Trust noone- netocno mjerenje temp procesora

poruka: 7
|
čitano: 2.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Molio bi znalce da mi kazu koji je program za mjerenje temperature najtocniji jer svaki koji sam pokrenuo pokazuje neku drugu temperaturu,

Speedfan 4.34:   Core0=67C

Core1=69C

RealTemp 2.7: Core temps= 62C ; 64C

Lan Party DK(MBO utility): CPU=59C

aka Smart Guardian

Neznam za vas ali meni su ovo prevelike razlike da bi ih zanemario i uopce se usudio clockati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Slika:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Trust noone- netocno mjerenje temp procesora

Hm, a meni na mom Athlonu i SpeedFan i Everest i Gigabyte utility daju iste rezultate... jedino što SpeedFan nije skužio da je dvoglavi procesor pa je dao podatak za samo jednu jezgru :)

A sa druge strane, utility od ploče daje jedan rezultat koji je pitajboga sa kojeg senzora, valjda neki vanjski, a ne ovaj na procesoru jer Meni utility od ploče pokaže temparaturu kojueverest označi kao CPU, a posebno ima onda još temperature za svaku jezgru... SpeedFan nezna šta je, ali pod Temp 3 daje ono što Everest daje kao CPU, a kao Core mi daje temperaturu druge jezgre :) I sad gledam, trebo bi malo propuha u kompjuteru, CPU senzori su na najnižoj temperaturi u cijelom kompu, jezgre su na 24-25 stupnjeva (kad sad uglavnom idla), a temperatura matične ploče je 47 stupnjeva... kad najviše "svježeg zraka" u komp dolazi preko procesora na koji dolazi svježi zrak sa rupe i cijevi sa strane...

17 godina

Sto mi preporucas da gledam kao najtocniju vrijednost? Razlike su i do 10C,sto znaci rastopiti ili jako zagrijati procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koristi onaj program koji si dobio sa matičnom,a ako nisi dobio niti jedan onda pogledaj na stranicama od proizvođača matične koji oni preporučuju ili pogledaj na stranicama od raznih softverstkih tvrtki koja ima najbolju podršku za tvoju matičnu,i dali ti uopće program podržava senzor koji imaš na procesoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
real temp ti pokazuje temp jezgri(senzor u cpu) a lan party pokazuje temp cpu(senzor na mbo)
dok speedfan pokazuje krivo
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
benko kaže...
real temp ti pokazuje temp jezgri(senzor u cpu) a lan party pokazuje temp cpu(senzor na mbo)
dok speedfan pokazuje krivo
 OK,ako su to tocne informacije hvala ti Benko,mislim da je tema zavrsena,pa sto se mene tice moderatore zakljucaj slobodno
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice