Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 9.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom
troublemaker kaže...
haki kaže...

@hyperion ako je taj amd phanboyski post bio upucen meni, onda bi please volio vidjeti koji ce to novi amd pobijedit intela clock for clock

Ko prvo,nije fanboy nego je realno da u igrama X3 serija apsolvira E8XXX seriju? Nevjeruješ? ajmo,pravac sobitza i gledaj šta najslabiji 710 radi toj seriji. Onda dođi do testa u igri GTR.....di se doslovno "srebrenica" događa nad Intelovim dvojezgrenim procesorima.

I još neš,pored nove i5 serije i svega ti ideš na 775 socket koji izlazi iz uporabe.....

poanta je ne platit 1200kn za maticnu, i poanta je imat ddr3. haha da 710 x3 clock for clock pobjedi e8400 to bi volio vidjet. uostalom novi intelov 1156 je ionako dead end. pa cu od dva dead enda odabrat jeftiniji. ionak ne bi to nadograđivao novim procesorom. kao da ce neki proc koji izadje za 2 godine udobno radit i moch se clockat na nekoj danasnjoj maticnoj. ajd pleeeeaseeeeee.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:36 (haki).
17 godina
Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom

core 2 E8400

core i5 750

za 250kn više imaš core i5, a želiš da ti konfa traje 3 god.

matične za core i5 od gige recimo -> http://www.nabava.net/trazilica.php?q=gigabyte+1156&cod=&cdo=&firma=-1&order=cijena&smjer=asc&submit=Pretra%C5%BEi

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:39 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
haki kaže...

@hyperion ako je taj amd phanboyski post bio upucen meni, onda bi please volio vidjeti koji ce to novi amd pobijedit intela clock for clock

Ak kupujes sad novi proc za sljedece tri godine onda gledaj da uzmes proc sa 4 jezgre a ne dvije jer ti to bas i ne valja kak god okrenes. Upravo takav proc nudi AMD tj Athlon II X4 620 za pisljivih 700 kuna a niko ne moze rec  da ne valja iako ima i takvih bisera koji to misle!Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:38 (rambox).
16 godina
neaktivan
haki kaže...
troublemaker kaže...
haki kaže...

Ko prvo,nije fanboy nego je realno da u igrama X3 serija apsolvira E8XXX seriju? Nevjeruješ? ajmo,pravac sobitza i gledaj šta najslabiji 710 radi toj seriji. Onda dođi do testa u igri GTR.....di se doslovno "srebrenica" događa nad Intelovim dvojezgrenim procesorima.

I još neš,pored nove i5 serije i svega ti ideš na 775 socket koji izlazi iz uporabe.....

poanta je ne platit 1200kn za maticnu, i poanta je imat ddr3. haha da 710 x3 clock for clock pobjedi e8400 to bi volio vidjet. uostalom novi intelov 1156 je ionako dead end. pa cu od dva dead enda odabrat jeftiniji. ionak ne bi to nadograđivao novim procesorom. kao da ce neki proc koji izadje za 2 godine udobno radit i moch se clockat na nekoj danasnjoj maticnoj. ajd pleeeeaseeeeee.

Imaš link od Omeginog testiranja..... ne da satire 8400 vec 8600. Ja imam X3 frend ima e8400 i imas post negdje na nforumu iz 4. mjeseca di priznaje da je nadmoćniji proc....a mi se volimo nadjebavat.

Evo ti josh jednom da se uvjeriš.

http://sobitza.com/portal/content/view/730/32/1/8/

I da,moš mi pojasnit poantu imanja DDR3 memorije? :)

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:39 (troublemaker).
16 godina
neaktivan

ad 1) usporedjuju OCan x3 sa E8400 na stocku i marginalno je brzi. E8400 nema plafon za OCanje :D

sad cu ti ja naci relefantan benchmark

16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...

I da,moš mi pojasnit poantu imanja DDR3 memorije? :)

pa misljenja sam da ddr3 u triple chanell modu na 1600 shije neki ddr2 1066 u dual chanell modu, ali mozda nisam u pravu.

pogotovo mi se cini da bi ono kaj sam slotio bilo bas all aroud sweetness

17 godina
haki kaže...

ad 1) usporedjuju OCan x3 sa E8400 na stocku i marginalno je brzi. E8400 nema plafon za OCanje :D

Kakve ti gluposti pričaš? Si uopće pogledao testove u igrama?

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ak kupujes sad novi proc za sljedece tri godine onda gledaj da uzmes proc sa 4 jezgre a ne dvije jer ti to bas i ne valja kak god okrenes. Upravo takav proc nudi AMD tj Athlon II X4 620 za pisljivih 700 kuna a niko ne moze rec  da ne valja iako ima i takvih bisera koji to misle!Nevinašce

Radije turbo mega brzi dual core koji je e8400 nego polovni quad core koji je phenom. barem oni phenomi do 1000kn, da se ogradim. jer.. da se razumijemo, a mislim da ces se sloziti da ti amdi nece pruziti igrljive performanse u nex gen igrama. nece ni ovaj 8400 ali sto 8400 hoce je sashit te amde u svemu sto je svijet do sada vidio. a mozda i vjerojatno i u vecini onoga kaj bude izaslo.

cek samo da zaguglam jedan benchmark...

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
haki kaže...

Kakve ti gluposti pričaš? Si uopće pogledao testove u igrama?

Pa tko je tu lud?

COD 84 : 85

Far Cry 95 : 94

jedino ga x3 rastura u gtr ali kaj je to uopce?

i ono sto govorim cijelo vrijeme, a to je zanimalo i autora teme je performanse u aplikacijama di e8400 ostavlja ove amde u prasini

e da. i testiran je 8400 na stocku, a da su ga se usudili clockat preko 4 vidili bi nereda :D

mislim je li 8400 opce prihvacen kao kralj oc'a ili kaj? sad ce neki x3 710 se tu poredit.. ma daaaj...

e da i ti testovi nisu s ddr3

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:51 (haki).
16 godina
neaktivan
haki kaže...

Jes ti blago u gospodinu retardiran ili smao pricas o nečemu o čemu nemaš pojma? Ocan 710 non-Black Edition? Glupost dana na BOL forumu

16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
haki kaže...

Jes ti blago u gospodinu retardiran ili smao pricas o nečemu o čemu nemaš pojma? Ocan 710 non-Black Edition? Glupost dana na BOL forumu

je imas pravo, vidio sam da su nesto oc-ali a to nije bio x3 710 nego oni neki sporiji. ali svejedno, po performansama su isti, to sto ti pricas da x3 shije e8400 je glupost dana, pogotovo kad pogledas poslovne aplikacije. ko hoce nek pogleda taj link koji si ti postao, pa nek prosudi sam. i uzme u obzir da je to s ddr2 ;)

npr divix converter, audio make, 3d mark ukupni performans sustava,cinebench.. sto bi bile ehmm.. sve aplikacije kaj su bile na testu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:57 (haki).
16 godina
neaktivan
haki kaže...
rambox kaže...

Radije turbo mega brzi dual core koji je e8400 nego polovni quad core koji je phenom. barem oni phenomi do 1000kn, da se ogradim. jer.. da se razumijemo, a mislim da ces se sloziti da ti amdi nece pruziti igrljive performanse u nex gen igrama. nece ni ovaj 8400 ali sto 8400 hoce je sashit te amde u svemu sto je svijet do sada vidio. a mozda i vjerojatno i u vecini onoga kaj bude izaslo.

Koliko godina ti imaš? Jel se ja razgovaram s predškolskim slinavcem? Da odustanem sada ili poslje?

Šta misliš,zašto X3 710 non-BE(prvo ti zaguzglaj šta to znaći jer vidim da nemaš pojma) dere po 20FPSova e8600? Ukljući čistu logiku pa probaj dat odgovor

16 godina
neaktivan

dovedi ti meni taj tvoj proc 8400 pa ces vidjeti sto ce mu moj napraviti...vjeruj mi, dosta sam citao i gledao po netu, znam sto govorim...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
haki kaže...
rambox kaže...

Koliko godina ti imaš? Jel se ja razgovaram s predškolskim slinavcem? Da odustanem sada ili poslje?

Šta misliš,zašto X3 710 non-BE(prvo ti zaguzglaj šta to znaći jer vidim da nemaš pojma) dere po 20FPSova e8600? Ukljući čistu logiku pa probaj dat odgovor

mislis ovaj x3 710 non be kaj si postao tu test. paaa koliko ja znam citati ovaj test koji si ti postao oni su onak.. ehm.. iste rezultate imali osim u gtru :) a sad ces tvrdit da ce se taj x3 bolje oc'at neg 8400... haha

16 godina
neaktivan
haki kaže...
troublemaker kaže...
haki kaže...
rambox kaže...

mislis ovaj x3 710 non be kaj si postao tu test. paaa koliko ja znam citati ovaj test koji si ti postao oni su onak.. ehm.. iste rezultate imali osim u gtru :) a sad ces tvrdit da ce se taj x3 bolje oc'at neg 8400... haha

da, hoce, a ja ti to i mogu potvrditi!

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

dovedi ti meni taj tvoj proc 8400 pa ces vidjeti sto ce mu moj napraviti...vjeruj mi, dosta sam citao i gledao po netu, znam sto govorim...

Pa ja sam imao oba i vidi se koji sam zadržao Smijeh

Ma ajde da kaže i5 ili i7 al uzimat socket za koji nijedan novi procesor neće izać a intel napustio tu platformu je ravno bacit se u savu u 12. mjesecu....i ktome sam sebe uvjeravat da je brz i Vantageu i 3D marku,programima koji se svakodnevno koriste u radu,te DDR3 memoriji koja donosi 2-5% bolje performanse...... svašta

17 godina

MOLIM LOCK PODHITNO!!!

Opet se našao neki pametnjaković da nam dokaže da e8400 "sašije" sve amd-ove procesore i da mu je samo beskonačnost granica u overclockanju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 20:05 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
haki kaže...

X3 ima bolje reze u: Cinebenchu,Winraru,Far Cryu,GTRu,Call of Dutyu. Kolko ja znam brojat a bogami znam.

A odgovor ZAŠTO je klaona u GTRu je zato što igra zna iskoristit dodatne jezgre,a takvih igara a tek programa će u nadolazećoj godini bit više i više....

16 godina
neaktivan

Dakle, draga djeco.. evo testovi, pa se vi cudite.

x2 720 vs e8400

17 godina
troublemaker kaže...
haki kaže...

X3 ima bolje reze u: Cinebenchu,Winraru,Far Cryu,GTRu,Call of Dutyu. Kolko ja znam brojat a bogami znam.

A odgovor ZAŠTO je klaona u GTRu je zato što igra zna iskoristit dodatne jezgre,a takvih igara a tek programa će u nadolazećoj godini bit više i više....

GTA 4 također.

To je testirano na 800x600 mislim, a ti ćeš igrat na full hd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 20:09 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

makar je na netu opce prihvaceno da se 710 x3 clocka do max 3.4 a e8400 je na stocku 3ghz... Izlanuo se

16 godina
neaktivan
haki kaže...
stipica_zd kaže...

makar je na netu opce prihvaceno da se 710 x3 clocka do max 3.4 a e8400 je na stocku 3ghz... Izlanuo se

Veća tvoja žalost :) kad radi na 2,6 po defaultu....

Nego,daj mi reci,ti fakat mislis tripple channel imati iz E8400? Smijeh

16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
haki kaže...

mi gledamo isti test?

jer tamo ces ispod cinebench 10 vidjeti da pise - vrijeme u sekundama - manje je bolje - i onda rezultat e8400: x3 710 -  123 : 132 hahahaha :D :D malo zesci primjer phanboyizma :D :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 20:16 (haki).
17 godina
neaktivan

@haki

Dragi dječače, ako ti je slučajno omaklo na kraju članka piše da je testiranje rađeno sa starijim naslovima u niskoj rezoluciji. Pa ako ti igraš Quake u software renderingu, C2D 8400 je kao stvoren za tebe. Svima ostalima je do sada, nadam se, jasno da je Phenom II X3 "Bog i batina" do 1000kn u bilo kojoj upotrebi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 20:15 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
haki kaže...
troublemaker kaže...
haki kaže...

mi gledamo isti test?

Jati govorim sa sobitze,iz razloga što je razlika u testiranju 5 mjeseci između neoseekera i sobitze. Zašto,zato što su u drugom mjesecu ploče koje su primale Phenom procove imale serious problema s BIOSO-om te je HT nekima bio postavljen na 100 ili 1600 umjesto 2000. Eh,vidiš kako sa ispravnim biosom sve leti. BTW,imao sam 8400 prije toga i kad sam probao X3 prodao sam ga frendu....no match za AMDa.

Ajmo josh jednom,ti zbilja mislis koristit tripple channel s E8400? :)

16 godina
neaktivan
stef kaže...

@haki

Dragi dječače, ako ti je slučajno omaklo na kraju članka piše da je testiranje rađeno sa starijim naslovima u niskoj rezoluciji. Pa ako ti igraš Quake u software renderingu, C2D 8400 je kao stvoren za tebe. Svima ostalima je do sada, nadam se, jasno da je Phenom II X3 "Bog i batina" do 1000kn u bilo kojoj upotrebi.

pa svrha je bilo usporediti cpu ne?

ako si procitao 2 testa cpu-a u zivotu onda si primijetio da se npr najnoviji core i7 testiraju na max gtx 260. zato da se vidi snaga procesora.

osim ako ti mislis da ce ta snaga stetiti kad se bude nesto vrtilo uz graficku. ali ajd, malo cu jos zaguglat pa ti naci jos neki.

17 godina

"pa misljenja sam da ddr3 u triple chanell modu na 1600 shije neki ddr2 1066 u dual chanell modu, ali mozda nisam u pravu.

pogotovo mi se cini da bi ono kaj sam slotio bilo bas all aroud sweetness"

Ti stvarno misliš koristiti triple channel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

"pa misljenja sam da ddr3 u triple chanell modu na 1600 shije neki ddr2 1066 u dual chanell modu, ali mozda nisam u pravu.

pogotovo mi se cini da bi ono kaj sam slotio bilo bas all aroud sweetness"

Ti stvarno misliš koristiti triple channel?

Daaaaj,nisi fer oću da meni odgovori da mu ukažem na svu njegovu glupost :D

16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...

aha brijem da mu 3 gb ddr3 bude leglo sasvim sweet. i da mu ne bi stetilo. a nece stetit ni to kaj ce mi za 2 i pol godine ostat ne skart memorija.

17 godina
haki kaže...
troublemaker kaže...

aha brijem da mu 3 gb ddr3 bude leglo sasvim sweet. i da mu ne bi stetilo. a nece stetit ni to kaj ce mi za 2 i pol godine ostat ne skart memorija.

Uljepšao si mi dan!

Svaka ti čast, hahaha sada u google napiši triple channel

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice