Kupil sam matičnu P5Q-E i procesor Q6600 G0 i sad su mi temperature pri temperaturi sobe od 25 stupnjeva, nemam još nikakav dodatni ventilator za ispuh zraka, i s originalnim kulerom ovakve: Link
1. Jesu to normalne temperature za ove okolnosti?? A muči me to dok pokrenem Test stabilnosti sustava na par minut temperature svih jezgri su oko 60 a pod CPU piše par stupnjeva više , a prvi put dok sam pokrenul taj test isto na par minut temperature jezgri su mi isto bile oko 60 a pod cpu je pisalo 109 stupnjeva .Brzo sam resetiral komp i odma u biosu pogledal i tam je pisalo 57. Sad neznam dal to everest krivo očitava ili kaj?
2.U cpu-z mi kao što vidite piše da mi procesor radi na 1645MHz, a dok pokrenem test stabilnosti sustava skoči na normalnih 2400MHz. Tu opciju u biosu je bolje isključiti ili ništ ne škodi da tak smanjuje i povečava takt? A ako overclockiram bolje je isključiti?
3. U cpu-z mi piše da mi Max Bandwith memorije PC2-6400(400) to znači da mi memorija radi na 800MHZ trenutno? Memorija je OCZ na 1000MHz.U everestu mi pod Brzina modula piše ddr2-800 (400Mhz) .Trebal bi ručno u biosu staviti na 1000?
4.Hladnjak koji sam dobil s procesorom je užasno glasan pri max broju okretaja.Koji hladnjak bi mi preporučili za ovaj procesor. Htel bi procesor staviti na 3GHz opče nebi više pokušaval s tim bi bil zadovoljan. Ima neki do 200kn ili bi trebal dati za zalmana 300-400kn?
Možda su nekome pitanja glupa ali oču biti siguran da je sve ok. Hvala unaprijed na odgovorima.