Pregrijavanje AMD A10-4600M APU (quad-core CPU, R

poruka: 10
|
čitano: 3.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pregrijavanje AMD A10-4600M

Bok,

Trebam pomoć od znalca hardweraja.

Na laptopu Acer Aspire V3-551G u kojem se nalazi  AMD A10-4600M APU (quad-core CPU, Radeon HD 7660G) sa integriranom grafičkom imam problema sa pregrijavanjem.

Znači laptop se kod ventilatora na lijevoj strani strašno pregrijava do te razine da ga se mora ugasit. (napominjem on se sam po sebi nikad nije srušio al se osjeti da je prevruć)

Kad sam instalirao Spacey koji mjeri temperaturu pokazao je temp u idle time-u 90 stupnjeva !!

Kad se pokrene neka igrica tipa need for speed ide i do 150 !!! Šo po meni nikako nije normalno.

E sad...laptop je već bio u Zel-cos servisu u kojem su oni radili testiranje i s obzirom da se nije srušio, po njima je to oke !!! njima je on "malo" vrući i kao temp je 65 stupnjeva što je normalno.

Napravljeno je čišćenje i izmjena termalne paste u servisu, i nakon toga je bilo malo bolje ; jedno vrjijeme, medjutim sad nakon dva mjeseca opet isto...

Šta sad napravit....laptop je super samo ga to pregrijavanje muči s čim očito cijela ta serija AMD-a ima problema.

Da li je moguće da processor ima neadekvatno hlađenje ili možda termalna pasta ne valja ?

Molim pomoć.

(i samo bez komentara da treba drivere mjenjat od grafičke, biosa ili čeg ja znam šta (ima zadnje drivere).

i da čišćen je od prasine!)

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

instaliraj core temp, aida64, hwinfo pa poslikaj temperature

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutno sam ga ponovno odnio na servis..nek ga ponovno pregledaju tako da sad ne mogu to napravit.

al sam po sebi je prevruć za bilo kakvu upotrebu.

ćim se vrati sa servisa posašljem izvješća.

u medjuvremenu da li je njegovo hladjenje tj cooler zadovoljavajući za taj proc i da li je moguće da je stavljena neka šugava termal pasta pa radi tog dolazi do pregrijavanja ?

Ili je nesto treće u pitanju

0 0 hvala 0
12 godina

Vjerovatno je do paste

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Laptop u idleu bi trebao šibati oko 40-50max, load(ako je losije rjeseno hladenje) par stupnjeva ispod granice za Tmax od cpu.  Pošto si napisao temperature od 90-150 to je nemoguce jer bi se gasio.  Zato sam i rekao da instaliras druge programe da vidimo mozda senzori zezaju, a moguce da su u servisu odradili traljav posao, predložio bi ti kad se laptop vrati sa servisa , ako imas pouzdanog kolegu koji zna "šarafati" po laptopima da ti on to pregleda, jer što današnji "serviseri" rade to je strašno, čast izuzecima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovorima.

Radim na laptopu na poslu cijelo vrijeme i znam kako se laptop ponaša pri opterećenju i u nekakvom "praznom" hodu.

Tu nikako ne bi smijelo biti takvih temp da ne možes ruku drzat pored ventilatora.

Predpostavljam da i oni znaju da se radi o serijskoj grešci na processorima al se prave mutavi da je to ok, jer se sam po sebi ne ruši.

Kako mogu saznat o kojem se cooleru radi na processoru ?

google mi nije bas pomogao, il krivo tražim.

nekako mislim da je tu greška...i dali je moguće staviti neki drugi cooler osim ovog orginalnog ?(naravno moraju dimenzije odgovarat)

0 0 hvala 0
13 godina

Tesko da je do coolera problem, dali se cuje, odnosno pojacava stisava RPM u ovisnosti o temperaturi ?  Koliko vidim to je ovaj cooler http://www.notebookcpufans.com/blog/tag/acer-aspire-v3-551g/ -- > http://www.alllaptopfan.com/acer-aspire-v3551-v3551g-laptop-cpu-cooling-fan-p-500.html

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pregrijavanje AMD A10-4600M APU (quad-core CP
dirtyjack kaže...

Hvala ti na odgovorima.

Radim na laptopu na poslu cijelo vrijeme i znam kako se laptop ponaša pri opterećenju i u nekakvom "praznom" hodu.

Tu nikako ne bi smijelo biti takvih temp da ne možes ruku drzat pored ventilatora.

Predpostavljam da i oni znaju da se radi o serijskoj grešci na processorima al se prave mutavi da je to ok, jer se sam po sebi ne ruši.

Kako mogu saznat o kojem se cooleru radi na processoru ?

google mi nije bas pomogao, il krivo tražim.

nekako mislim da je tu greška...i dali je moguće staviti neki drugi cooler osim ovog orginalnog ?(naravno moraju dimenzije odgovarat)

Tu se ne radi o nikakvoj grešci na procesoru,Nevinašce kratko i jasno za pregrijavanje laptopa je kriv samo proizvođač laptopa koji obično ugradi loš hladnjak radi uštede jel.Acer je poznat po tome fučkaj ga, dakle njegovi jeftiniji laptopi imaju problema sa pregrijavanjem itd.No nemaju samo Acer laptopi s time problema, i razni drugi proizvođači znaju štedit pa umjesto adekvatnog hladnjaka ugrade neki onako recimo dovoljan hladnjak ili proizvođač štedi a ti onda imaš problema.

Drugi hladnjak ne moš ugradit u laptop, jedino šta možeš je rešetat ili psovat Acer za loš dizajn sistema hlađenja laptopa/procesora i to je to.Pazi Acer kao proizvođač laptopa, to nije na istom nivou kvalitete kao jedan Dell ili recimo Lenovo proizvodi.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina

A može uzeti i postolje s hlađenjem za laptop.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma pod cooler sam mislio na ovu bakrenu cijev koja se koliko je meni poznato puni plinom jel? pa se tako hladi sustav.

e da nije u tom problem...mislim da nije ventilator jel se on vrti...

znači taj bakreni dio mozda treba mijenjat ?

negdje sam pročito da se to zna zaštopat pa da tu bude problema, il se varam?

i da google mi kaze da jako puno ljudi ima problema bas s tim amd-om oko pregrijavanja.

p.s. laptop ispod sebe ima ono postolje tj. veliki ventilator na kojem stoji, medjutim ne pomaze bas.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice