Procesori Koji je bolji

poruka: 51
|
čitano: 5.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Procesori Koji je bolji ˇˇ
markoal kaže...

>>>>>>>>

E ljudi, posto nisam još naručio, mislim se da uzmem sljedeće Q9550 a već imam EP45-DS3, a bratu dam svoj E8400 i uzmem njemu EP43-DS3, mislim da je bolje nego phenom II 940, ali  zato neću uzimat Mugen 2, tako da ću Q9550 morat clockat na 3.0 bez coolera.

Sad valjda sam dobro odlucio? i koliko se Q9550 da clockat bez Coolera ???

Ovisi do koliko ide(stabilno) bez mijenjanja voltaže na Vcoreu.

Ja mislim da bi 3.0Ghz išao bez beda.

Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

ovako jel ovo dvojezgreni procesor CPU AMD ATHLON 64 X2 7850 + BLACK EDITION

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Procesori Koji je bolji
majorcina kaže...

ovako jel ovo dvojezgreni procesor CPU AMD ATHLON 64 X2 7850 + BLACK EDITION

Je. Oznaka X2 označava da je on dvojezgren.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

koji je bolji za cod4 CPU AMD ATHLON 64 X2 7850 + BLACK EDITION ili CPU AMD Athlon64 6000+ BOX, dual core, SckAM2

0 0 hvala 0
16 godina
markoal kaže...

>>>>>>>>

E ljudi, posto nisam još naručio, mislim se da uzmem sljedeće Q9550 a već imam EP45-DS3, a bratu dam svoj E8400 i uzmem njemu EP43-DS3, mislim da je bolje nego phenom II 940, ali  zato neću uzimat Mugen 2, tako da ću Q9550 morat clockat na 3.0 bez coolera.

Moj na 1,136V ide do 3,825GHz.

Taj napon se dobije kada se u BIOSU stavi vrijednost napona na VID vrijednost (kod mog je 1,1625V).

Pretpostavljam da bi to bila neka vrijednost "defaultnog napona ili bez dizanja napona" jer kada se napon u BIOS-u postavi na Auto onda kod clockanja poprilicno skoci i napon, puno iznad ovih vrijednosti (mislim da mi je na Auto vec kod 3,4GHz napon isao preko 1,2V).

Doduse, moj nije na stock cooleru nego na TT BigTyphoon VX. Idle temperature su skocile nekih 1-2" C u odnosu na default.

Sto se tice memorije - ako ides na Q9550 i mislis kasnije ozbiljnije clockat (a taj proc je steta ne overclockat jer se stvarno bolesno lako clockaju) obavezno idi na DDR2-1066 jer kod Intela overclockanje ide dizanjem FSB-a, a Q9550 ide kao od sale preko FSB400, pa ti onda DDR-800 nece biti dovoljna osim ako je izuzetan promjerak memorije, pa izdrzi visok overclock frekvencija.

Ne kuzim se previse u AMD, ali koliko znam za razne BE procesore clockanje se oglavnom radi dizanjem multipliera, a ne FSB-a (oni koji se zaista kuze u clockanje ispravite me ako grijesim), pa onda ni vise od DDR2-800 nije potrebno.

17 godina
Mauro kaže...

Moj na 1,136V ide do 3,825GHz.

Taj napon se dobije kada se u BIOSU stavi vrijednost napona na VID vrijednost (kod mog je 1,1625V).

Pretpostavljam da bi to bila neka vrijednost "defaultnog napona ili bez dizanja napona" jer kada se napon u BIOS-u postavi na Auto onda kod clockanja poprilicno skoci i napon, puno iznad ovih vrijednosti (mislim da mi je na Auto vec kod 3,4GHz napon isao preko 1,2V).

Doduse, moj nije na stock cooleru nego na TT BigTyphoon VX. Idle temperature su skocile nekih 1-2" C u odnosu na default.

Sto se tice memorije - ako ides na Q9550 i mislis kasnije ozbiljnije clockat (a taj proc je steta ne overclockat jer se stvarno bolesno lako clockaju) obavezno idi na DDR2-1066 jer kod Intela overclockanje ide dizanjem FSB-a, a Q9550 ide kao od sale preko FSB400, pa ti onda DDR-800 nece biti dovoljna osim ako je izuzetan promjerak memorije, pa izdrzi visok overclock frekvencija.

Ne kuzim se previse u AMD, ali koliko znam za razne BE procesore clockanje se oglavnom radi dizanjem multipliera, a ne FSB-a (oni koji se zaista kuze u clockanje ispravite me ako grijesim), pa onda ni vise od DDR2-800 nije potrebno.

Nabavio sam ja procesor, RAM je Corsair 2x2 GB 1066mhz, samo jedan od Ramova nije ispravan(freeza mi se slika) tako da sad ih čekam s popravka.

I don't care...
16 godina
majorcina kaže...

koji je bolji za cod4 CPU AMD ATHLON 64 X2 7850 + BLACK EDITION ili CPU AMD Athlon64 6000+ BOX, dual core, SckAM2

tu su negdje, samo šta ti 7850 ima više cachea i l3, dok to 6000+ nema, samo 6000+radi na većem taktu i to

3.0 ili 3.1, 7850 vidia sam da se koloka na 3.3 max a za 6000+ ne znam... bilo je par testova na bugu

o procesorima i uvik je prednist odnosia 7750 bar kad se ide po isplativosti, a iza njega su bili 6000 i 7850,

ja imam 7850 i zadovoljan sam

Najbolji osjećaj je upala mišića........
16 godina
protjeran
Procesori Koji je bolji

brzi su 7750/7850+ od 6000+,  al e5200 je u rangu s njima i puno manje trosi i puuuuuuno se bolje clocka.

veliki pozdrav naxeemu legendi :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 13:46 (azef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markoal kaže...

>>>>>>>>

moze jedno pitanje, ovako cisto iz znatizelje.... Jel ti E8400 posto prespor, imas li uistinu potrebu za brzim CPU-om ili bi nadogradio samo zbog "PRESTIGE-a"... prema mojem misljenju E8400 ce bit sasvim dovoljan barem jos godinu dana, a kasnije bolje kupi kompletnu novu konfiguraciju.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
azef kaže...

brzi su 7750/7850+ od 6000+,  al e5200 je u rangu s njima i puno manje trosi i puuuuuuno se bolje clocka.

istina je da su slični, samo onome ko ne clocka je bolji 7850 nego e5200....

ako clocka može daleko s njime...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
16 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

Da ne otvaram novu temu, da li bi AMD Phenom II X4 940 Black Edition   http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=6643

Mogao na ovu matičnu:

Matična Matična
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

jel procesor CPU AMD Athlon64 6000+ BOX, dual core, SckAM2 podrzava grafu Gainward BLISS 9800GT, GF 9800GT, 1GB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI posto je grafa ddr3

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
majorcina kaže...

jel procesor CPU AMD Athlon64 6000+ BOX, dual core, SckAM2 podrzava grafu Gainward BLISS 9800GT, GF 9800GT, 1GB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI posto je grafa ddr3

Pitanje jer je matična podržava, ne procesor. Inače, ima puno boljih grafa od te za manje pare.

16 godina
neaktivan

graficka je Gainward BLISS 9800GT, GF 9800GT, 1GB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI  a maticna MB Gigabyte MA770-UD3, sAM2, AMD 770, SATA II, RAID, GLAN sad neznam jel to radi

17 godina
majorcina kaže...

xD

majorcina kaže...

graficka je Gainward BLISS 9800GT, GF 9800GT, 1GB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI  a maticna MB Gigabyte MA770-UD3, sAM2, AMD 770, SATA II, RAID, GLAN sad neznam jel to radi

Normalno da podržaje, i meni je grafa ddr5, nema ti to veze, samo da je utor na maticnoj isti!

I don't care...
16 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

ovako zanima me jel ja dobijem ventilator za procesor(tj.hladenje ) uz maticnu il moram kupit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako kupuješ BOX procesor onda dobiješ u paketu i ventilator za njega

16 godina
neaktivan

ovo je procesor

CPU AMD Athlon64 6000+ BOX, dual core, SckAM2    jel dobivam onda s njim ventilator

16 godina
neaktivan

Da u kutiji.

16 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

Sa svakim procesorom se u kutiji dobije ventilator.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
majorcina kaže...

ovo je procesor

CPU AMD Athlon64 6000+ BOX, dual core, SckAM2    jel dobivam onda s njim ventilator

Da, dobijaš stock venitilator, na ako poslije budeš htio clockati radije nabavi novo hladilo.

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer. Quid latine dictum est altum viditur- Sve rečeno na Latinski zvuči pametno.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice