Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 9.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom

Ko bu mu rekel tužnu vijest? Ti Draž il ja? Ak buš ti probaj što nježnije da nebu cmizdrenja....

Uglavnom,više nije brz ko prije. Djeco,sad vidite kako se nebi trebalo trollat na BOL forumu. Dečko je uletio u slijepu raspravu o nečemu o čemu očigledno nema pojma,kako ni o AMD procesorima a još više ni Intel procesorima. Poanta priće je da C2D serije ne podržava tripple channel,nego samo dual.....i još nebudite tolko glupi da zbogtoga idete na platformu s DDR3,dobitak na perfotmansama je zanemariv,negdje je i gubitak a cijena takvog sustava raste za cijenu MBO-a i memorije. C2D,i5 i AMD NE MOGU ISKORIŠTAVATI TRIPLE CHANNEL! Drugo,ne nasjedajte na ovakve gluposti trollera,775 više nije isplativa kupnja,nakon dugo godina na tržištu platforma se ukida,tj za nju neće biti novih procesora. Gotovo je. Ako morate,i ako dajete cca 200e za proc,i5 je svakako bolja kupnja jer će intel vjherovatno ići na 2 platforme paralelno.

Behave,peace

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 20:35 (troublemaker).
17 godina
Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom

Wikipedia:

Triple-Channel is used in the Intel Core i7 family of processors.Belji se

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta mi lik napravio od teme!

Mislim, ok da se sto vise ljudi ukljuci u temu, ali ako trazis savjet, i neko ti ga da tj kaze svoje misljenje, pa nemoj ga onda napadati i ti njega počinjati nekaj uvjeravati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo, jedan cool test.. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3512&p=9

mh.. moram primijetit da sam citajuci onaj na sobici zamijenio e8400 i e8600.. onak, zato jer su rezultati e8600 donja granica koju ocekujem nakon oc-a

ipak.. moram priznat da kad sam malo gledao ove testove, poceo sam razmisljat da je mozda pametnije uzeti quad core nego dual.

Dakle, ovo bi bas trebalo pogledati, i ja mislim da se isplati pljucnit jos 200kn vise u odnosu na ovog e8400 za ovog q9450. Zato kaj je usporediv sa Phenomom II 965 BE :D

In your face AMD :D

Processor comparison charts 2009

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 21:50 (haki).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Wikipedia:

Jel tu negdje pise *only* ?

Haha. Dakle: novi Inteli, tj. core i7 i novi amd-i dakle ovi phenomi 2 imaju memorijski kontroler na procesoru! Od navedenih samo kontroleri na core i7icama i na phenomima 2 koji imaju oznake kaj zavrsavaju na 5, npr 965, dakle ne 940 podrzavaju ddr3 u tripple chanel modu. inace podrzavaju ddr3 ali samo u dual chanel modu.

E.. ovi stari inteli, i stari amdi, nemaju kontroler na procesoru nego su im kontroleri na matičnoj. e. dakle, budući da matična koju sam napisao podržava ddr 1600..dakle to je sklepani stari c2d chipset sa dodanim kontrolerom za dd3.. dakle, nemam razloga misliti da ne podržava ddr3 triple chanel...

Ok, nakon malo googlanja, cini mi se da p45 ne podrzava tripple chanel mode nego samo dual chanel ddr3. ok, meni je ionako svejedno, budem onda ubo 2x2 gb ddr3 1600. jos bolje, ionako sam se pitao kaj cu za 2 godine sa 1 gb pločicama..

edit.. a po mom misljenju ddr3 1600 dual chanel je bolji od ddr2 1066 dual chanel

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 21:07 (haki).
17 godina
haki kaže...
Hyperion kaže...

Wikipedia:

Haha. Dakle: novi Inteli, tj. core i7 i novi amd-i dakle ovi phenomi 2 imaju memorijski kontroler na procesoru! Od navedenih samo kontroleri na core i7icama i na phenomima 2 koji imaju oznake kaj zavrsavaju na 5, npr 965, dakle ne 940 podrzavaju ddr3 u tripple chanel modu. inace podrzavaju ddr3 ali samo u dual chanel modu.

E.. ovi stari inteli, i stari amdi, nemaju kontroler na procesoru nego su im kontroleri na matičnoj. e. dakle, budući da matična koju sam napisao podržava ddr 1600..dakle to je sklepani stari c2d chipset sa dodanim kontrolerom za dd3.. dakle, nemam razloga misliti da ne podržava ddr3 triple chanel...

Ok, nakon malo googlanja, cini mi se da p45 ne podrzava tripple chanel mode nego samo dual chanel ddr3. ok, meni je ionako svejedno, budem onda ubo 2x2 gb ddr3 1600. jos bolje, ionako sam se pitao kaj cu za 2 godine sa 1 gb pločicama..

edit.. a po mom misljenju ddr3 1600 dual chanel je bolji od ddr2 1066 dual chanel

i7 - dual i triple channel ddr3

i5 - dual channel ddr3

core 2 - zavisi do matične ddr2 ili ddr2 dual channel (nemaju integ. mem. kontroler, ostali svi imaju koje sam spomenuo)

phenom II/athlon II x2/athlon II x4 - dual channel ddr2 ili ddr3 , opet zavisi do matične

phenom II x4 920 i 940 i phenom I - dual channel ddr2

Ti dume nemaš o čemu pričaš

amd ima kontroler na svojim procovima od athlona 64,  intel tek od core i7.

na ono pod edit: normalno da je brže, ali ddr2 1066 vs ddr3 1066  tu je bolji ddr2 osjetno zbog manjih latencija. Ti si nedokaziv, samo ti bacaj pare u vjetar bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 21:15 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Neeeeeeeeee,vrištaćuuuuuuuuu,on je i dalje uvjeren da radi tripple channel na c2d seriji procesora...... jaooooooooooooooooooooooooooooooooo

i onda stavi link di lijepo pise:

Performance index baziran na svim aplikacijama 792.40 755.00 u korist AMDa,vrištalicaaaaaaa

The memory controller of the Intel X38 Chipset only supports Dual Channel.  Triple Channel is only possible with a Core i7 Processor on an X58 Chipset.

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 21:45 (troublemaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
haki kaže...
Hyperion kaže...

Wikipedia:

i7 - dual i triple channel ddr3

i5 - dual channel ddr3

core 2 - zavisi do matične ddr2 ili ddr2 dual channel (nemaju integ. mem. kontroler, ostali svi imaju koje sam spomenuo)

phenom II/athlon II x2/athlon II x4 - dual channel ddr2 ili ddr3 , opet zavisi do matične

phenom II x4 920 i 940 i phenom I - dual channel ddr2

Ti dume nemaš o čemu pričaš

amd ima kontroler na svojim procovima od athlona 64,  intel tek od core i7.

na ono pod edit: normalno da je brže, ali ddr2 1066 vs ddr3 1066  tu je bolji ddr2 osjetno zbog manjih latencija. Ti si nedokaziv, samo ti bacaj pare u vjetar bezveze.

haha: ak ja neam pojma nemas ni ti morončino jer smo isto napisali.

i ono pod edit .. ti bi kupio radije sada 11.10.2009. 4gb ddr2 na 1066 nego za iste pare 4gb ddr3 1600 ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 21:54 (haki).
16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...

Neeeeeeeeee,vrištaćuuuuuuuuu,on je i dalje uvjeren da radi tripple channel na c2d seriji procesora...... jaooooooooooooooooooooooooooooooooo

i onda stavi link di lijepo pise:

Performance index baziran na svim aplikacijama 792.40 755.00 u korist AMDa,vrištalicaaaaaaa

The memory controller of the Intel X38 Chipset only supports Dual Channel.  Triple Channel is only possible with a Core i7 Processor on an X58 Chipset.

google: p45 ddr3

snip snip, maticna

Asrock P45X3 Deluxe - Intel P45 + Intel ICH10, ATX, FSB2000, Dual Channel 4xDDR3 - 1600, Gigabit LAN 10/100/1000, HD 8 channel (ALC888), ATI CrossFire 2x PCI-X 2.0 x16,3x PCI Express x1, PCI x2, 6x SATA2, 1x eSATA2 (1x ATA133 IDE), 7x USB 2.0 ports on board, 4x additional USB 2.0 via header, FireWire IEEE1394

a uups, ti si govorio 3ple chanelu, da pa to sam i napisao gore da ne moze, pa sam misleći da si procitao kaj sam napisao pretpostavio, ni ne čitajući tvoj post da me zelis uvjeriti kako je ddr3 moguc iskljucivo na i7/phenom 2.. ah, buduci da je u necitanju postova 1:1 ne bi se trebao ispricati ali buduci da sam ipak kulturniji, evo: sorry

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 22:05 (haki).
16 godina
neaktivan

dakle, gledajuci onaj cpu performance chart sam odlucio da odustajem od kupovine i da cu cekati da se pokupuje ova zaliha c2d i c2q kaj je sada jos na trzistu i da na trziste dodju novi procesori i da im padnu cijene.

jer gledano realno onaj q8450 je preslab. sto ce rech da je x3 720 daleko preslab da bi ja od njega mogao ocekivati nesto za godinu dana. a core i7 ne zelim platiti.

makar je poanta ovog threada bila da se nadje neka konfa koja ce vrtit malo starije nesto i iduce 3 godine casual radit u windowsima. ah jbg to moze i athlon x2 5000.

its a no go.

0 0 hvala 0
17 godina

"E.. ovi stari inteli, i stari amdi, nemaju kontroler na procesoru nego su im kontroleri na matičnoj"

Tebi pod staro spada phenom I, athlon 64, athlon 64x2?

Prestani double postove nabijat. Koja je poanta ove rasprave na 2 stranice odkad si ti došao? NIŠTA

Treba sve pobrisat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

"E.. ovi stari inteli, i stari amdi, nemaju kontroler na procesoru nego su im kontroleri na matičnoj"

Prestani double postove nabijat. Koja je poanta ove rasprave na 2 stranice odkad si ti došao? NIŠTA

Treba sve pobrisat

stari inteli su dakle oni stariji od ix, dakle c2 .. a stari amd,i oduvijek imaju kontroler na ploci? uups nisam znao. pa reci ti nekom da kupi phenom I onda :p

meni je bas produktivna rasprava bila. zakljucio sam da ne zelim sada kupovati nista :D

e da, a nisi se izjasnio o ddr3? ma to je fuj taj ddr3 to smrdi to ne valja :D :D fuj to, ko to vidio.. e ak mi dodje neko jos tu rech da se kupuje ddr3 ima da ga prebijem :D:D

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 22:10 (haki).
17 godina
haki kaže...

dakle, gledajuci onaj cpu performance chart sam odlucio da odustajem od kupovine i da cu cekati da se pokupuje ova zaliha c2d i c2q kaj je sada jos na trzistu i da na trziste dodju novi procesori i da im padnu cijene.

jer gledano realno onaj q8450 je preslab. sto ce rech da je x3 720 daleko preslab da bi ja od njega mogao ocekivati nesto za godinu dana. a core i7 ne zelim platiti.

makar je poanta ovog threada bila da se nadje neka konfa koja ce vrtit malo starije nesto i iduce 3 godine casual radit u windowsima. ah jbg to moze i athlon x2 5000.

its a no go.

I kaj sad s tim uopce na kraju si zakljucil da je X3 720 daleko preslab a za koji to posel mozda pretovar drva ili kaj, i nista od njega za godinu dana kod tebe pogotovo jel to konacan odgovor ajme svasta ili imas jos bisera za ponudit!Namigiva

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
haki kaže...

its a no go.

I kaj sad s tim uopce na kraju si zakljucil da je X3 720 daleko preslab a za koji to posel mozda pretovar drva ili kaj, i nista od njega za godinu dana kod tebe pogotovo jel to konacan odgovor ajme svasta ili imas jos bisera za ponudit!Namigiva

A imas pravo, makar je poanta mog posta bila da nema smisla utrosit tih dodatnih 300kn na x2 720 nego bolje kupit nekog entry level athlona ili tako nesto za 300-400 kn ako se bas mora.

evo npr: Procesor AMD Athlon II X2 240, socket AM3, BOX , 2MB cache, 65W za 415kn

Ovo prema gore jednostavno ne opravdava dugoročno cijenu performansama, barem po mom misljenju. A neka me netko razuvjeri.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 22:17 (haki).
17 godina
haki kaže...
Hyperion kaže...

Treba sve pobrisat

stari inteli su dakle oni stariji od ix, dakle c2 .. a stari amd,i oduvijek imaju kontroler na ploci? uups nisam znao. pa reci ti nekom da kupi phenom I onda :p

meni je bas produktivna rasprava bila. zakljucio sam da ne zelim sada kupovati nista :D

e da, a nisi se izjasnio o ddr3? ma to je fuj taj ddr3 to smrdi to ne valja :D :D fuj to, ko to vidio.. e ak mi dodje neko jos tu rech da se kupuje ddr3 ima da ga prebijem :D:D

Ti si napisao da stari amd procesori imaju kontoler na matičnoj, pa te ja pitam jel su phenom I... stari procesori.

E pa phenom I, athlon 64, athlon 64x2, athlon 64 fx, athlon 64x2 fx svi imaju integrirani kontroler u samom procesoru.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ti si napisao da stari amd procesori imaju kontoler na matičnoj, pa te ja pitam jel su phenom I... stari procesori.

E pa phenom I, athlon 64, athlon 64x2, athlon 64 fx, athlon 64x2 fx svi imaju integrirani kontroler u samom procesoru.

Ok, sorry krivo sam se izrazio. Pod stari procesori mislio sam -stari procesori koji su se prodali u vise od 3 primjerka u zadnje 2 godine-. Di bi bili ukljuceni.. cekaj.. core 2 duo i quad.

17 godina
haki kaže...
Hyperion kaže...

Ok, sorry krivo sam se izrazio. Pod stari procesori mislio sam -stari procesori koji su se prodali u vise od 3 primjerka u zadnje 2 godine-. Di bi bili ukljuceni.. cekaj.. core 2 duo i quad.

ti si tolko sranja nabubo u ovoj temi da to nisu istine necu sada citirat koja sve jer mio nebi stalo u post..

uglavnom okani se coravog posla

16 godina
neaktivan

jel zbog ove teme hyperion suspendiran?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Tolike gluposti tu napisane od jednog tipa nisam mislio da ču ikad pročitat, čovječe okani se čorava posla jer očito pojma nemaš o čemu pričaš

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

ti si tolko sranja nabubo u ovoj temi da to nisu istine necu sada citirat koja sve jer mio nebi stalo u post..

joj, ali sam u konacnici u pravu* i ocito nisam suspendiran :D tak da me bas briga :p

*tj da je moj zakljucak da se nista osim onog za 415kn ne isplati kupovati .. osim mozda onog za 50kn vise :D

jer logikom: ovaj kaj danas platis za 800kn ces za 2 god prodat za 250, a ovaj kaj platis 415 za 200 :DD - stoga minimaliziranje gubitka

a hoces li u medju vremenu uzivati u nekim full primjetno super mega boljim performansama.. e to me moze uvjeriti da sam ipak u krivu. i opet bi bio sretan jer bi si kupio stroj. tak da win-win 4 me ;)

17 godina
stipica_zd kaže...

ako je to istina onda je ovaj forum sucks totalka jer nije nista lose reko u ovim postovima koje sam ja pregledo..

ugl sve sta je hyperion reko u ovoj tomi ja stojim iza toga takoder

16 godina
neaktivan

naravno, lik ima 4 i po zvjezdice, siguran sam da zna sto govori, ovo mi trenutno totalno nije jasno...

i ovaj drugi gluposti uglavnom pise, spama, i na kraju nista...omg

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
haki kaže...
toxic kaže...

joj, ali sam u konacnici u pravu* i ocito nisam suspendiran :D tak da me bas briga :p

*tj da je moj zakljucak da se nista osim onog za 415kn ne isplati kupovati .. osim mozda onog za 50kn vise :D

jer logikom: ovaj kaj danas platis za 800kn ces za 2 god prodat za 250, a ovaj kaj platis 415 za 200 :DD - stoga minimaliziranje gubitka

a hoces li u medju vremenu uzivati u nekim full primjetno super mega boljim performansama.. e to me moze uvjeriti da sam ipak u krivu. i opet bi bio sretan jer bi si kupio stroj. tak da win-win 4 me ;)

kako da ne... samo sanjaj djecace.. nejde to bas tak..

onaj za 415 ces prodat mozda za 50kn..

a onaj od 800 ces za 250... ako ne i manje npr oko 200

tak sad si izracunaj kolko si gdje u plusu..

jedino se neisplati kupvat i7 lga 1366 proceve ako nisi profesinalac i ne bavis se profesionalnim poslom u koje doticni i treba..

ako gledas najbolji proc do 1000 kn onda je to phenom x3 i tocka na i.. tu opce vise nema mjesta raspravi

svi znaju pa cak i vrapci na granama da je to best buy

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
stipica_zd kaže...

ako je to istina onda je ovaj forum sucks totalka jer nije nista lose reko u ovim postovima koje sam ja pregledo..

i moj brat takodjer :p

17 godina
haki kaže...
toxic kaže...
stipica_zd kaže...

i moj brat takodjer :p

hm spammer ne gine ti zuti.. ocigledno si za flejmo ovu temu jer si spammer..

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
haki kaže...
toxic kaže...

kako da ne... samo sanjaj djecace.. nejde to bas tak..

onaj za 415 ces prodat mozda za 50kn..

a onaj od 800 ces za 250... ako ne i manje npr oko 200

tak sad si izracunaj kolko si gdje u plusu..

jedino se neisplati kupvat i7 lga 1366 proceve ako nisi profesinalac i ne bavis se profesionalnim poslom u koje doticni i treba..

ako gledas najbolji proc do 1000 kn onda je to phenom x3 i tocka na i.. tu opce vise nema mjesta raspravi

svi znaju pa cak i vrapci na granama da je to best buy

ma bolje je mucati nego dobiti suspenziju ili karton bezveze...

necu vise sudjelovati u ovoj temi

17 godina
neaktivan

Ova tema je cisti spam i flejmanje.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice