Bok,
Trebam pomoć od znalca hardweraja.
Na laptopu Acer Aspire V3-551G u kojem se nalazi AMD A10-4600M APU (quad-core CPU, Radeon HD 7660G) sa integriranom grafičkom imam problema sa pregrijavanjem.
Znači laptop se kod ventilatora na lijevoj strani strašno pregrijava do te razine da ga se mora ugasit. (napominjem on se sam po sebi nikad nije srušio al se osjeti da je prevruć)
Kad sam instalirao Spacey koji mjeri temperaturu pokazao je temp u idle time-u 90 stupnjeva !!
Kad se pokrene neka igrica tipa need for speed ide i do 150 !!! Šo po meni nikako nije normalno.
E sad...laptop je već bio u Zel-cos servisu u kojem su oni radili testiranje i s obzirom da se nije srušio, po njima je to oke !!! njima je on "malo" vrući i kao temp je 65 stupnjeva što je normalno.
Napravljeno je čišćenje i izmjena termalne paste u servisu, i nakon toga je bilo malo bolje ; jedno vrjijeme, medjutim sad nakon dva mjeseca opet isto...
Šta sad napravit....laptop je super samo ga to pregrijavanje muči s čim očito cijela ta serija AMD-a ima problema.
Da li je moguće da processor ima neadekvatno hlađenje ili možda termalna pasta ne valja ?
Molim pomoć.
(i samo bez komentara da treba drivere mjenjat od grafičke, biosa ili čeg ja znam šta (ima zadnje drivere).
i da čišćen je od prasine!)
Hvala