dvoumim se izmedu ta dva pa što je bolje i koju memoriju nda kupim ddr3 1600mhz corsair ili g skill do 350 kuna da je 4 gb hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
phenom || x6
Više manje nećeš puno pogriješiti al uzmi X6 jer je veći e-penis sa 6 jezgri nego sa 4.
znaci bolji je x6
znaci bolji je x6
da
dvoumim se izmedu ta dva pa što je bolje i koju memoriju nda kupim ddr3 1600mhz corsair ili g skill do 350 kuna da je 4 gb hvala
Uzmi Phenom X4 955 BE ( bilo koji X4 Phenom osim 955BE je čisto bacanje novaca tipa 965, 975 ili 980 X4 Phenomi ), a ako imaš viška novaca onda uzmi X6 Phenoma.
koliko sam dosada vidio...x4 965be ima bolje performanse u igrama od x6 1055T...s jedne strane logično jer radi na višem taktu a igre još ne znaju iskoristiti 6 jezgri....no sada me zanima, čisto teoretski...je li moguče od x6 1055T "napraviti" x4 965 zaključavanjem dviju jezgara i oc-iranjem na 3.5Ghz...bi li performanse bile iste ili bi ipak bilo razlike?....znam da zvuči malo suludo jer zašto onda kupovati x6 da bi ga degradirao u x4...no tako bih imao e-penis veći, a i bolje performanse u igrama...:)
Nema skoro nikakve razlike u većini igara između X4 965 i X6.
Nema skoro nikakve razlike u većini igara između X4 965 i X6.
Prije nekoliko tjedana si govorio drukčije.
Ako ne misliš mjenjati procesor u bližoj budućnosti uzmi x6, ako misliš nadograditi na buldija za godinu-dvije, slobodno možeš otići na x4.
osobno sam 6 mjeseci koristia 955be pa proša na 1055t, nema nikakve vidljive razlike, renderiranje videa malo profitira , igre nisu, oba proca se mogu clockat do 4ghz pa to nije problem,ipak mislim da je x6 bolji izbor.
Ako ne misliš mjenjati procesor u bližoj budućnosti uzmi x6, ako misliš nadograditi na buldija za godinu-dvije, slobodno možeš otići na x4.
X6 je bez sumnje bolji izbor zato što je i inače brži zbog drugih tehnologija (Turbobost npr), ali te 2 jezgre više nemaju nikakve važnosti u igrama.
X6 je bez sumnje bolji izbor zato što je i inače brži zbog drugih tehnologija (Turbobost npr), ali te 2 jezgre više nemaju nikakve važnosti u igrama...
..još.
1055t svih 6 jezgri klokaš na 3.5 sa stock voltažom iako ti je to nepotrebno u igrama ali s vremenom ce postat potrebno,
ako želiš hladan i tih komp ostaviš ga na dafault 2.8 s tim da on ima turbo core koji samostalno digne par jezgri na 3.3 po potrebi,
možeš napravit i kombinaciju default 3.3 a turbo recimo 3.8 s tim da trebaš imat kvalitetniju ploču od ove sadašnje.
Što se memorije tiće idi na G.Skill.
X6 je bez sumnje bolji izbor zato što je i inače brži zbog drugih tehnologija (Turbobost npr), ali te 2 jezgre više nemaju nikakve važnosti u igrama.
yebeš turboboost, svako pametan će ga ugasit i stavit svih 6 jezgri na max stabilni takt bez podizanja napona, jer je to profit bez gubitaka, a sad ko će clockat sa dizanjem napona to je njegova stvar.