Eto stigao je dan kada bih zamijenio svog Semprona 140 X2 sa nekim jacim procesorom.cjenovno su jednaki Athlon II 630 X4 i Phenom II 555 X2.stvarno se dvoumim kojeg bih uzeo jer Athlon II X4 nema L3 cache a Phenom II X2 ima L3 cache.i mene sad zanima kolika je razlika u performansama u igrama bez i sa L3 cacheom.
aha,jasno mi je sad.ajd moze se ova tema izbrisat.hvala
Evo pogledaj usporedbu ovdje i/ili u Bugu 208.
Athlon II x4 je jači i u igrama i u aplikacijama od Phenoma II x2 .
Ja imam x4 630 i super sam zadovoljan,bez problema sa stockom ide na 3,2 GHz,temperatura ne prelazi 55 u loadu.
S druge strane,Phenom II x2 550 je BE,tako da s njim možeš bez poteškoća potegnuti na 4 GHz ali se u Bugovoj usporedbi vidi da se unatoč većem taktu,PII x2 ostvaruje manje performanse nego AII x4 tako da bi na tvom mjestu uzeo Athlona II x4.
Ako imaš sreće,možeš Phenoma II otključati sa ACC-om u x4 proc,tada se performanse okreću na Phenomovu stranu.
Eto stigao je dan kada bih zamijenio svog Semprona 140 X2 sa nekim jacim procesorom.cjenovno su jednaki Athlon II 630 X4 i Phenom II 555 X2.stvarno se dvoumim kojeg bih uzeo jer Athlon II X4 nema L3 cache a Phenom II X2 ima L3 cache.i mene sad zanima kolika je razlika u performansama u igrama bez i sa L3 cacheom.
Jesi ti otkljucal taj Sempron 140 tj dodatne dvije jezgre, ak jesi onda ti je on dosta itekak za tu tvoju graficku nema problema.
otkljucan je.pa ako vas zanima prodam vam ga sutra jer sam si narucio Athlona II X3 435,ako ga uspijem otkljucati super,ako ne onda nikom nista jer ionako za te pare super procesor.
otkljucan je.pa ako vas zanima prodam vam ga sutra jer sam si narucio Athlona II X3 435,ako ga uspijem otkljucati super,ako ne onda nikom nista jer ionako za te pare super procesor.
Taj tvoj proc kojeg imas sa se da jos kloknut, pa zakaj ga onda ne dignes jos a imas i dobru maticnu za to dizi ga na 3.5 ghz.
ne ide vise od 3.3 ghz.druga jezgra nije bas dobar overclocker
Snake, šta nisi ti na xs-u stavio jednom screenshot otključanog 550 na 3.8 1.425V stres stabilnog i Gigabytica 790X-UD4P?
jesam,davnih dana :) vec sam izmijenio hrpu procesora.
I kakav je feeling imati otključanog 550 na 3.8 i onda prijeći na otključanog Semprona na 3.3? :D Zašto s konja na magarca?
ja sam prodao tu konfu u kompletu i zaradio sam 600 kn vise nego sto ulozio u njega.ma mijenjam svako malo neku komponentu.najcesce procesore i maticne.
evo kupio sam Athlona II X3 435 i otkljucao sam ga u Phenoma II B35...najjeftiniji Phenom II ikad...
evo kupio sam Athlona II X3 435 i otkljucao sam ga u Phenoma II B35...najjeftiniji Phenom II ikad...
i L3 cache?
naravno,i L3 cache
Kod njega mora biti l33 cash kad se otključa...
Samo treba provjeriti dali je sve 100% stabilno (L3 cash -> All Cores) i ako šljaka,
super stvar..
ja sam stavio ACC na Auto i stavio sam Hybrid i prolazi OCCT bez problema.prejeftin Phenom II.
Samo jedan mali info, svi Athloni II X3 se otključavaju u Phenome II po cpu stringu, imao ili nemao L3 cache, cpu-z najbolje to pokaže... Može cpu-z screenshot i batch za nas što ganjamo dobre procesore?
Npr. Athlon II X3 425 @ Phenom II X4 B25 bez L3 cache
15.11.2009... Mislim da tih kod nas više nema...
Makar ja osobno nisam vidio u HR ni jednog...
Aha, nisam mislio da se doslovno svaki otključa, nego svaki koji se otključa dobije string Phenom II B25, CADAC AD nema L3 cache, CACYC AC ima (a svi su Phenom II B25 ili B35 itd)
Nedavno je netko baš ovdje pokazao B35 sa L3 ali taj batch nisam ulovio, opet dobio cadaca :(
http://img707.imageshack.us/i/55165312.jpg/
evo. batch je 0948BPMW
tih procesora ima jos u trgovinama.@don Kihoty,uvoznik je ESYS
Da ima ih u Links-u osobno sam ih vidio u poslovnici OS i premišljao sam se uzeti ili ne govorim o CACYC seriji, vidio prije par dana.Nažalost morao rasprodati hardwer pa uzeo neki jeftinjak privremeno pa nisam uzeo.
Ako nekome treba odlična memorija 2x2GB DDR3 G.Skilla neka se javi
Ja razmisljam o Phenomu II x 6, 1090BT. Nema svrhe stavljati slabiji procesor u racunalo, kada do pola godine tu bude opet jaci.
http://img707.imageshack.us/i/55165312.jpg/
evo. batch je 0948BPMW
tih procesora ima jos u trgovinama.@don Kihoty,uvoznik je ESYS
možeš li mi naći negdje x4 630 sa deneb jezgrom
i ja bih sebi uzeo jednog a želio bih da bude deneb kako bi mogao otključati L3 cache
pa ovaj je moj deneb sa L3 cacheom a X3 je...kupi taj proc i otkljucas L3 cache i jezgru za 580 kn...
pa ovaj je moj deneb sa L3 cacheom a X3 je...kupi taj proc i otkljucas L3 cache i jezgru za 580 kn...
velika je to kocka
ako bude nestabilan sa otključanim cacheom i jezgrom onda sam bezveze dao pare (pošto neće biti osjetno bolji od mog sadašnjeg proca)
ako je batch isti onda ces ga 100% otkljucati.
malo sam ga overclockao i rezultat je ovakav: ne zeli bootati u windowse na 3.6 ghz unatoc 1.450 volta.stavio sam na 3.5 ghz sa 1.4 volta i prolazi zasada OCCT koji traje 49 minuta.nisam ni ocekivao puno od njega.
Ovo se čini kao odličan izbor za kupnju.
Samo me zanima, jedna stvar. Jel bi nakon uspješnog unlocka bio sposoban "hraniti" 5850 na FullHD rezi?
Svaka čast svakome, ali to nije točno...
Batch može služiti za statistiku...
Imam 1002FPMW 555BE, 30+ se dalo uredno otključati, 9 komada ne...
Jedno je nagađati, drugo je provjereno znati...
Svaka čast svakome, ali to nije točno...
Batch može služiti za statistiku...
Imam 1002FPMW 555BE, 30+ se dalo uredno otključati, 9 komada ne...
Jedno je nagađati, drugo je provjereno znati...
baš zato sigurno neću ići na x3
u slučaju da se ne otključa bezveze bi bacio pare pošto taj x3 nije toliko bolji od ovog kojeg trenutno imam koliko bi para potrošio na njega...
btw,kojeg bi ti uzeo
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7579
ili
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7688