Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 1.244
|
čitano: 218.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
Boris grozni kaže...

Bome zanimljiva statistika na cpu/z

statistika je točan skup netočnih podataka

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
17 godina
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Da, imamo npr totalno krivu predodžbu o USA...ja sam tamo na jednom gaming forumu car za njih

što se tiče novaca, a iako u zadnje vrijeme uopće ne trošim na hardware ko nekad, ili kao neki tu

na ovom forumu.

Npr nedavno lik radi upgrade PC-a, ja mu predložim $60 skuplji CPU za duplo bolje performanse

a on se zahvali i kaže da ne može toliko potrošiti jer mora uskoro platiti stanarinu...a iz godina

piskaranja po tom forumu čini mi se da ih je bar 50% takvih

A statistički su oni 3 puta bogatiji od nas, ali je očito lošije raspoređeno to bogatstvo.

Odatle toliko tih grafičkih za sirotinju

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2025 11:55 (segregator).
4 godine
suspendiran
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Oces reci da je tebi poznato da cpu-z skuplja krive informacije, dakle utility koji ljudi koriste 20 godina za ocitavanje tocnih specki i benchanje? daj nam molim te objasni na koju foru?
Vama kad covjek i nacrta imate svoje teorije

4 godine
suspendiran
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Znaci kad si apsolutno u krivu i nemas ikakvog odgovora ili dokaza o suprotnom onda si uvrijeden i ostale nazivas tukcima jer koristimo cpu-z/gpu-z? pa vjerujem da si i sam milijon puta to koristio 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2025 15:36 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...

Učim te životu da je statistika majka svih zajeba ali tebi ne ulazi.

Ovo je ocigledno cisto mlacenje prazne slame iliti ga trolanje
CPU-Z je alat koji pruža detaljne informacije o trenutnom operativnom sustavu. Može biti full koristan prilikom rješavanja potencijalnih problema, kao i kada netko treba utvrditi koja je verzija OS-a, tocne memorije, gpu-a, cpu-a itd itd. Znaci cisto trolanje i vrijedanje korisnika zbog cpu-z? stvarno? Jel ti cistas svoje komentare?

CPU-Z ne prikazuje rapidnu degradaciju Intel procesora.

Kad uvedu predviđeni rok rikavanja, što treba biti prikazano u mjesecima onda mogu biti korisni.

Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Stari moj vrati se  u osnovnu školu očigledno ti treba

Moj PC  
1 1 hvala 0
2 godine
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...

Stari moj vrati se  u osnovnu školu očigledno ti treba

Postoji laž, prokleta laž i statistika :D

4 godine
Boris grozni kaže...

Znaci kad si apsolutno u krivu i nemas ikakvog odgovora ili dokaza o suprotnom onda si uvrijeden i ostale nazivas tukcima jer koristimo cpu-z/gpu-z? pa vjerujem da si i sam milijon puta to koristio 

Neka testira svoj moćni Ryzen 5700x3D , pa da vidim o koliki mu je  (score),da vidimo kako taj AMD ubija.

合気道 五段 Me, myself and I
4 godine
suspendiran
Zaporožac kaže...

Neka testira svoj moćni Ryzen 5700x3D , pa da vidim o koliki mu je  (score),da vidimo kako taj AMD ubija.

Nije covjek od djela
 Ja sebe pak nikako da natjeram da dotaknem 1000

u single rezultatu 

4 godine
suspendiran

https://www.igorslab.de/en/asrock-cleaning-instead-of-repair-on5-socket-problems-with-ryzen-7-9800x3d-traced-back-to-dust-particles/

Zadnje informacije kaj se tice i dalje masovnog krepavanja procesora na am5 platformi 

Kazu AMD strucnjaci da je sad najbolje kod ugradnje da ispuhnete zrakom iz vlastitih pluca bilo kakve čestice prljavštine s socketa da bi sprijecili eventualno pregaranje vaseg novog ljubimca, samo pazite da ne pljunete
Uglavnom i dalje nemaju blagog pojma kaj se desava, dali je sam socket tj cpu preosjetljiv na prasinu pa dolazi do izgaranja itd itd!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 17:01 (Boris grozni).
Moj PC  
2 3 hvala 1
12 godina
Boris grozni kaže...

https://www.igorslab.de/en/asrock-cleaning-instead-of-repair-on5-socket-problems-with-ryzen-7-9800x3d-traced-back-to-dust-particles/

Zadnje informacije kaj se tice i dalje masovnog krepavanja procesora na AsRock pločama

Evo da te ispravim 

Ali dobro, nije još kritično, sve dok ne dosegnu Raptor Lake ali teško da će to biti ikada kad krepaju samo određeni procesori iz određene serije na tom jednom proizvođaču ploča dok su se ovi degradatori pržili i rušili kod svih proizvođača ploča.

Problem kod AMD: AsRock ploče i 9000X3D procesori. Ako je problem kod procesora što se iste stvari ne događaju na  pločama od MSI-a, Gigbytea, ASUS-a?

7 mjeseci
ibme74 kaže...
 Ako je problem kod procesora što se iste stvari ne događaju na  pločama od MSI-a, Gigbytea, ASUS-a?

Da bi iz ovog dobio zaključak to zahtjeva naprezanje moždanih vijuga, a to ne mogu svi.

12 godina
KTM kaže...
ibme74 kaže...
 Ako je problem kod procesora što se iste stvari ne događaju na  pločama od MSI-a, Gigbytea, ASUS-a?

Da bi iz ovog dobio zaključak to zahtjeva naprezanje moždanih vijuga, a to ne mogu svi.

Ma zna on to jako dobro nego onaj trol ispod mosta koji stalno proviruje mu neda mira da ne napiše ovo što napiše.

Kao vjerni pratitelj Ryzena linka svaku vijest vezanu za krepani X3D CPU i svaki put je u članku AsRock ploča, i špiljski čovjek bi odavno zbrojio 2 + 2.

13 godina
Boris grozni kaže...

Kazu AMD strucnjaci da je sad najbolje kod ugradnje da ispuhnete zrakom iz vlastitih pluca bilo kakve čestice prljavštine s socketa da bi sprijecili eventualno pregaranje vaseg novog ljubimca, samo pazite da ne pljunete
Uglavnom i dalje nemaju blagog pojma kaj se desava, dali je sam socket tj cpu preosjetljiv na prasinu pa dolazi do izgaranja itd itd!

A dobra 

4 godine
suspendiran

The fact that similar error patterns also occur on boards from other manufacturers suggests that this is not an isolated ASRock problem.
Evo i u slikovnici

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 17:31 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
ibme74 kaže...
Boris grozni kaže...

Evo da te ispravim 

Ali dobro, nije još kritično, sve dok ne dosegnu Raptor Lake ali teško da će to biti ikada kad krepaju samo određeni procesori iz određene serije na tom jednom proizvođaču ploča dok su se ovi degradatori pržili i rušili kod svih proizvođača ploča.

Problem kod AMD: AsRock ploče i 9000X3D procesori. Ako je problem kod procesora što se iste stvari ne događaju na  pločama od MSI-a, Gigbytea, ASUS-a?

Nemaju kaj doseci, Raptor Lake je u pocetku imao sitnih problema uglavnom radi prevelikog auto napona kod mbo proizvodaca, rijetki su krepali tj degradirali, naknadni mikrokodovi su sve to ubrzano ispravili!

Puget Systems, a PC builder, has released data indicating that their Intel 13th and 14th generation CPUs have a lower failure rate (slightly over 2%) compared to AMD Ryzen 5000 and 7000 series CPUs (slightly over 4%)!

A najgore je tek krenulo do kraja godine ce vjerovatno graf biti 3x veci za crvene.
Pjevaj borbene

17 godina
Boris grozni kaže...

The fact that similar error patterns also occur on boards from other manufacturers suggests that this is not an isolated ASRock problem.
Evo i u slikovnici 

Mindfactory je zaprimio 3 takva na RMA, od 29 tisuća prodanih, a globalno je zabilježeno 108, od

nepoznatog broja prodanih...tek da stavimo stvari u kontekst.

Meantime, kod Intela:

"Intel's largest clients are seeing anywhere between 10% to 50% failure rates of the CPU, failure being unstable enough to cause repeated crashes.
Its so bad that some of intel's clients are being FORCED to use AMD at this time. It's that bad. Intel is already doing damage control for those clients, replacing CPU and paying for the labor to do so."

Izvor:

https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/1e9h473/intel_cpu_owners_of_the_13th_and_14th_gen_cpu/

13 godina

E ovo sam čekao idem nabrzaka kokice bacit u mikrovalku jerbo kreće borba tko tebe linkom ti njega sa dva linka spizdi. Samo da se ugodno zavaljam jerbo kreće prava paljba kak stvari stoje.

1 0 hvala 1
4 godine
suspendiran

reddit i star citizen borci vs Puget Systems, ma preozbiljno

Puget Systems
izrađuje prilagođene radne stanice, servere i rješenja za pohranu podataka.

Pružamo:

Opsežno testiranje performansi
što vas čini produktivnijima i pruža bolju vrijednost za vaš novac

Pouzdana računala
s manje rušenja znači više vremena rada i manje vremena čekanja

Podršku koja razumije
vaše složene tijekove rada i može vas što prije vratiti u rad

Dokazanu reputaciju
što pokazuju naše studije slučaja i svjedočanstva kupaca, evo copy paste

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 17:54 (Boris grozni).
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina

A propustio si tracking globalnog kretanja topline preko Intel raptor crashanja? 

https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/firefox-dev-says-intel-raptor-lake-crashes-are-increasing-with-rising-temperatures-in-record-european-heat-wave-mozilla-staffs-tracking-overwhelmed-by-intel-crash-reports-team-disables-the-function

Game developer:

https://alderongames.com/intel-crashes

"We are swapping all our servers to AMD, which experience 100 times fewer crashes compared to Intel CPUs that were found to be defective."

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 18:00 (segregator).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
12 godina
Boris grozni kaže...
ibme74 kaže...
Boris grozni kaže...

Evo da te ispravim 

Nemaju kaj doseci, Raptor Lake je u pocetku imao sitnih problema uglavnom radi prevelikog auto napona kod mbo proizvodaca, rijetki su krepali tj degradirali, naknadni mikrokodovi su sve to ubrzano ispravili!

Puget Systems, a PC builder, has released data indicating that their Intel 13th and 14th generation CPUs have a lower failure rate (slightly over 2%) compared to AMD Ryzen 5000 and 7000 series CPUs (slightly over 4%)!

A najgore je tek krenulo do kraja godine ce vjerovatno graf biti 3x veci za crvene.
Pjevaj borbene

I opet ta slika sa posta od prije godinu dana sa podacima još prije začetka problema na degradator lake procesorima

https://www.pugetsystems.com/blog/2024/08/02/puget-systems-perspective-on-intel-cpu-instability-issues/

čak su i sami ispod slike napisali:

"The concern for the future reliability of those CPUs is much more the issue at hand, rather than the failure rates we are seeing today. If it is true that the 14th Gen CPUs will continue to have increasing failures over time, this could end up being a much bigger problem as time goes by and is something we will, of course, be keeping a close eye on. "

Ako ovi Intelovi partneri smiju nekada sada skupe sve informacije pa bace failure rate za raptore - ah da, ne pričamo više o tome, idemo podmest pod tepih.

Sada se Arrow fail aktualan 

16 godina

Tko i malo prati zna da su oni Intel partner a ne neka neovisna strana. Koristit ih kao izvor je smiješno.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina

Video strpan u jednu rečenicu od Steve:
"Intel get crushed in this matchup while costing more and using more power".

1 1 hvala 0
4 godine
suspendiran

Od kad se to thredriper ili neki xeoni s milijon jezgri i cijenom od 5000€ trpaju u isti koš s procesorima za raju i blagajnice, kruske i jabuke kaj se vidi i iz grafova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 19:21 (Boris grozni).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

ha ha 64 velike jezgre troše 70 w više od 8 jezgri i 16 jezgrica 

4 godine
suspendiran
forumaš kaže...

Glupa ti usporedba a ni shvacanje ti ocigledno neide totalno razlicitih generacija i nm, inace kad se thredriperu makne power limit kao na Intelu crveni to razvuce na skoro 700w!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 20:15 (Boris grozni).
16 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Glupa ti usporedba a ni shvacanje ti ocigledno neide totalno razlicitih generacija i nm, inace kad se thredriperu makne power limit kao na Intelu crveni to razvuce na skoro 700w!

Normalno da su ratličite generacije kad na jednoj strani imaš jezgre a na drugoj jezgrice 😂

16 godina

Dupli

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 20:45 (forumaš).
2 godine

Bez obzira na fanbojizam, dobar i jak intel uz amd (i nek se i nvidija ubaci) je za nas korisnike dobra stvar jer će cijene ići dolje. Ako se ovako nastavi još malo pa će amd u cpu segmentu bit što i nvidija u gpu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice