Naponski konektor na matičnoj

poruka: 7
|
čitano: 5.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ovako, budući da sam do sada imao napajanje koje je imalo standardni naponski 20 pinski konektor.

Nakon što sam uzeo Chiefteca 350W koji ima 20+4 pin konektor, zanima me trebam li spojiti cijeli konektor, 24 pin ili da ostavim ovako, 20pin kako mi je sada i kako mi radi?!

Radi se o ploči Gigabyte GA-965GM-S2

Molim vašu pomoć. 

** Live 4 Music **
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Naponski konektor na matičnoj
sudy_freak kaže...

Ovako, budući da sam do sada imao napajanje koje je imalo standardni naponski 20 pinski konektor.

Nakon što sam uzeo Chiefteca 350W koji ima 20+4 pin konektor, zanima me trebam li spojiti cijeli konektor, 24 pin ili da ostavim ovako, 20pin kako mi je sada i kako mi radi?!

Radi se o ploči Gigabyte GA-965GM-S2

Molim vašu pomoć. 

Da,Vjerovatno na 20+4konektoru imaš male kukuce(pogledaj sliku),ta dva dijela spoji,i onda jednostavno isprobaš s koje strane ide u utor na matičnoj ploči,nemožeš fulati,jer plastična zaštia na konektoru ima razne oblike i paše samo u jednom tj točno smjeru

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 22:48 (RaZ0R9111).
14 godina

To mi je jasno, kako se radi, bla bla.

Nego me zanima, može li MBO pregoriti ako spojim tako 24-pinski? To me zanimalo.

Za što uopće služe ta dodatna 4-pina?

** Live 4 Music **
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
pa ako matična ima 24pin konektor onda spoji svih 24...ne kužim di je problem...
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
sudy_freak kaže...

Nego me zanima, može li MBO pregoriti ako spojim tako 24-pinski? To me zanimalo.

Ništa se ne može dogoditi, služi tome da možeš spojiti na novije matične i one stare...

Tako je kod mene, imam šrotex napajanje (20-pin), a ploča mi ima 24-pin

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 0:15 (lovac82).
14 godina
XXX-Man kaže...
pa ako matična ima 24pin konektor onda spoji svih 24...ne kužim di je problem...

Začudilo me što radi i na 20-pinova. Zato sam pitao. Ali, hvala na odgovorima.

lovac82 kaže...
sudy_freak kaže...

Ništa se ne može dogoditi, služi tome da možeš spojiti na novije matične i one stare...

Tako je kod mene, imam šrotex napajanje (20-pin), a ploča mi ima 24-pin

Ok. hvala i tebi na odgovoru, budem spojio kako ste rekli.

Moderatori, može lock?

** Live 4 Music **
16 godina
moderator
sudy_freak kaže...
XXX-Man kaže...

Začudilo me što radi i na 20-pinova. Zato sam pitao. Ali, hvala na odgovorima.

a zato, kužim...ova 4 dodatna pina su više za stabilnost i dodatnu snagu, skoro svaka ploča radi bez njih tako da nemaš brige...naravno bolje je kad su spojeni...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice