Phenom II x6 1075T i xigmatek gaia temperature

poruka: 39
|
čitano: 5.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ljudi kaže se NAPON, a ne VOLTAŽA!!!  {#}

Meni je u idle-u 1.38V, u loadu 1,416-1,425V , znači normalan overvolt oko 0.035-0.045V.

Na stock 3GHz radi uz 1.28-1.3V ne ispod tog. Na 1.25V radi, ali se ekran freeza nakon nekog vremena.

BTW:

Sada sam mu pogasio 4 jezgre i stavio ga na 800MHz sa 1.05V te sam izvadio van GTX570 i uključio integrirku i stavio je na power saving mode tako da mi kompjuter skida torrente sa maksimalnom uštedom energije.

Mugen 2 ga drži pasivno bez problema, samo da još imam onaj wattmetar što mjeri potrošnju iz utičnice tako da vidim kolika je razlika u potrošnji. Budem to definitivno sada kupio.

http://www.protis.hr/products/details/power-calculator-transmedia-zm31l-prikazuje-trenutacnu-struju-u-w-kwh-i-vrijeme-snimanja/25407

Living in a world of dreams...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 0:41 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Re: Phenom II x6 1075T i xigmatek gaia temperature
forthdancer kaže...

Prica ide ovak, odes recimo na servis imas ini problem i stock cooler na procu, jedna od dijagnostika je ta da puste

stress test na proc da vide da li sve radi kak spada i puste ga tak kolko misle da treba, ovisno o problemu vise od par sati

i vjeruj mi na stock cooleru temp idu do 70 stupnjeva i preko i nis se ne dogodi, pod time sam mislio da je 70 ok ali to nisu

svkodnevne situacije, danasnji procesori mogu ic i preko 100 stupnjeva da im fizicki ne bude nista jedino sto postoji veliki rizik

od izgaranja termalne sonde a onda proc poblesavi pa recimo kad radi na 30 stupnjeva misli da je na 60-70 pa spusta voltazu ili

zbog nemogucnosti da izracuna temp ostane blokiran na recimo 800mhz i tak dalje.

U svakom slucaju preporuka je aftermarket cooler {#}

tim postupkom servis riskira reklamaciju,a kamo li da skure temp sondu ili syebu proc

,imho servis očisti hladnjak i case od prašine ,promijeni pastu i loopa 3dčmark par puta i amen ,

ako se vidi da temp skaču u nebesa (cooler ne valja) ,uvaljaju kakav stock ako imaju ,(ili ako nemaju ,nudi se novi ,sad dal novi i proc i cooler ,neznam nisam još nikad reklamirao proc!)

ili ak je sve unutar tih 62c onda te odrape za testiranje ispravne komponente.

ne zaboravi ,ne griju se svi procesori jednako...

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 0:31 (vrx).
17 godina

Poozz... vidim da svi znate o čemu pričate...

Hyperion pogotovo..

Držati Phenoma X 6 na stock cooleru je ludost....

Jasno je da svaki takav procesor može itekako durati i preko

62 C no pitanje je koliko dugo...

Slažem se također da je vrlo bitan ne samo broj heatpipova na aftermarket

hladnajku već i sama baza ...

Nije da se hvalim... kao što sam prije rekao neki dan sam kupio njinju 3

i mogu se počešljati gledajući u bazu koja na proc sjeda kao ljepilo...i što mislim da je bitno

(što god svi pričali i bez obzira što se jezgre nalaze u centralnom dijelu proca) da pokriva

čitav procesor...

Prošli tjedan sam pročešljao pola interneta (pregrijavanje procesora...)

te potom kupio novi hladnjak...

Osobno smatram da se alutristic nema što zamarati ako mu u Primu sa Gaiom

temp nejde preko 55 pa neka i graniči sa 60-61...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vezano za coolerer, nekad davno sam nosio posljednju generaciju 32 bitnih athlona (Bartoni) na popravak jer sam imao ogromne temperature, što je rezultiralo promjenom hladnjaka, koju sam platio. mislim da se radilo a glacialtech igloo-u. Kasnije se ispostavilo da je u nekim od zadnjih pošiljaka baš te serije procesora bilo dosta neispravnih procesora kojih su čak na vijestima zvali krivotvorinama(sad nemogu to tvrditi jer se ne sijećam precizno), a moj procesor u to vrijeme je cijelo vrijeme čudno se ponašao pa sam ga želio skurit dok imam garanciju na njega tako da ga nisam čistio  uopće on se pregrijavao strašno ali nije krepao ni kad je konstantno bio na 80°C ili čak i preko toga.

Procesori su iznimno izdržljivi.

Temperature sa gaiom po mojim očekivanjima bi trebale biti točno onakve kakve je prijavio forthdancer. idle 30, igre 40, prime 50.

Iznenadilo me da je phenom ll x6 sa TDP-om 125 W dosta toplliji sa gaiom nego otključani phenom ll x2 550 sa TDP-om 140W i preko.

Meni su one u prosjeku 8°C više. Forthdanceru su temperature više za 5°C koristeći samo jedan ventilator na cooleru pa je dio rješenja da dodam još jedan vent.

Sad preostaje ovih par stupnjeva razlike što bi moglo biti do toga da su naši hladnjaci ipak drugačiji modeli, uostalom i različitog su proizvođača. 

Stupanj 2 može biti razlike i zbog termalne paste ili načina na koji je ista nanesena:

http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermal-Compound-Roundup-May-2011/1249/5 

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=1&limit=1&limitstart=5

0 0 hvala 0
14 godina

Mogu potvrditi ovo oko termalne izdržljivosti CPU-a. Ja sam jedan komp još sa Duronom imo do prije godinu i pol dana. Cpu se pregrijavao stalno do te mjere da se gasio a bio je već star 6 godina. Ja sam manje više samo čeko da krepa  da ga bacim ,a čudo se nije dalo. Znači manje više mjesecima je radio stalno na rubu i na maximumu ali krepo nije i onda mi dosadilo pa sam ga bacio svejedno {#}. Imajući na umu da je to bi star komp i još k tome jeftin u doba kupovine, ja sam  se iznenadio da nije crko. Uglavnom nemislim da treba procesor grijat preko specifikacija, ali da su CPU- i izdržljivi to je sigurno.

14 godina
neaktivan

Altruistic max temp ti je skroz ok po meni, pogotovo ako racunamo da moj ne hladi vise nego tvoj a to bi se moglo pridodat extra ventilatoru jedino sto

po meni temp u mirovanju bi ti trebale biti nize, ja sam danas eto cisto informativno pogasio oba venta i temp u mirovanju mi je iznosil 40-42 stupmjeva,

iako ja imam sve skupa 7 ventova u kucistu koji jako dobro guraju zrak.

Takodjer mislim da bi mogo dobit bolje rezultate hladenja da probam sa drugim ventilatorima npr noctua, delta ili slicno, ali tesko da ce se nac kod nas, noctue sam naso

negdje na internetu vise se ne sjecam gdje i jedan vent je bio cca 300kn. Ovi arctic cooling f12 nisu uopce losi za novce koje sam dao, ja sam ih uzeo jer imaju

pwm connectore sa malim adapterom da mozes vise njih ukopcat na jedan cpu fan connector i izuzetno su tihi na full 1350rpm, toplo ih preporucam.

Probaj od nekog posudit drugi cooler pa provjerit kak ti temp izgledaju, takodjer racunaj da prilikom apliciranja termalne paste treba proc neko vrijeme da bi dobio dobru

termalnu provodljivost, ja obicno uvijek negdje prije ljeta mijenjam svake godine pastu i prva stvar koju napravim pustim prime na par sati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

friško mjerenje- gledanje HD film 42-44°C
idle 37°C bez ijednog venta u kućištu(osim ovog na coleru koji trenutno radi na 130rpm-a),
otvorena bočna stranica kućišta

izmjerio sam i koristeći asrock IES koji snizi voltažu i smanji frekvenciju procesora:

IDLE na voltaži 1.136v , frekvencija procesora 800mhz,  temp 35°C

LOAD voltaža 1.24, frekvencija 3ghz, temp 55°C

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 1:51 (Altruistic).
17 godina

Pozdrav,,

Eto vidiš da nema razloga za brigu..

Danas je malo hladniji dan nego jučer....

I moj proc se trenutno petlja oko 36-38 idle, kada gledam film ili prtljam po netu

ide do 43---

Ma nemaš brige sa temperaturama...

14 godina
neaktivan

Sad jos kresnes jedan vent na cooler i taman!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice