Ploča za FX 8300

poruka: 31
|
čitano: 3.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ploča za FX 8300

Ako može pomoć u odabiru ploče za ovaj procesor.

Nisam baš na "ti" s AMDovim chipsetima i nisam to dosta dugo pratio.

Ne planira se nikakav overclock ni ništa slično, računalo je za normalnu upotrebu i povremen gaming. Ide i grafička neka u rangu 1500kn, Fortron napajanje 500W.

RAM ide ovaj 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=14992

Cijena do nekih cca. 600kn.

I još pitanje dali je taj procesor OK odabir?

I da, ako može u ADMu jer tamo se sve kupuje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 22:00 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ploča za FX 8300

Evo, ovo je ploča koja se često preporuča, a cijena taman do 600 kn.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Ploča za FX 8300

Zanima me samo jedna stvar kod te ploče. Dakle piše da ima 5.1 7.1 mogućnost, ali ja vidim samo 3 audio konektora?

Kako onda analgono spojiti 5.1 sustav na to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ploča za FX 8300

a ovo ?

dosta opremljenija i bolja ploča

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=17565

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Ploča za FX 8300
Bulldozer kaže...

a ovo ?

Da, ta bi ipak mogla biti bolji izbor.

Hvala obojici 

Nego, nitko ne komentira procesor? Dali je on OK? Grafička ide 950GTX, dali je to dovoljno jak proc za nju?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 22:27 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
Ploča za FX 8300

Ako neces clockati uzmi tu koju si naveo, ako hoces 4.4ghz i vise onda ovu iznad. Koliko para toliko muzike, uvijek bilo i ostalo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

a ovo ?

Bolja je zbog 8+2 fazne regulacije, to jest veci i stabilniji overclock nego prvo navedena

13 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
Bulldozer kaže...

a ovo ?

Da, ta bi ipak mogla biti bolji izbor.

Hvala obojici 

Nego, nitko ne komentira procesor? Dali je on OK? Grafička ide 950GTX, dali je to dovoljno jak proc za nju?

procesor je dobar.. mada ako nisi kupio još ja bi rađe na tvom mjestu i5 6400 + h110m-ds2 ddr3.. jest malo skuplje al isplati se

jest.. okej će bit proc

16 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Zanima me samo jedna stvar kod te ploče. Dakle piše da ima 5.1 7.1 mogućnost, ali ja vidim samo 3 audio konektora?

Kako onda analgono spojiti 5.1 sustav na to?

Jednostavno. Kroz realtek aplikaciju redefiniraš da je mic (rozi) center/side, out (zeleni) front i line (plavi) center/side (ovisi kako si mic konfigurirao). Baš sam danas to radio...

Ako ti mic treba, spojiš ga na front panel na kućištu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Ploča za FX 8300

Ma preskup je ovaj i5, a i nepotrebno...

Aj da odmah ovdje i za napajanje pitam da ne otvaram sad 500 tema...

Dakle ovo je u planu:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=17617

Pretpostavljam da je dovoljno 500W za taj proc i GTX950

Možda i ovo od 600W, ne znam???

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=15158

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 23:52 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Ploča za FX 8300

lllnuclearlll

Bilo koje bi bilo dovoljno, mada bolje uzmi hyper 600w zbog slučaja da u budućnosti staviš neku AMD grafu ili GTX970

0 0 hvala 0
17 godina
Ploča za FX 8300

Ma ide prvo, tek sad vidim da ovo 600W nije modularno...

Neće jača grafa unutra :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 0:11 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ploča za FX 8300

U Memory support listu piše:

"Note: Only one DIMM per channel is supported for DDR3-1866MHz and higher speed as using an AM3+ CPU."

Nije mi najjasnije na što se to odnosi točno.

RAM idu dvije Kingston pločice od 4GB 1866Mhz.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=14992

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 0:37 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ploča za FX 8300

Evo i jedna informacija iz ADMa, pa će se mijenjati ploča.

"Osim toga procesore x8 serije ne prodajemo sa pločama sa 970 chipsetom zbog čestih problema koji se pojavljuju vezano uz tu kombinaciju pa Vam predlažem da uzmete Gigabyte 990XA- UD3 koju imamo na lageru."

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

"Osim toga procesore x8 serije ne prodajemo sa pločama sa 970 chipsetom zbog čestih problema koji se pojavljuju vezano uz tu kombinaciju pa Vam predlažem da uzmete Gigabyte 990XA- UD3 koju imamo na lageru."

Reci im da ne seru haha

12 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Haha, koja glupost, a oni slažu i prodaju konfiguracije koje koriste baš tu kombinaciju

12 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...
lllnuclearlll kaže...

Haha, koja glupost, a oni slažu i prodaju konfiguracije koje koriste baš tu kombinaciju

Ma naletio na magarca nekog, ovo nije njihov stil

17 godina
Ploča za FX 8300

Ma uglavnom ide se na i5 6500 na kraju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

i5 6400+ASRock Z170-PRO4S+LC-CC-120

2770kn

Čisto da znaš da se na ASRock Z170 pločama daju klokat non k skylake Pentium/i3/i5, pa da ne bi uzeo neku ploču od 700-800kn uz taj i5 6500 a stane ti 6400 i Z170 ASRock

13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Uzimas tu i5 i gtx 950 za gaming?
Izvini ali sto?
Zar nije bolje uzeti slabiji CPU i dosta jacu grafiku a razlika u igrama ce se znatno osjetiti? Osim ako ti ne treba sirova snaga CPU za rendering ili sta vec, upariti taj cpu i grafu je po meni bacanje para i poprilicno losa investicija

14 godina
chaselol kaže...
lllnuclearlll kaže...

Uzimas tu i5 i gtx 950 za gaming?
Izvini ali sto?
Zar nije bolje uzeti slabiji CPU i dosta jacu grafiku a razlika u igrama ce se znatno osjetiti? Osim ako ti ne treba sirova snaga CPU za rendering ili sta vec, upariti taj cpu i grafu je po meni bacanje para i poprilicno losa investicija

Da pogodim ti predlažeš da uzme neki FX jel tako ? 

Edit: Samo zezam čovjeka nemojte me napasti.  

Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 11:56 (Puls3).
13 godina
neaktivan
Ploča za FX 8300

Hm ne, taj i5 je bacanje para kao sto sam rekao.

Imas i5 iz cetvrte generacije po radnjama ~1200-1600kn koje ce isto odradjivati posao kao taj iz 6th gen....cemu placati tu razliku cisto radi gaminga a nece biti razlike?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 12:19 (chaselol).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Hm ne, taj i5 je bacanje para kao sto sam rekao.

Imas i5 iz cetvrte generacije po radnjama ~1200-1600kn koje ce isto odradjivati posao kao taj iz 6th gen....cemu placati tu razliku cisto radi gaminga a nece biti razlike?

Ako nisi znao i5 6400 se može OC s pomoču BLCK i Asrock Z170 ploča i kao takava bilo koji zaključan i5 prošle generacije mu nije ravan.

13 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

Ako nisi znao i5 6400 se može OC s pomoču BLCK i Asrock Z170 ploča i kao takava bilo koji zaključan i5 prošle generacije mu nije ravan.

u jebote, dobices citavih 2 frejma vise uz taj i5 auuuuuuuuuuu 

14 godina
chaselol kaže...
3n3m1 kaže...

u jebote, dobices citavih 2 frejma vise uz taj i5 auuuuuuuuuuu 

Ako tebi dobitak od 1GHz+ i nešto bolji IPC znači u jebote onda s tobom nema smisla raspravljati.Ovako OC i5 bez problema izvlači sve iz grafe pa i onih najjačih dok su non K i5 dosta ograničeni zbog prosječnog takta procesora.Imati če svakako nešto bolji i stabilniji FPS u igrama a GTX950 se bez problema OC na razinu jačeg brata.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 18:03 (3n3m1).
13 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

Ako tebi dobitak od 1GHz+ i nešto bolji IPC znači u jebote onda s tobom nema smisla raspravljati.Ovako OC i5 bez problema izvlači sve iz grafe pa i onih najjačih dok su non K i5 dosta ograničeni zbog prosječnog takta procesora.Imati če svakako nešto bolji i stabilniji FPS u igrama a GTX950 se bez problema OC na razinu jačeg brata.

Da je tako svi bi je kupovali, cemu onda 960. Neozbiljan si strasno.

12 godina
protjeran
Ploča za FX 8300

3n3m1

Nisi u pravu, bilo koji haswell non k i5 će bez problema nahraniti i najjaču single GPU, a takt proca kod haswella uopće nije toliko bitan kako ti tvrdiš

0 0 hvala 0
17 godina
Ploča za FX 8300

Mislite da se neće ovaj i5 nakon nekog vremena jednostavno isplatiti na uštedi struje?

Mislim realno procesor je bolji od FX 8300, i ne, računalo nije primarno gamerski stroj, a razlika u cijeni i nije tako velika na kraju. Pošto je bilo problema s nabavkom ploče za FX u toj trgovini prešlo se na Intela.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Mislite da se neće ovaj i5 nakon nekog vremena jednostavno isplatiti na uštedi struje?

Mislim realno procesor je bolji od FX 8300, i ne, računalo nije primarno gamerski stroj, a razlika u cijeni i nije tako velika na kraju. Pošto je bilo problema s nabavkom ploče za FX u toj trgovini prešlo se na Intela.

Nisam siguran jel 10 ili 20 godina ti treba da se isplati u potrosnji, pa vidi jel ti se isplati 

17 godina
chaselol kaže...
lllnuclearlll kaže...

Nisam siguran jel 10 ili 20 godina ti treba da se isplati u potrosnji, pa vidi jel ti se isplati 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice