Procesori Koji je bolji

poruka: 51
|
čitano: 5.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Procesori Koji je bolji

Ljudi, ovako prvo vidite koju ja imam konfiguraciju sastrane u moj PC, ukratko imam:
EP45-DS3  i E8400(koji ima pokvarene senzore)

I sad bratu sam mislio uzimat Gigabyte EP43-DS3L, i E5200, ali je u ADM pala cjena nekih djelova pa imam 900-800 kn vise, pa sam mislio da za tu razliku sebi uzmem neki procesor a bratu dam svoj E8400, sad nema vise u ADM-a Q9400, a neznam kakav je Q8400.

Stoga mislim se i na ADM Soluciju tako da ja bratu dam svoj procesor i maticnu a ono sto sam mislio njemu da od toga uzmem neku ADM Procesor i Maticnu, a cjena max je 2000 kn.

Procesor mislim klokat jer narucujem Mugen 2.

I želio bi da bude brz u konvertiranju videa,, zvukova, kompresiravanje, rar,zip, da bude odlican u igrama, da bude bolji od E8400, prvo sam mislio uzet E8500 ali glupo mi je nekako htio bi neki quad, sad preporucite!

Ako iđete na Intel Solucjiju možete procesro do 1350 kn, a ako na ADM Soluciju procesor + maticna do 2 000 kn.

Opet navodim da mi je vazna brzina konvertiravanja videa, kompresiranje,  i najvise da bude dobar u IGRAMA, i da se da dobro clockat s obzirom da uzimam i MUGEN 2.

Namjeravam kupit i HD4890 i Corsair 2x2GB 800 mhz za ram, pa valjda ce bit RAMovi dobri za CLOCK i grafa za Video Obradu!

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

Procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition, socket AM2+, BOX  = 1354 kn

Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800  = 505  kn

EDIT: Ostane ti tih 200-njak kuna koje uložiš u 1066 MHz Rame za bolje clockanje ;)

Music is my life :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 0:00 (makaweli).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

AMD Phenom 2 940 + Gigabyte MA790X-UD4 = 2090kn

to je moja preporuka

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je

2 0 hvala 1
17 godina
Procesori Koji je bolji

Malo objasnite, znao sam ja za taj proc i maticnu, samo kakvi su u odnosu na E8400 sto se tiče GAMINGA i kakvi su sto se tiče kompresije i tih stvari, jer heh sad mi je ovo vrlo vazno pa malo objasnite ako možete!

Neki TEST ili nesto, i procesor je konkurent kojem intelovu procesoru?

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

Phenom II 940 BE je negdje u rangu sa najjačim Intelovim quadom,dakle q9550. Q9550 ima nešto više cachea ali je i skuplji. Sve nove igre se optimiziraju za rad na 4 jezgre, GTA IV i Crysis recimo već jesu, što znači da je budućnost u quadovima.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
RE: Procesori Koji je bolji
makaweli kaže...

Phenom II 940 BE je negdje u rangu sa najjačim Intelovim quadom,dakle q9550. Q9550 ima nešto više cachea ali je i skuplji. Sve nove igre se optimiziraju za rad na 4 jezgre, GTA IV i Crysis recimo već jesu, što znači da je budućnost u quadovima.

Znam, a maticna kakva je u odnosu na EP45-DS3 osim utora za procesor(755, AM2/+/3), mislim za zvuk, valjda je dobar, i koliko sam vidio ima 4 utora za RAM, valjda je s tim sve OK.

Dalje, RAM, hm... jeli zbilja toliko vazno za clock da su 1066 mhz, neznam tocno zasto nebi uzeo 800mhz, uzeo bih ja odma(tj. nebih se mislio) 1066 nego moram jos vidjet s parama.

A još jedno pitanje, hoće li VX450 W , moći izdržati sljedeću konfu:
Procesor: ADM Phenom II 940 BE
Graficka:  XFX HD 4890 XXX Edition
RAM: Corsair 2x2GB 800 MHz  ILI 1066  MHz

HDD: WD640
Maticna: Gigabyte MA770-UD3

I Hoće li moć Corsair VX 450 izdržat tu konfu ??

BTW Vidite Moj PC, sastrane samo cu promjenit Procesor, Maticnu, RAM, i Graficku.

I don't care...
17 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

Izdržat će napajanje,bit će na knap ali držat će. Ček zar ti misliš tu konfu terat na 17'' monitoru? :S  Nadam se da ne, jer znaš da bi u tom slučaju jedna 4890 bila potpuni overkill jer se njena snaga nazire tek na 22+ '' monitorima! Btw matična je odlična!

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
makaweli kaže...

Izdržat će napajanje,bit će na knap ali držat će. Ček zar ti misliš tu konfu terat na 17'' monitoru? :S  Nadam se da ne, jer znaš da bi u tom slučaju jedna 4890 bila potpuni overkill jer se njena snaga nazire tek na 22+ '' monitorima! Btw matična je odlična!

Ma nebrini, nije to obicni 17", on je 16:10 formata!

xD hehe, zahvaljujem makaweli, ja volim sve saznat prije nego sto kupim, a nabavljam i T220, mislio sam i veći al imam sastrane na stolu kao stalak ugrađen za CD i jos nesto, pa nemore stat.
Tako da sad cu vidjet ili probat zaradit koju stotku da nabavim RAM od 1066 mhz za clock.

Sta misliš koliko može PHENOM II 940 BE sa MUGEN 2, vidio sam da ga sa stockom neki drže na 3.5, neki pak na 3.8, ja cu onda ako je tako lako na... oko 4.0 Ghz.

Valjda ce onda bit dosta jaci!

I don't care...
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
makaweli kaže...

xD hehe, zahvaljujem makaweli, ja volim sve saznat prije nego sto kupim, a nabavljam i T220, mislio sam i veći al imam sastrane na stolu kao stalak ugrađen za CD i jos nesto, pa nemore stat.
Tako da sad cu vidjet ili probat zaradit koju stotku da nabavim RAM od 1066 mhz za clock.

Sta misliš koliko može PHENOM II 940 BE sa MUGEN 2, vidio sam da ga sa stockom neki drže na 3.5, neki pak na 3.8, ja cu onda ako je tako lako na... oko 4.0 Ghz.

Čuj sve ti ovisi o primjerku koji dobiješ! Neki drže pri stocku na 3.5, neki ne mogu iznad 3,2 a neki potegnu i preko 3.5. Moli Boga da dobiješ neki dobar primjerak :P

17 godina
markoal kaže...
makaweli kaže...

Taj proc je i na defoltnom taktu odlican a ti ga normalno mozes klokat ali nemoj pretjerivat, potegnes ga na 3.5 ghz i to je to  nema potrebe vise zapravo to su ipak 4 jezgre i puno Cache!Cool

17 godina
makaweli kaže...

Čuj sve ti ovisi o primjerku koji dobiješ! Neki drže pri stocku na 3.5, neki ne mogu iznad 3,2 a neki potegnu i preko 3.5. Moli Boga da dobiješ neki dobar primjerak :P

Samo se nadam da necu dobit neki primjerak kao ovaj moj E8400 tj. neki primjerak koji cem imat problema sa senzorima, heh ja gledam nekidan temperatura -37°C, nebi da mi je u Ledu!

Evo sad molim oče naš, :D

@Rambox, da imas pravo, ma mozda ga i necu clockat, zapravo hoću možda na na 3.5 ako budem, al to cu samo ako bude potrebno, nadam se da ence nista stekat!

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 1:56 (markoal).
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
makaweli kaže...

Samo se nadam da necu dobit neki primjerak kao ovaj moj E8400 tj. neki primjerak koji cem imat problema sa senzorima, heh ja gledam nekidan temperatura -37°C, nebi da mi je u Ledu!

Evo sad molim oče naš, :D

@Rambox, da imas pravo, ma mozda ga i necu clockat, zapravo hoću možda na na 3.5 ako budem, al to cu samo ako bude potrebno, nadam se da ence nista stekat!

Pa slušaj,ako već uzimaš Mugen 2 bilo bi šteta da ga malo ne potjeraš :P

Samo nemoj pretjerivat s voltažom i sve bi trealo bit ok :)

17 godina
makaweli kaže...

Ma nebrini, samo mene najvise muči da ADM nije pogrijesio sa cjenama, ako je onda cu morat malo odgodit shoping i uzet obicnu HD4890!

I don't care...
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
makaweli kaže...

Ma nebrini, samo mene najvise muči da ADM nije pogrijesio sa cjenama, ako je onda cu morat malo odgodit shoping i uzet obicnu HD4890!

Nije pogrješio, ako nisi siguran nazovi ih i pitaj sam :P

Dosta od mene za včrs, ja ode lagano u krpe. Laku noć! :)

17 godina
Procesori Koji je bolji

E a koje su razlike između MA770-UD3  i UD4, kazu neki da je UD4 bolja za clock, a vidio sam da podržava i Crosfire, sad ako netko zna vise?

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

UD4 je bolja matična, i pogodnija za clockanje, no i UD3 ti podržava Crossfire (barem kolko se ja sjećam), no zato je i UD4 skuplja 200-njak kuna. Ako imaš novaca uzmi si UD4 :)

17 godina
makaweli kaže...

UD4 je bolja matična, i pogodnija za clockanje, no i UD3 ti podržava Crossfire (barem kolko se ja sjećam), no zato je i UD4 skuplja 200-njak kuna. Ako imaš novaca uzmi si UD4 :)

Ma znam koliko kosta, vidjet cu, mozda je i uzmem ali mozda i ne!

I don't care...
16 godina
neaktivan
markoal kaže...

E a koje su razlike između MA770-UD3  i UD4, kazu neki da je UD4 bolja za clock, a vidio sam da podržava i Crosfire, sad ako netko zna vise?

evo ti usporedba,UD4 ima SB 750 koja joj daje prednost u OC-anju i podržava CF i ima malo noviju i bolju zvučnu karticu-USPOREDBA

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina
Procesori Koji je bolji

A Kako bi bilo da uzmem Maticnu sa DDR3 i da umjesto 2x2GB uzmem isto samo za DDR3, ejr bolje je za clock, samo neznam nemogu bas naci na GIgabyteovoj stranici maticnu sa DDR a u ADM-a sam ovo nasao, al mi je malo skupa.

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
markoal kaže...

A Kako bi bilo da uzmem Maticnu sa DDR3 i da umjesto 2x2GB uzmem isto samo za DDR3, ejr bolje je za clock, samo neznam nemogu bas naci na GIgabyteovoj stranici maticnu sa DDR a u ADM-a sam ovo nasao, al mi je malo skupa.

Ljudi recite, moram to znat sto prije ??

I don't care...
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
markoal kaže...

Ljudi recite, moram to znat sto prije ??

Ma ne isplati ti se , matične su full skupe a procesor koji uzimaš nema kontroler za DDR3 memoriju, pa ti se i neće osjetit pomak performansi a platit ćeš puno više!

16 godina
neaktivan
markoal kaže...

ima i ova Asrockova matična-LINK,samo kažu da se dosta grije,to se rješava s jednim ili više ventilatora okrenutim prema matičnoj,po meni je bolje ići na DDR3 i matičnu sa AM3 socketom,ali sam odluči

17 godina
Procesori Koji je bolji

Sad neznam, mislio sam uzet sad 3x1 GB, u Triple Channelu, a mislim da mi je bolje da jos nakupim koju stotku i uzmem tu maticnu od 900 kn, jer da se nemislim u budućnosti, i kad budem novi procesor uzima valjda necu morat mjenjat maticnu a i imat cu DDR3 stoga, a 3GB u  tripple chanelu je bolje nego 2x2GB zar ne?

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 23:06 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoal kaže...

Sad neznam, mislio sam uzet sad 3x1 GB, u Triple Channelu, a mislim da mi je bolje da jos nakupim koju stotku i uzmem tu maticnu od 900 kn, jer da se nemislim u budućnosti, i kad budem novi procesor uzima valjda necu morat mjenjat maticnu a i imat cu DDR3 stoga, a 3GB u  tripple chanelu je bolje nego 2x2GB zar ne?

AMD Phenom II podržavaju samo Dual Channel memoriju tako da niš od tog !

17 godina
makaweli kaže...
markoal kaže...

Heh onda na jedan nacin jos bolje, jer manje ce me izać ok, thanks!

I don't care...
17 godina
makaweli kaže...
markoal kaže...

Heh onda na jedan nacin jos bolje, jer manje ce me izać ok, thanks!

Znači da uzmem ovu maticnu sad jer malo je bolja za clock od drugih!

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 0:29 (markoal).
17 godina
neaktivan
Procesori Koji je bolji

Ako imaš sredstava uzmi nju i Phenom X4 940 BE, iako bi ja radije uzeo UD3 a ostale novce uložio  u 1066 MHz DDR2 RAM-e.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makaweli kaže...

Ako imaš sredstava uzmi nju i Phenom X4 940 BE, iako bi ja radije uzeo UD3 a ostale novce uložio  u 1066 MHz DDR2 RAM-e.

Pa i uzet cu nju i BE, ako bude novca, sad nadam se da je 790XT-UD4 još jaca od one dvije tj. od 770 UD3, a također cu uzet i RAM od 1066 Mhz!

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 17:49 (markoal).
17 godina
Procesori Koji je bolji ˇˇ

>>>>>>>>

E ljudi, posto nisam još naručio, mislim se da uzmem sljedeće Q9550 a već imam EP45-DS3, a bratu dam svoj E8400 i uzmem njemu EP43-DS3, mislim da je bolje nego phenom II 940, ali  zato neću uzimat Mugen 2, tako da ću Q9550 morat clockat na 3.0 bez coolera.

Sad valjda sam dobro odlucio? i koliko se Q9550 da clockat bez Coolera ???

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Procesori Koji je bolji ˇˇ
markoal kaže...

>>>>>>>>

E ljudi, posto nisam još naručio, mislim se da uzmem sljedeće Q9550 a već imam EP45-DS3, a bratu dam svoj E8400 i uzmem njemu EP43-DS3, mislim da je bolje nego phenom II 940, ali  zato neću uzimat Mugen 2, tako da ću Q9550 morat clockat na 3.0 bez coolera.

Sad valjda sam dobro odlucio? i koliko se Q9550 da clockat bez Coolera ???

E Sry na duplom postu(prosao je dan), trebaju mi informacije sto prije, aj zna li itko odgovorit na ovo iznad?

I don't care...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice