Phenom II X6 1100T Black Edition cooler

poruka: 55
|
čitano: 7.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Phenom II X6 1100T Black Edition cooler
Vlada011 kaže...

Ako ste mislili na H100 ja kako sam gledao price ljudi Noctua nijedna nije bolja od njega. Od H80 verovatno jeste.

Skines ventilatore naravno sa toga i stavis malo bolje. Da ne govorim o mogucnosti push-pull i kakvi ventilatori mogu tu da se stave.

Noctua ima one njene i oni su tu najbolji, a ovde mozes 5C da dobijes minimum samo menjanjem boljih ventilatora da ne pricamo da stavis 4 vrhunska GT recimo.

Od toga Noctua nije bolja. 

Sve vise ljudi kupuje Corsair Hydro seriju jer su videli da mogu da prezive i sa i7 ili i5 i na 4.0GHz. Ne moraju 4.5-5.0.

Zato dobijaju izgled, prostor, vazduh koji lakse cirkulise izvan kucista, ne moraju da paze koju ce memoriju da kupe, koliko ce to biti daleko od graficke karte, Negde jedva papir provuces.

I skapirali sta je bolje resenje. Ja kada vidim nekoga sa Noctua ili TrueBlack, Megahalem odmah znam ovaj cedi Intel 4.7-5.0GHz za svaki dan nemaveze sto je nestabilno. 

Tako da izbegavajte polovne procesore na kojima su stajali ovi kuleri tu je najbitnije maskriranje procerosa na ustrb izgleda i svega ostaloga, a i retko kada je eVGA ispod pa pitanje kako to sve naponska i podnosi. 

a i ti ga ,da prostiš, se*reš.

ja imam d-14 i i5 ,i ne držim ga na bijesnim GHZ,čak štovše , na stock je, nemam nit potrebe zasada.

otkud ti to da ekipa koja kupuje noctue cijedi svoje prcesore a ovi sa h80/h100 ne tjeraj svoje koliko mogu?a u istom su rangu hladnjaci.

ti to odmah znaš?{#}

ljudi kupuju takve hladnjake zbog ponajprije učinkovitosti ,a ako uspije dobit koji mhz više  tim bolje.

procesoru je ionako najbitnije da je unutar termalnih vrijednosti ,tako da nema štete ,osim toga , procesori najviše stradavaju na naponima koji se nemogu dobiti oc-om na zraku...

i da bude ljepša stvar, danas su na cijeni i5/i7 sa poželjno što većim multijem - x57,x58 (a to se samo oc-om može otkriti ,jelte) i ekipa bez problema kešira puno veću lovu za njih iako u globalu radi i kao kakav "slabiji" sa x54

notorna glupost , ne širi gluposti i neistine , netko će ti povjerovati (iako teško, pošto se zna da je 80% tvoj pisanja besmislica i veličanje EVGA....

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 7:55 (vrx).
14 godina
neaktivan

Meni je poprilicno nejasna kupovina coolera od 600kn za drzanje procesora na stock postavkama. 

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@vrx- Zasto ne overclockas taj CPU? Nema smisla imati takav cooler na njemu a drzati ga na stocku. Uostalom, to je besplatni boost performansi.

Ofc.

0 0 hvala 0
15 godina
BlueMax kaže...

Meni je poprilicno nejasna kupovina coolera od 600kn za drzanje procesora na stock postavkama. 

a zašto bi bila nejasna?

em je proc hladniji , em je tišina, em je sam cooler kvalitetan.

a izgleda da bude držao i sljedećih par generacija procesora, ako se ne promijene socketi drastično.

imao sam prije 1090T koji je topliji, kada sam prešao na i5, ostavio sam cooler.

trenutno je na stock jer nema smisla da ga tjeram , hd6770 i nije baš zivjer od kartice,na stock frekvama ju fila bez problema.

kada bude zafalilo i kada promijenim grafičku,onda ide pošteni oc.

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 9:16 (vrx).
14 godina
protjeran

Ni ja ne znam ko drzi CPU na stock postavkama kada na istoj voltazi moze da se dobije vise. 

Ja prvi klokujem X4 965BE. Sada na 3.8GHz zato da se ne desi nesto nepredvidjeno na ovoj mojoj ploci koja je Rev 1. Mozda niste znali ali i CH4F ima revizije, oni zive od revizija.

Nista iz prve ne naprave da valja nego da bi bili prvi, zajebu odredjeni broj ljudi pa posle isprave na drugima a mozes da menjas samo ako bas imas problem neki.

Moja revizija ima problem sa NB zagrevanjem zato sto ne dotice heatsink lepo i kazu da hoce i cvili nekada.

Ja to nisam mogao da znam a oni koji forsiraju marketing to ne pricaju. ASUS nece nista zaraditi od mene kao sto je vratio pare za sve sto nije radilo kako su rekli.

Kod nas su donesene Rev 1 i to nije smelo da se zna. 

Vecina ne kupuje bas ploce od 200-250e i grafike od 400-450. A za te pare ASUS ne nudi nista vredno tih para. 

Njegovi delovi i filozofija su middle a tehnicka podrska low, marketing je extreme, izgled je East High. 

E zato ja ciljam na eVGA jer znam politiku ovih drugih koja vama koji gledate samo seriju u GPU-Z, CPU-Z i chipset nije bitna. 

I nema pravo da se buni ako kupi GIGABYTE plocu od 350e i vidi sitne problemcice a posle 2 meseca vidi novu istu sa drugom revizijom koja to nema za koju nece da zamene njegovu iz koje ne moze da izvuce to sto zeli.

Kada to naucite i osetite pre svega dolazite do eVGA Classified i eVGA 90 days upgrade gde ako platis nesto i pojavi se novi HW imas pravo zamene i doplate. 

To je firma i nisu propali nego se zna oni na jednoj strani, svi drugi na drugoj u opstem neredu, stampedu i trci ko koga, kada gde, ko pre. 

Ali trema je.... i ja mislim da je lepse uzeti ove male Hydro i klokovati da bude stabilno i za duzi period sto oni omogucavaju i uspesno rade.

Ja volim da ne moram da dizem voltazu i da iz toga dobijem MAX stabilno. Sem za graficku ako ima dobro hladjenje.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 10:49 (Vlada011).
15 godina
Vlada011 kaže...

Ni ja ne znam ko drzi CPU na stock postavkama kada na istoj voltazi moze da se dobije vise. 

Ja prvi klokujem X4 965BE. Sada na 3.8GHz zato da se ne desi nesto nepredvidjeno na ovoj mojoj ploci.

Ali mislim da je lepse uzeti ove male Hydro i klokovati da bude stabilno i za duzi period sto oni omogucavaju i uspesno rade.

Ja volim da ne moram da dizem voltazu. Sem za graficku ako ima dobro hladjenje.

gle, naravno da sam svijestan free potencijala ,ali opet ponavljam:

osobno (trenutno) mi je oc stvarno nepotreban ,

ne stignem igrat nikaj pošteno (što manjak vremena ,što obiteljske obaveze) a žena koristi većinom komp za surfanje.

čemu "silovati" proc zbog firefoxa i worda?

originalno sam imao namjeru uzeti kakav 2300/2400 ali zbog malih razlika u cijeni sam se odlučio na 2500k ,

čiji potencijal već budem iskoristio.

što se tiće napona , ako možeš tjerat grafu ,ne vidim razlog zašto ne i proc ,uz dobro hlađenje naravno.

kad već oc-aš ,onda to radi pošteno, pogotovo ako imaš adekvatno hlađenje.

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 10:49 (vrx).
14 godina
protjeran

Verujem da ti je nepootreban. 

Vecini koji drze 4.8GHz nije potreban ni 4.0GHz jer sa kartama koje imaju i na stock radi dobro a onaj ko radi rendering ozbiljno bitnija mu je stabilnost a vecina tih koji radi najozbiljnije rendering radi na Extreme i na stock postavkama.

Tako da nema bas mnogo situacija kada je preko 4.5GHz na i7 SB bitno i potrebno coveku da radi i donosi toliko vredan pomak da je potrebno natezati. Malo je tih situacija. Vise je to bespotrebno natezanje cisto zbog benchamrka.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
15 godina

Što se tiče proca na stocku, i high end tihog hlađenja mogu reć da ima podosta. Ponajviše me za to pitaju razno razni glazbeni studiji kao i amateri koje se bave malo ozbiljnije glazbom. Noctua prilično često odlazi u takve kante, gdje će nečujno hladiti neki stock (ili čak i underclockan) proc.

I da, ja nisam imao pojma da se toliko ljudi time bavi u HR.

Isto tako i serveri. Ogromna većina servera ostaje na stocku, oni veći obično imaju posebne sobe, ali masu manjih i srednjih firmi ima server u ormaru na hodniku ili u nekoj radnoj sobi u kutu pa uzimaju "direct replacement" Noctuine serverske hladnjake zbog tišeg rada bolje učinkovitosti i 6 godišnje garancije, a ima i onih što koriste obične mašine kao servere i pogotovo onda im to stoji negdje gdje se čuje pa se i tu traže obične verzije Noctuinih hladnjaka, opet zbog smanjene bude, veće učinkovitosti i duge garancije.

Tako da ima jako puno primjena gdje će se korisnici odlučiti za high end hladnjak i staviti ga na proc na stocku. I moram priznat da je i mene to iznenadilo, ali kad se malo razmisli ima potpuno smisla. Dok čovjek ne proba - ne zna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vrx kaže...

a zašto bi bila nejasna?

a izgleda da bude držao i sljedećih par generacija procesora, ako se ne promijene socketi drastično.

1. i sam si napisao da je sve u redu dok je procesor u prihvatljivom termalnom rasponu. hoce li load temperatura biti 40 ili 50 C je apsolutno svejedno.

2. tisina? za 200 kn kupis hladnjak koji ce SB procesor drzati necujnim na stock postavkama.

3. kvalitetan? sta to znaci? zar treba kupovti kvalitetne stvari samo zato sto su kvalitetne iako nam ne trebaju? ovo je ko da kupis auto dizalicu koja moze dignuti 10 tona i onda kazes da je razlog zasto si je kupio njena kvaliteta. 

a sto se tice kompatibilnosti sa novim socketima, ako ces i na njima proc drzati na stocku onda je opet nepotreban takav hladnjak

15 godina
BlueMax kaže...
vrx kaže...

a zašto bi bila nejasna?

1. i sam si napisao da je sve u redu dok je procesor u prihvatljivom termalnom rasponu. hoce li load temperatura biti 40 ili 50 C je apsolutno svejedno.

ok, ali to isto tako ne znači da je i (meni!) poželjno da je u gornjem rangu dopuštenih temperatura.

osim toga, svrha i je da je što niža temperatura naravno,

jer se po tome, nebi prodavali takvi high end hladnjaci kad ti je eto dosta Mugen2/3 koj proc drži par c niže os max dozvoljene a za sve ostalo imaš vodu/LN....

2. tisina? za 200 kn kupis hladnjak koji ce SB procesor drzati necujnim na stock postavkama.

i šta da mi pukne da želim OC na 4,5 + ... a da je ujedno i tih i da drži temp.

to što trenutno nije OC ne znači da nikad nebudem.

čemu da prodajem takav jedan cooler pa makar i stavio Athlon x2 pod njega?

argument - Zato što je nepotreban - mi je IMHO smiješan ,bar u mojoj situaciji :)

to što je većina tu na forumu balavaca koji izuzev FB i ostalih sranja jedva da znaju instalirati igru, ne znači da i (ja) mi ostali smo idioti pa da neznamo kaj i zašto kupujemo.

da nisam imao namjeru OC ,nebi kupovao K procesor ,a ujedno bi i prodao d-14 jer znam da je overkill za stock frekve.

zbog relativno male razlike u cijenama sam odabrao K verziju i ostavio d-14... nebu propalo ,ne brini se :)

3. kvalitetan? sta to znaci? zar treba kupovti kvalitetne stvari samo zato sto su kvalitetne iako nam ne trebaju? ovo je ko da kupis auto dizalicu koja moze dignuti 10 tona i onda kazes da je razlog zasto si je kupio njena kvaliteta. 

to meni znači da je -

-opčenito završna obrada hladnjaka bez zamjerki, skoro pa savršena. :)

-2 vrlo,vrlo kvalitetna venta ,koja em rade ogroman propuh (pod ovim ne mislim na samo količinu poguranog zraka!) još su i vidi vraga tiha,

-mogučnost i kombinacije sa ventovima,3vent-setup

-izvrstan bundle

-jedna od najkvalitetniji termalnih pasti

-6 godina garancije ,koja je donekle zanemariv faktor ,ali lijepo za vidjet.

kupi hladnjak za cca 250kn ,dodaj još bar 250-300 za ventove* , 80tak kn termalna pasta* i to te izađe skoro ko nova noctua a ne hladi ni blizu.

*ako govorimo u okvirima istih/sličnih performansi kao u d-14 bundle-u

a sto se tice kompatibilnosti sa novim socketima, ako ces i na njima proc drzati na stocku onda je opet nepotreban takav hladnjak

naravno , al ja sam skroz zadovoljan sa 27c idle i 32c nakon 2-3h igranja  :D

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 14:17 (vrx).
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Što se tiče proca na stocku, i high end tihog hlađenja mogu reć da ima podosta. Ponajviše me za to pitaju razno razni glazbeni studiji kao i amateri koje se bave malo ozbiljnije glazbom. Noctua prilično često odlazi u takve kante, gdje će nečujno hladiti neki stock (ili čak i underclockan) proc.

Isto tako i serveri. Ogromna većina servera ostaje na stocku, oni veći obično imaju posebne sobe, ali masu manjih i srednjih firmi ima server u ormaru na hodniku ili u nekoj radnoj sobi u kutu pa uzimaju "direct replacement" Noctuine serverske hladnjake zbog tišeg rada bolje učinkovitosti i 6 godišnje garancije, a ima i onih što koriste obične mašine kao servere i pogotovo onda im to stoji negdje gdje se čuje pa se i tu traže obične verzije Noctuinih hladnjaka, opet zbog smanjene bude, veće učinkovitosti i duge garancije.

Tako da ima jako puno primjena gdje će se korisnici odlučiti za high end hladnjak i staviti ga na proc na stocku. I moram priznat da je i mene to iznenadilo, ali kad se malo razmisli ima potpuno smisla. Dok čovjek ne proba - ne zna.

za te potrebe koristi se pasivno hladjenje CPU-a, graficke + tiho kuciste. Svaka cast Noctui, njihovim proizvodima, podrsci i garanciji. Tu su u vrhu i tu rasprave nema. Jedino mislim da je zlocin drzati procesor na stocku ispod tako skupog hladnjaka jer se apsolutno isti ucinak, pa i bolji moze postici npr. sa Mugenom 2 i Slip streamom 800, u pola cijene.

15 godina
BlueMax kaže...
miki1981 kaže...

za te potrebe koristi se pasivno hladjenje CPU-a, graficke + tiho kuciste. Svaka cast Noctui, njihovim proizvodima, podrsci i garanciji. Tu su u vrhu i tu rasprave nema.

Jedino mislim da je zlocin drzati procesor na stocku ispod tako skupog hladnjaka jer se apsolutno isti ucinak, pa i bolji moze postici npr. sa Mugenom 2 i Slip streamom 800, u pola cijene.

na ovo potpis ko kuća.

generalno se slažem ,nema prevelikog smisla kupovat za non-K procove i Ph II x2,x3 (pa čak i slabije x4) ako se neide na oc , ali čuj , znaš onu - 100 ljudi ,100...

cijelo moje dugo i dosadno{#} razglabanje je u kontekstu (Vladinog posta) da samo ekipa koja tjera bijesne GHZ i cijedi procesore kupuje d-14 i ekvivalente , a ekipa sa h100 ima normalne "radne" temp i napon ,što je IMHO glupost.

do neke granice moš benčat ,al nakon toga se stvaljaju naponi i frekve za 24/7 , imao ti kakav god cooler na raspolaganju.

overall ,da ne spamam čovjeku više-

@ autor teme :

kupi hadnjak ovisno o "namjeri" i financijama ,ali koji god high end da kupiš, nebuš fulao.

iako sam ja osobno više pobornik zračnjaka :)

napokon dočekao DNF!
15 godina
BlueMax kaže...

za te potrebe koristi se pasivno hladjenje CPU-a, graficke + tiho kuciste. Svaka cast Noctui, njihovim proizvodima, podrsci i garanciji. Tu su u vrhu i tu rasprave nema. Jedino mislim da je zlocin drzati procesor na stocku ispod tako skupog hladnjaka jer se apsolutno isti ucinak, pa i bolji moze postici npr. sa Mugenom 2 i Slip streamom 800, u pola cijene.

Očito dobar dio puno više preferira aktivno, jer da nije tako onda im nebi ljudi iz te branše masovno tražili Noctue.

14 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu: imam ovaj proc i zadovoljan sam s njegovim performansama ali je stock cooler jednostavno prebučan i sa otvorenom bočnom stranicom pa me zanima koji bi cooler bio adekvatan da smanji tu "vražju" buku ali i da stane u relativno malo (i staro) kućište STEP107.Što se tiče cijene samog coolera volio bih da bude na margini nekih 300 kn ali ako nema niš jeftinije onda može i do 500 kn. Šaljem i slike da vidite koliki je prostor unutar samog kućišta.O konfiguraciji detalji se nalaze pod moj PC.  Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cokolino1990 kaže...

Evo da ne otvaram novu temu: imam ovaj proc i zadovoljan sam s njegovim performansama ali je stock cooler jednostavno prebučan i sa otvorenom bočnom stranicom pa me zanima koji bi cooler bio adekvatan da smanji tu "vražju" buku ali i da stane u relativno malo (i staro) kućište STEP107.Što se tiče cijene samog coolera volio bih da bude na margini nekih 300 kn ali ako nema niš jeftinije onda može i do 500 kn. Šaljem i slike da vidite koliki je prostor unutar samog kućišta.O konfiguraciji detalji se nalaze pod moj PC.  Hvala unaprijed.

moze ti stati velika vecina hladnjaka a za to sto zelis postici dovoljan ti je hladnjak do 200kn. sve iznad je cisto bacanje novca.

14 godina
neaktivan
cokolino1990 kaže...

Ne vidim dobro koja je to memorija, ali ima hladnjake pa ako su iole visoki pazi da stanu ispod hladnjaka. Također bi mogao kupiti ventilatir za zadnju stranu kučišta ako želiš. I malo se potrudi pa sredi te kablove.

14 godina
neaktivan
miki13 kaže...

Ne vidim dobro koja je to memorija, ali ima hladnjake pa ako su iole visoki pazi da stanu ispod hladnjaka. Također bi mogao kupiti ventilatir za zadnju stranu kučišta ako želiš. I malo se potrudi pa sredi te kablove.

Radi se o Vengeance memoriji.

Za autora- Sredi kablove, pomakni memoriju u desne slotove, kupi vent za kuciste (natrag) i ubaci Xigmatek Gaia cooler. (200kn)

Ofc.
14 godina
neaktivan
miki13 kaže...
cokolino1990 kaže...

Ljudi hvala na savjetima, btw memorija je Corsair Vengeance 2x4 Gb, a kablove ću morat malo povezat i zauzdat, a što se tiče onda coolera ima li tko kakav prijedlog? I ispričavam se na lošim fotografijama ipak je to iphone 3g...

14 godina
neaktivan

Trenutno Gaie nema ni kod Linksa ni Portia. U biti ponuda je jako losa tako dfa je mozda Katana 3 najbolji izbor. A ona bas i nije tiha. 

Ili malo skuplja opcija: http://www.telebit.hr/Cooler-Thermaltake-ISGC-200--s1156--s775--AM3--AM2--92mm--CLP0538-/p/780010852.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
Svakave gluposti se pišu tu, davat 600kn za neki hladnjak je cisto bacanje novaca osim ako nisi ekstremni overkloker
Gaia od 200kn (iako je u rangu 300kn hladnjaka) uredno i nečujno drži 2500K na 4.5 24/7, i šta sad trebam dati 600kn da bih isti držao na 5.0? ne hvala, bolje cu uložit tuh 400kn razlike u bolji procesor tipa 2600K pa ga opet držat na 4.5
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
bik kaže...
Svakave gluposti se pišu tu, davat 600kn za neki hladnjak je cisto bacanje novaca osim ako nisi ekstremni overkloker
Gaia od 200kn (iako je u rangu 300kn hladnjaka) uredno i nečujno drži 2500K na 4.5 24/7, i šta sad trebam dati 600kn da bih isti držao na 5.0? ne hvala, bolje cu uložit tuh 400kn razlike u bolji procesor tipa 2600K pa ga opet držat na 4.5

Onda mi je najbolje pričaekati Gaia-u ponovo u ponudi, i da budući da sam amater evo jedno banalno pitanje: kad bi u kućište ugradio ventilator tipa  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=8811   natrag tj. ispod napajanja bil' mi ovaj stock cooler bio tiši ili još glasniji?

15 godina
bik kaže...

slažem se da se pišu gluposti, ali sad si i ti opalio jednu...

extremni "kloukeri" ne gledaju na zračna i kvazi vodena ,nego se zna šta se kupuje.

ne vidim razlog zašto bi meni bilo bacanje novaca ne takav jedan cooler pa makar držao i na stocku.

ako nisi imao prilike koristiti takav jedan high end cooler , onda se i nemožeš baš pozvati na to da drugi bacaju novce.

a i ne zaboravi, ne idu svi procevi isto....stoga, tebi možda gaia drži al nekome treba više napona,ergo možda i jači cooler...

a i neka je meni proc cca 5 do 10 c hladniji u loadu @ isti takt... ako želiš imat sa jednom gaiom približnu tišinu kao nocuta i slični, moraš još koju kunu uložiti...

samim time se i cijenovna razlika smanjuje.... a ja imam 6god garancije na top ventove u startu...

IMHO... meni je to dobro uloženih 300tinjak kn razlike...

napokon dočekao DNF!
16 godina

2500K + Noctua D14 @ stock = DOUBLE FAIL (ali dobro svatko nešto voli ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 23:22 (bik).
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
bik kaže...

2500K + Noctua D14 @ stock = DOUBLE FAIL (ali dobro svatko nešto voli ;)

jep ,ali pročitaj par postova unazad zašto... bar u mom slučaju...zasada :)

i svejedno nema veze s tim da je to loša kupnja.

temperature ne prelaze

max 35c @bf3 :)

max 50c @prime/ibt....

a tišineee :)

okinuo sam ga na x44@stock napon...temp. iste

oft:

da nebi bilo zabune (ili ako ti se ne čita unazad) ,ja sam od prije imao d-14,i odlučio sam ga ostaviti...neka se nađe.

nisam kupovao sa namjerom da držim proc na stock vrijednostima,jer u protivnom nebi kupovao K ,nego običnog naravno.

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 23:41 (vrx).
14 godina
neaktivan

za kupovinu "K" procesora postoje i drugi razlozi pored overclocka. "K" verzije imaju puno napredniju integriranu grafiku, bolji primjerci, da ga prodajes za 3 godine opet ces vratiti tih 100kn vise sto si dao pri kupovini. 

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice