North bridge filter driver - o čemu se radi?

poruka: 6
|
čitano: 3.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
North bridge filter driver - o čemu se radi?

danas sam skinuo novi southbridge driver s amd-ovg sajta i izabrao sam custom instalaciju. eh sad, zbunjuje me stavka "north bridge filter driver". šta je to i čemu služi? 

matična ploča mi je asus m4a88t-m, u biosu sam isključio integrisanu grafičku, jer koristim nvidia gt 240 pci-e karticu.

trebam li instalirati taj "north bridge filter driver" ili ne? čemu služi?

hvala unaprijed ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: North bridge filter driver - o čemu se radi?
dreamlord kaže...

danas sam skinuo novi southbridge driver s amd-ovg sajta i izabrao sam custom instalaciju. eh sad, zbunjuje me stavka "north bridge filter driver". šta je to i čemu služi? 

matična ploča mi je asus m4a88t-m, u biosu sam isključio integrisanu grafičku, jer koristim nvidia gt 240 pci-e karticu.

hvala unaprijed ;)

Čipset ti se sastoji od South Bridge (SB) i North Bridge (NB) dijela.

NB tvoje ploče je AMD 880G a SB AMD 710.

Objašnjenje SB-a i NB-a: http://en.wikipedia.org/wiki/Southbridge_%28computing%29

Dakako da trebaš instalirati, vjerojatno ti je jasno zašto nakon gornjeg objašnjanja.

*_* Što da ovdje napišem? *_*
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 22:28 (191x7).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
dreamlord kaže...

hvala unaprijed ;)

Čipset ti se sastoji od South Bridge (SB) i North Bridge (NB) dijela.

NB tvoje ploče je AMD 880G a SB AMD 710.

Objašnjenje SB-a i NB-a: http://en.wikipedia.org/wiki/Southbridge_%28computing%29

Dakako da trebaš instalirati, vjerojatno ti je jasno zašto nakon gornjeg objašnjanja.

100% si siguran da trebam instalirati i taj north bridge filter driver? bez obzira što ne koristim integrisanu grafičku (isključena i u biosu)?

btw, neko je na ovom forumu napisao da je northbridge danas fokusiran samo na integrisanu grafičku.

ako nije problem da mi pojasniš prvu rečenicu ovog mog posta, odnosno pitanje :)

16 godina
Kod Intela ti je skoro sve u procu.
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
17 godina
dreamlord kaže...
...

100% si siguran da trebam instalirati i taj north bridge filter driver? bez obzira što ne koristim integrisanu grafičku (isključena i u biosu)?

btw, neko je na ovom forumu napisao da je northbridge danas fokusiran samo na integrisanu grafičku.

ako nije problem da mi pojasniš prvu rečenicu ovog mog posta, odnosno pitanje :)

Kojeg bi onda smisla imao NB na pločama koje nemaju integriranu grafiku kad bi se ravnali tvojom logikom?

Što kaže Wikipedija:

The northbridge typically handles communications among the CPU, in some cases RAM, and PCI Express (or AGP) video cards, and the southbridge.

...

The northbridge plays an important part in how far a computer can be overclocked, as its frequency is used as a baseline for the CPU to establish its own operating frequency. This chip's temperature typically increases as processor speed becomes faster, requiring increased cooling measures.

*_* Što da ovdje napišem? *_*
15 godina
neaktivan

pročitao sam nakon prvog tvog posta što kaže wikipedija, ali ta ista wikipedia u mnogih slučajevima nije relevantan izvor informacija, pa rekoh možda je to važilo nekad u prošlosti :). inače, na netu je jako teško pronaći bilo kakve informacije o ovom driveru, sve je nekako šturo i nedorečeno.

uglavnom, na kraju sam instalirao i taj northbridge filter driver.

hvala ti na pomoći ;).

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 2:09 (dreamlord).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice