Ako ste mislili na H100 ja kako sam gledao price ljudi Noctua nijedna nije bolja od njega. Od H80 verovatno jeste.
Skines ventilatore naravno sa toga i stavis malo bolje. Da ne govorim o mogucnosti push-pull i kakvi ventilatori mogu tu da se stave.
Noctua ima one njene i oni su tu najbolji, a ovde mozes 5C da dobijes minimum samo menjanjem boljih ventilatora da ne pricamo da stavis 4 vrhunska GT recimo.
Od toga Noctua nije bolja.
Sve vise ljudi kupuje Corsair Hydro seriju jer su videli da mogu da prezive i sa i7 ili i5 i na 4.0GHz. Ne moraju 4.5-5.0.
Zato dobijaju izgled, prostor, vazduh koji lakse cirkulise izvan kucista, ne moraju da paze koju ce memoriju da kupe, koliko ce to biti daleko od graficke karte, Negde jedva papir provuces.
I skapirali sta je bolje resenje. Ja kada vidim nekoga sa Noctua ili TrueBlack, Megahalem odmah znam ovaj cedi Intel 4.7-5.0GHz za svaki dan nemaveze sto je nestabilno.
Tako da izbegavajte polovne procesore na kojima su stajali ovi kuleri tu je najbitnije maskriranje procerosa na ustrb izgleda i svega ostaloga, a i retko kada je eVGA ispod pa pitanje kako to sve naponska i podnosi.
a i ti ga ,da prostiš, se*reš.
ja imam d-14 i i5 ,i ne držim ga na bijesnim GHZ,čak štovše , na stock je, nemam nit potrebe zasada.
otkud ti to da ekipa koja kupuje noctue cijedi svoje prcesore a ovi sa h80/h100 ne tjeraj svoje koliko mogu?a u istom su rangu hladnjaci.
ti to odmah znaš?
ljudi kupuju takve hladnjake zbog ponajprije učinkovitosti ,a ako uspije dobit koji mhz više tim bolje.
procesoru je ionako najbitnije da je unutar termalnih vrijednosti ,tako da nema štete ,osim toga , procesori najviše stradavaju na naponima koji se nemogu dobiti oc-om na zraku...
i da bude ljepša stvar, danas su na cijeni i5/i7 sa poželjno što većim multijem - x57,x58 (a to se samo oc-om može otkriti ,jelte) i ekipa bez problema kešira puno veću lovu za njih iako u globalu radi i kao kakav "slabiji" sa x54
notorna glupost , ne širi gluposti i neistine , netko će ti povjerovati (iako teško, pošto se zna da je 80% tvoj pisanja besmislica i veličanje EVGA....