Nova AM2+ matična

poruka: 13
|
čitano: 3.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Nova AM2+ matična

Konfiguracija iz Moj PC (Glavna zvijer) - matična je gotovo pa crkla. U DX igrama se ruši (OpenGL radi dobro), garancija je iz Vemila i nisam siguran da li je istekla. Sve sam istestirao, napravio kompletnu zamjenu s drugim računalom u kojem moje komponente rade, dok moja matična s drugim komponentama i dalje ne prolazi 3D mark. Uz to je čitav sustav prilično usporen, Jane Nash test se učitava 5 puta sporije nego na računalu s kojim sam radio zamjenu dijelova za test, iako je tamo stariji chipset, prastari disk, slabiji procesor i manje rama (na oba računala je bio W7 x64, svježe instaliran).

Uglavnom, da ne duljim dalje, s obzirom da bi ploču trebao slati u ZG (iz ST) i još ne mogu do sutra navečer projeriti je li uopće još pod garancijom, a ni situacija s Vemilom mi ne ide u prilog, mislim da mi je najbolje uzeti novu ploču. Gledao sam ovu:

http://www.hgspot.hr/62046/maticna-ploca-asrock-k10n78d-socket-am2-am2-am3-ready-

Da li netko ima iskustava s tom pločom ili ako netko može predložiti neku ploču slične cijene, dostupnu u Splitu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Nova AM2+ matična

OK je ploča, ima mogućnost unlocka jezgara.

Solidna...

Kud baš u HG-SPOT-u?

Zar ti nije dosta što je Vemil propao,

i što je HG propao i živi od kredita i milosti MSAN-a?

Šta još imaš u Splitu?

Pogledaj si A785GXH , možda zadnji pravi vlak za AM2+

dok je tu...

Imao sam i predhodnicu, A780GXH (te A790GXH), i super je MBO.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
odjavljen

Našao sam jedino ASROCK A790GXH/128 za 555 kn http://www.techware.hr/maticne-amd.phpšto mi se čini kao prevelik izdatak za EOL platformu. Istina, ta ploča može ugostit procesor koji neće tako skoro bit slabašan, ali koja korist kada ću tad (u ne tako skoroj budućnosti) moći kupiti i ploču i 8 GB DDR3 za cijenu još 4 GB DDR2 (što bi mogla biti realna potreba kada se odlučim na nadogradnju). Ipak, još ću razmisliti o ovoj ploči kao o alternativi (iako nisam baš čuo za ikakva iskustva s techware-om, ni dobra ni loša).

Što se tiće odluke o kupnji u HG spotu, to mi je zadnja opcija, ima ista ploča u Linksa 20 kn skuplja, ali je dostupna samo u ZG (ne i u centrali), pa ako je budu mogli dobaviti uzimam u Linksa.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
protjeran

Nemoj uzeti A790GXH, ti je stara ploča, ne proizvodi se preko godinu dana (vjerovatno neka stara zaliha).

Nakon nje ti je došla A785GXH koja nije nimalo lošija a košta cca 500-530kn MAX.

Tako da, ako ti stvarno treba, potraži tu MBO, ništa drugo.

Ili jednostavno K10N i to je to... 400kn i fino će ti raditi.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
odjavljen

Ah ti brojevi, ko bi reka da je 785 novija od 790 XD

Nažalost, nema u ST, pa sutra šaljem u links mail da li je moguće nabaviti K10N, a ako ne onda idem u HG spot i nadam se da neću opet moći garancijom samo gu*icu obrisat.

THX

16 godina
protjeran
Nova AM2+ matična

nemoj slat mail javi im se na forum sigurno ce ti se javit ili na telefon im javi

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nova AM2+ matična

Imam navedenu ploču iz prvog posta i zadovoljan sam.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Kud baš u HG-SPOT-u?

Zar ti nije dosta što je Vemil propao,

i što je HG propao i živi od kredita i milosti MSAN-a?

Evo, HG spot još nije propao, a matična sutra ide na reklamaciju (jutros je uzeo prije posla, večeras isprobao). Kvar je prilično bizaran - PCIE utor ima toliko lufta da je gotovo nemoguće unutar kućišta montirat grafičku na način da nije u kratkom spoju, a ako i uspije sjesti na svoje mjesto, gotovo je nemoguće spojit monitor, a da se kartica ne pomakne.

16 godina
odjavljen
Nova AM2+ matična

U utorak išao reklamirati, rekli mi da nema na lageru, da će naručiti i da se vratim u četvrtak s neispravnom pločom jer je nema smisla zaprimati na servis kad je neispravna prodana. Danas bio, zamijenio i ugradio. Moram reći da sam ostao ugodno iznenađen HGspotom.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Moraju biti ugodni jer ih banka i MSAN drži za "da-mu-da-mu-da-mu-da"...

Ako se zamjere kupcima otpada im ugovor sa MSAN-om, a onda "ćao momci"!

16 godina
odjavljen
Nova AM2+ matična

Mislim da bi bio red da napišem par dojmova o ploči, sad kad imam ispravan primjerak. Instalacija Windowsa protekla iznenađujuće brzo. Postavke u BIOS-u su mi zadale malo glavobolje oko USB-a jer mi je CD-ROM u USB ladici, ali sreća BIOS ima opciju Legacy USB in BIOS Setup s kojom mi prepoznaje CD-ROM i može bootat s njega, a ne izaziva probleme s kompatibilnošću. Prepoznavanje SATA kontrolera u AHCI mode-u je prošlo klasično za Win 7 kako mi se ponašao i na staroj ploči - iako je AHCI uključen u BIOS-u, disk radi u IDE mode-u do instalacije SATA drivera.

Za sada je jedina zamjerka ploči to što je cool 'n' quite precool, ali niti malo quite - s postavkama maksimalne temperature 65 i maksimalne brzine ventilatora, ventilator radi na 2800 okretaja iako je temperatura oko 35 stupnjeva. Ne znam mogu li se iz utility-a u Windows-u namjestiti proizvoljne vrijednosti temperatura i brzina (to je bilo savršeno izvedeno na staroj ploči) jer danas nisam imao vremena igrati se s postavkama.

Što se općenito problema tiće, sad je sve rješeno, odvrtio 4 puta 3D mark bez problema. Zapravo, ima jedan problemčić - prozujala zavojnica na grafičkoj, ali izdržati će do poboljšanja financijske situacije, a onda ionako ide zamjena grafičke.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Imaš u BIOS-u kod fan magagmenta da staviš manual,

stavi target temperaturu na 45°C i LVL1 (dakle vent se vrti na 10% max brzine),

te čim temperatura pređe 45°C, počet će dizati malo po malo...

Prigušnicu zalij voskom od svijeće baziranoj na pčelinjem vosku,

ili nabavi plastelina pa sa tim oblijepi prigušnicu i problem riješen.

Ako je digitalna regulacije, nema pomoći -> jer nema prigušnice.

16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Imaš u BIOS-u kod fan magagmenta da staviš manual,

stavi target temperaturu na 45°C i LVL1 (dakle vent se vrti na 10% max brzine),

te čim temperatura pređe 45°C, počet će dizati malo po malo...

To je malo zbunjujuće jer piše target speed, a ne minimum speed. Thx na savjetu za zavojnicu, pokušati ću.

Bi li vruća plastika bila bolja od plastelina za zavojnicu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 20:19 (MrBlc).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice