

Da al čovjeka pratim od neki dan kad je pokrenuo temu o multiVGA/display igranju i nVidia surroundu i td. i on želi isključivo nVidia VGA. Čini mi se da mu nije potrebno vodeno, bio bi to novi level, al daj se radije orjentiraj na 3D kao što je netko predložio. Tu bih ja čak potražio Sonyev 3D naglavni sustav umjesto 3D monitora, ovisi kolko izaziva glavobolje, progooglaj. Ak ne to onda ubodi 3D monitore i prateću garnituru grafika i sigurno ćeš imati novi doživljaj.

www.rigburning.comule.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

Uh, ako ti i7 sluzi za "tek toliko da PC sljaka" onda stvarno...

--------------------------
13 godina
neaktivan
Ja sam razmisljao da sklopim ovakav jedan high end PC, jer sam imao priliku naructi sve sa recimo amazona, po USA cijeni, pa da iskoristim priliku... ali ipak je to skupa igracka, koja se sluzi svrsi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sine sto se ti ne bi drogir'o ko i svak normalan?

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

tutle.

0 0 hvala 0
17 godina
Panta_rei kaže...

Sine sto se ti ne bi drogir'o ko i svak normalan?

{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice