Upgrade AMD X6 1055t

poruka: 8
|
čitano: 1.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Upgrade AMD X6 1055t

Namjeravam nadograditi navedeni procesor. Odluka je pala na intel. Ali koji?

Stariji i5 4690K / i7 4790K ili ići na noviji i5 6600K?

Treba uzeti u obzir da sa 6600k mi treba DDR4 što je još dodatan trošak, dok kod starije generacije mogu iskoristiti postojeće DDR3 ramove koje imam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Upgrade AMD X6 1055t
Ja bih isao na i5 6500k bez obzira na ddr4 memoriju. Prodaj ovu sta imas da smanjis troskove, novija platforma i imas u budusnosti mogucnost nekakve nadogradnje. Makar da uzmes i stariji i7 durat ce ti bez beda par godina.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Upgrade AMD X6 1055t

ne'š ti mogućnosti nadogradnje s intelom, osim za one koji uzmu pentiuma ciljano s namjerom kasnije nadogradnje na i5/i7

nadogradnju imaš eventualno na sljedeću seriju procesora, koja je par posto jača od prethodne i ako u startu cilja na i5/i7 otključane verzije nadogradnja nema smisla 

nema kod intela baš neke isplative nadogradnje, to se uzme i nakon par godina opet sve novo

ali da, kad se već ide na novo, onda je svakako bolje ići na skylake i ddr4, jer razlika u cijeni nije baš toliko velika

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Upgrade AMD X6 1055t

Intel za svaku generaciju ima drugi socket tako da je irelevantno hoću li poslje moći nadograditi. 

Ono na što ciljam je neka isplativa nadogradnja jer 1055t više ne može podnjeti neke cpu zahtjevne igre. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Upgrade AMD X6 1055t

neka z170 ploca i i5 6600k i miran si godinama. Po meni se ne isplati to staro nadogradivati pogotova ako imas love. Ili bilo koja starija serija intelovog i7 procesora se gurati grafe jos godinama na max. Sve ovisi koliko si love spreman izdvojiti. 

Pogledaj si malo i bios za tu plocu, koliko viidm po netu su neki stavili beta bios i stavili gore 8320, tak da bi vjerojatno i tebi isao taj procesor makar ga nema u listi podrzanih.

http://www.overclock.net/t/1580415/will-they-work-on-the-crosshair-iv-formula

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 18:41 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Upgrade AMD X6 1055t

Imam na jednom računalu Phenom x6 1055 koji sam klokao na 3500mhz i nabavio sam gtx 980 ti, da li je taj procesor preslab za tu grafu?igrao bi neke igre na 4k.Jer mi je windows original i vezan je za matičnu i bio bi mi veliki trošak mijenjat matičnu i proc i windowse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Upgrade AMD X6 1055t

Taj procesor ne da je slab za 980ti, nego je preprepreslab za nju. Gledaj minimalno Intel i5. A što se tiče windowsa, koliko ja znam, zoveš microsoft, lažeš da ti je krepala matična i da nisi mogao nabaviti istu kao prije te si kupio drugu i sada trebaš aktivirat windows.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Upgrade AMD X6 1055t
Tony1999 kaže...

Taj procesor ne da je slab za 980ti, nego je preprepreslab za nju. Gledaj minimalno Intel i5. A što se tiče windowsa, koliko ja znam, zoveš microsoft, lažeš da ti je krepala matična i da nisi mogao nabaviti istu kao prije te si kupio drugu i sada trebaš aktivirat windows.

To sa windosima je moguće ali dolazimo do problema da kada dode neka inspekcija meni taj windows na računu se ne poklapa sa komponentama u računalu, na računu bi imao phenom x6, a u kompu intel i5 sa skroz drugom matičnom i ramom.

Mada ja ovdje ne vidim nikakav problem

na 4k ovaj proc radi odlično. Možda u nekoj teoriji je preslab ali u praksi koliko vidim radi odlično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 22:14 (njuskac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice