Naj QUAD za igre...?

poruka: 6
|
čitano: 2.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Naj QUAD za igre...?

dosta sam procitao o perfomansama quadova sto se tice igara...

1) Zanima me, koji quad, ne uzimajuci u obzir Q9550 posto je za mene skup, ima najbolje perfomanse u igrama? Posto nisam strucan u klokanju, onda mislim na default vrijednosti procesora.

2) I ako moze neko da mi kaze, koji programi spadaju u profesionalnu, zahtjevniju upotrebu, npr. dal je to photoshop, dal posao u photoshopu moze bez problema da odradi E8400?

HVALA!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Naj QUAD za igre...?
gogol kaže...

1) Zanima me, koji quad, ne uzimajuci u obzir Q9550 posto je za mene skup, ima najbolje perfomanse u igrama? Posto nisam strucan u klokanju, onda mislim na default vrijednosti procesora.

2) I ako moze neko da mi kaze, koji programi spadaju u profesionalnu, zahtjevniju upotrebu, npr. dal je to photoshop, dal posao u photoshopu moze bez problema da odradi E8400?

HVALA!

Ma moze....e5200 moze fino da radi u photoshopu.....ja sa jednojezgrenim AMD 2GHz na laptopu vrtim fino photoshop cs4
16 godina
neaktivan
gogol kaže...

HVALA!

photoshop i nije toliko zahtjevan kao što svi pričaju,ostaju ti Q9400,Q9300 ili Q6600,ovaj prvi je najbolji,ali u igrama gubi protiv svih iz serije E8000,a imaš li već matičnu??ako ne onda uzmi AMD Phenom 2 920 jer je jači od Q9400,evo ti test u photoshopu
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
gogol kaže...

HVALA!

Evo ti link gdje su testirane performanse u igrama sa hrpom quad i dual procesora koristeci ATi 4870x2 - dakle monstrum od kartice i gdje se moze vidjeti kako ti procesori iskoristavaju graficku i kakve performanse se dobijaju u igrama:

S obzirom kakvi su danasnji quad procesori bez obzira bili AMD ili Intel clockanje je postalo zaista izuzetno lagano (normalno clockanje ako ne ides bas do krajnjih granica CPU), pa se stvarno nemas sta bojati clockanja. Za 2-3 minute i uz 2-3 jednostavne promjene i BIOS-u naclockas procesor za bar 25%.
16 godina
neaktivan
Naj QUAD za igre...?

Hvala na savjetima, korisni su. Q9400 se pokazuje kao dobar u photoshopu , mada njega nisam nasao kako se ponasa u igrama.

Sta mi vi predlazete, sta je za vas bolje, E8400 ili Q9400 u kombinaciji sa HD4850 i 4GB rama, znaci zelim da imam solidne perfomanse kako u programima tako i u igrama, nista spektakularno?

E da, jos jedno pitanje, ako se istovremeno koristi vise aplikacija, winamp, photoshop, office... programi koji ne zahtjevaju sva 4 jezgra, ali kad se koriste u istom trenutku dal onda moze doci do upotrebe sva 4 jezgra i racunar radi lakse i bolje?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
gogol kaže...

Hvala na savjetima, korisni su. Q9400 se pokazuje kao dobar u photoshopu , mada njega nisam nasao kako se ponasa u igrama.

Sta mi vi predlazete, sta je za vas bolje, E8400 ili Q9400 u kombinaciji sa HD4850 i 4GB rama, znaci zelim da imam solidne perfomanse kako u programima tako i u igrama, nista spektakularno?

E da, jos jedno pitanje, ako se istovremeno koristi vise aplikacija, winamp, photoshop, office... programi koji ne zahtjevaju sva 4 jezgra, ali kad se koriste u istom trenutku dal onda moze doci do upotrebe sva 4 jezgra i racunar radi lakse i bolje?

Bolje ti je uzeti Q9400 jer će ti za godinu-dvije dual core procesori zastariti..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice