Pregrijavanje procesora

poruka: 22
|
čitano: 9.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Pozdrav forumaši, ovako; znam da je dosta stvari napisano na ovu temu ali ni u jednoj nisam mogo nać odgovor na moj problem..........

Nedavno mi se počeo gasiti comp kada bi igro neku igru, promjenim pastu i radi kako treba ali samo dan ili dva, pa promjenim pastu pa ponovo.

Nedavno otvorim kućište reko da bolje hladi i stvarno ne gasi se više do jutros. Ugasim ga po pravilu i nakon par sati palim ali nema slike samo se cuje jedan duži beep pa dvanaest kratkih 

sve brže i brže. Skužim da se pregrijava procesor i to u roku od 3-5 sekundi bude vruć ko vrag a hladnjak hladan jer nemože u tako kratkom roku apsorbirat toplinu.

Nisam siguran da li je normalno da se procesor tako pregrije za 5 sekundi. 

Napomena: Malo mi je napajanje skrpano izolirkom i to ali normalno radi. bar mislim

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pregrijavanje procesora
ernestazd kaže...

Pozdrav forumaši, ovako; znam da je dosta stvari napisano na ovu temu ali ni u jednoj nisam mogo nać odgovor na moj problem..........

Nedavno mi se počeo gasiti comp kada bi igro neku igru, promjenim pastu i radi kako treba ali samo dan ili dva, pa promjenim pastu pa ponovo.

Nedavno otvorim kućište reko da bolje hladi i stvarno ne gasi se više do jutros. Ugasim ga po pravilu i nakon par sati palim ali nema slike samo se cuje jedan duži beep pa dvanaest kratkih 

sve brže i brže. Skužim da se pregrijava procesor i to u roku od 3-5 sekundi bude vruć ko vrag a hladnjak hladan jer nemože u tako kratkom roku apsorbirat toplinu.

Nisam siguran da li je normalno da se procesor tako pregrije za 5 sekundi. 

Napomena: Malo mi je napajanje skrpano izolirkom i to ali normalno radi. bar mislim

downloadaj HWMonitor, pa daj screenshot.

15 godina
Pregrijavanje procesora

koji procesor, koji cooler, jesi siguran da je cooler sjeo na procesor dobro, paste ne treba stavljati previše (zrno riže na sredinu procesora, te staviti cooler iz prve), da li ventilator od CPU-a radi

Luka123 kaže...

downloadaj HWMonitor, pa daj screenshot.

rađe mu objasni kako skinuti HWMonitor na računalu koji ne radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 22:44 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rasho kaže...

koji procesor, koji cooler, jesi siguran da je cooler sjeo na procesor dobro, paste ne treba stavljati previše (zrno riže na sredinu procesora, te staviti cooler iz prve), da li ventilator od CPU-a radi

amd atlon 64x2 tako na njemu piše.... i na cooleru samo piše ATI... je sjeo je dobro jer ima neke kvačice sa strana pa kad okreneš polugu ona ga stisne uz procesor..... da zrno riže-graška.. na sredinu.

svi ventilatori rade... hladnjak je hladan a procesor za 3-5 sekundi vreo. nije mi jasno što se kulera tiče to je jedan ventilator i komad aluminija il čega već nema se tu šta pokvarit, a neznam dal bi i bez njega mogo dignut makar BIOS. nemam pojma više sve sam probo samo sam zbunjen više .....

12 godina
Pregrijavanje procesora

Grasak je pet puta veci od rize tako da ti to "rize-graska" bas i ne oslikava kolicinu kohu stavljas.

Ima sam nekoliko slucajeva grijanja amd proceva bez valjanog razloga i u vecini slucajeva je bio cpu u pitanju al bilo je u jednom i do maticne.

Stoga probaj nabavit drugi proc pa probaj

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ernestazd kaže...
Rasho kaže...

amd atlon 64x2 tako na njemu piše.... i na cooleru samo piše ATI... je sjeo je dobro jer ima neke kvačice sa strana pa kad okreneš polugu ona ga stisne uz procesor..... da zrno riže-graška.. na sredinu.

svi ventilatori rade... hladnjak je hladan a procesor za 3-5 sekundi vreo. nije mi jasno što se kulera tiče to je jedan ventilator i komad aluminija il čega već nema se tu šta pokvarit, a neznam dal bi i bez njega mogo dignut makar BIOS. nemam pojma više sve sam probo samo sam zbunjen više .....

-kad skineš cooler, što vidiš? razmazanu pastu? koliko debelo? .. po opisu bi se reklo da hladnjak ne dodiruje CPU...

-kako znaš da je temp visoka? U BIOSu? ili se osjeti/ugasi.. kako?

-postavke BIOSa, voltaža OC itd? Reset BIOSa?

-... probaj samo staviti cooler na čist (bez paste) CPU, da ga drži gravitacija.. ništa ne smije smetati. Dali možeš tad u BIOSu vidjeti temp?

-i cooler može biti loš (ima ih ..) neobjašnjivo, kao da je neka legura-škart.. (kao da je plastika), recimo lažni-neispravni cooler. Staviš drugi i radi.

edit: ali naravno, samo ako CPU već nije crko.. (izgleda da je).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 0:21 (ihush).
10 godina
neaktivan

vidim razmazanu pastu i po hladnjaku i po cpu... 

znam da je visoka jer sam poslije jednog neusšjelih paljenja brzo skino hladnjak i stavio prst na cpu.. nemožeš držat više od sekunde.

ne ugasi se nego samo tuli, ništa na monitoru samo crno i nema signala tako da nemogu do BIOSA

probat cu sutra bez paste 

10 godina
neaktivan

probo i bez paste.... neide. Šta misliš može li bit do napajanja. Već sam napiso da je skrpano (bilo razbijeno) ali radilo je godinu dvije bez problema.. možel ono crknit odjednom.

Danas kad sam probo nije se procesor grijao(čudno sinoć jest). Isto Jedan dugi i dvanaest kt+ratkih beepova.

Probat cu stavit video kad skužim kako

15 godina
Pregrijavanje procesora

Očitaj napone procesora sa i bez opterećenja procesora. Pregledaj matičnu ploču da na njoj nema koji napuhan kondezator.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ernestazd kaže...

.. ali radilo je godinu dvije bez problema.. možel ono crknit odjednom.

..

-a kako inače crkne neki chip/žarulja? Na dva put ili umire ko stara baba 100 godina? Radi, pregori, ne radi. Ako je uzrok npr pregrijavanje ili stuja, tad je za to dovoljno par sekundi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
ernestazd kaže...

probo i bez paste.... neide. Šta misliš može li bit do napajanja. Već sam napiso da je skrpano (bilo razbijeno) ali radilo je godinu dvije bez problema.. možel ono crknit odjednom.

Danas kad sam probo nije se procesor grijao(čudno sinoć jest). Isto Jedan dugi i dvanaest kt+ratkih beepova.

Probat cu stavit video kad skužim kako

Ne da napajanje može crknut odjednom, nego crkne odmah prilikom prvog paljenja i još ti odnese kompjuter u grob. Naši naponi variraju od 199V - 287V, a trebali bi biti 220-230V ravni. Pa ako nemaš malo skuplje napajanje protiv tih pojava si u dosta lošem položaju. nije loše pljunut ni za pametni UPS koji pegla izlazni napon, ima ih već od 600kn.

Ima takvih napajanja da skure rudimentarni tester, jedno novo sam dobio pod "nešto ne valja", sva sreća da sam bio tolko pribran da sam ga prvo probao upaliti spajanjem 3. i 4. pina, samo tek toliko da se upali - ne da je osigurač izbacio, nego glavna sklopka. I imao sam još par slučajeva "BUM" i ode osigurač, te imam 3 kutije napajanja ko novih, ventilatori ni trunku prašine pokupili, a tester se oće rasplakati. Pa imam nešto komada kojima naponi tek malo prelaze granicu i tu i tamo.. dok je to napajanje ugrađeno, kondenzatori cvile kao dok miša pogaziš... staviš novo napajanje, muk, tišina..

NE ŠTEDJETI NA NAPAJANJU. I izbjegavati modularna.

Ako čuješ nekog da razgovara o neispravnoj grafičkoj kartici, 99,999% je sigurno da razgovaraju o ATi grafičkoj...!
12 godina
Pregrijavanje procesora

Sve to stoji al zašto izbjegavat modularna ?!!?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Zato jer SAMO ljepše izgledaju.

1. po zakonima elektrotehnike koje u ovom Svemire NE možeš izbjeći su daleko lošija

2. Još k tome su skuplja bezveze.

Gaf, urota.. ništa drugo.

Ako čuješ nekog da razgovara o neispravnoj grafičkoj kartici, 99,999% je sigurno da razgovaraju o ATi grafičkoj...!
12 godina
Pregrijavanje procesora

Po zakonu logike to ti ne drzi vodu pa objasni ti meni zbog cega su modularci losiji ?!!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pregrijavanje procesora

Po zakonu gravitacije ;]

Posao oslobađa.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Po zakonu logike to ti ne drzi vodu pa objasni ti meni zbog cega su modularci losiji ?!!?

Drži itekak vodu, idi pitaj profesore elektrotehnike, fizike, FER-ovce i slične, ionako meni nećeš vjerovati koliko vidim :)

12 godina
Pregrijavanje procesora

A zasto mislis da cu njima virovat ?!!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
skyne7 kaže...

Jer znaju "nešto" o struji, naponu, provodljivosti, spojevima, metalima, otporu... i plus sve kombinirano.

takvi nemaju pojma o zivotu kamoli struji... dalje necemo molim te!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Pregrijavanje procesora

Jedini važni argument je taj da kod modularnog neman šumu kablova nego iman mali šumarak a hoce li on gubit sta na spoju iliti kontaktu nije mi ni najmanje bitno.

Svejedno hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 21:41 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pregrijavanje procesora

Filozof

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
moderator
skyne7 kaže...

Zato jer SAMO ljepše izgledaju.

1. po zakonima elektrotehnike koje u ovom Svemire NE možeš izbjeći su daleko lošija

2. Još k tome su skuplja bezveze.

Gaf, urota.. ništa drugo.

Koliko su to točno (u %) lošija?

Koliki su točni gubitci?

Koliki je točno otpor tog jednog dodatnog spoja?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
Pregrijavanje procesora

Pita san ga i ja da mi objasni al nista od tog samo upućuje na FER-ovce a nekolicinu njih koje znam nemogu pitat jer oni meni donose kompove kad nesto ne stima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 22:31 (nicky.sl).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice