Nadogradnja starog kompa

poruka: 16
|
čitano: 1.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

E ovako imam stari komp Pentium 4 2.8GHz, 2Gb rama 400, Hdd 250 SATA, graf. Agp sapphire hd3650 512Mb,

napajanje 400w ATX DVD/RW asus.

Namjeravam ga nadograditi i mislio sam ovako Hdd mi valja tako da ga ostavljam.

Imam Graf. PCI hd 2400 PRO koju ne koristim jer mi nemore u komp za pocetk dobra.

Znaci treba mi maticna, procesor i memorija samo neznam sta da uzmem !!! Dvoumim se između Amd i Intel

Spremen sam odvojiti od 1500kn do 2500kn kako bude para

Molim pomoć !!!! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

evo ovako nešto.......

beži bre dabre idu kobre....ma ko bre idu?...ma kobre dabre....kobre?da bre
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Nadogradnja starog kompa

Ovako nešto

Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

Prva mi se konfa vise sviđa jer u druge mi je malo memorije. A u prvoj ne razumjem kako na am3 more drr2 memorija zar ne ide dd3.

i ne razumjem cito sam da procesori s 4 jezge nisu stabilizirani nezna zas da je bolje uzet s 2 jezgre ako cu za gamer.Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja starog kompa
Spahija kaže...

Prva mi se konfa vise sviđa jer u druge mi je malo memorije. A u prvoj ne razumjem kako na am3 more drr2 memorija zar ne ide dd3.

i ne razumjem cito sam da procesori s 4 jezge nisu stabilizirani nezna zas da je bolje uzet s 2 jezgre ako cu za gamer.Osmijeh

To ti nema nikakve veze.I to nije istina da  4 jezgreni procovi nisu stabilizirani.Ako si gamer onda ti treba quad jer polako pocinju izlazit igre koje koriste 4 jezgre.
16 godina
neaktivan
Spahija kaže...

matične sa AM3 socketom imaju utore za DDR3 i za DDR2,ali ih ne možeš istodobno koristit,a ima igara koje koriste 4 jezgre i bit će ih još,po meni je bolja drakonova nadogradnja
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 21:11 (pod009).
16 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

Ok oko memorije mi je jasno , ali ako vec izlaze igrice za 4 jezgre zasto onda uzeti 3 sve je sad pitanje koliko cu love imati. Ako mogu igrati sve igre i s ove 3 jezger onda mi nije potrebno uzimati 4. S maticnim plocama nisam nesto upozanat pa neznam jel valja ista ova maticna sto mi je on preporucio za Amd , i neznam oce li mi na nju moci moja stara napojna ili cu morati kupavati novu i jacu ?

oce jos netko preporuciti koju konfu osmi ove 2 molim!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

Evo dvije konfe.Prva je intel,a druga amd(am3,ddr3).

EDIT:Ne vidi se baš pa evo:

Intel:

gigabyte ep45-ds3l

kingmax ddr2 800 mhz 2gb  x2

intel e8400

amd:

asrock m3a790gxh/128m am3

3gb crucial ddr3 1333mhz

amd phenom 2  x3 710 2.66ghz

intel intel
amd amd
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 22:50 (iwan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja starog kompa

Da li bi prodavao grafičku?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

evo i moj prijedlog,imaš dosta jak procesor (četverojezgreni),solidan RAM i matičnu

tu su:AMD Phenom 2 920,2x2 GB DDR2 800 mhz i Gigabyte MA770-UD3

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 23:20 (pod009).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

agp 3650 ? neznam nisam siguran mozda da uzeo je ima 2 tjedna nije losa.Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

evo i moj prijedlog,imaš dosta jak procesor (četverojezgreni),solidan RAM i matičnu

sve je to ok ali memorije na 800mhz slabo da je 1066 pa ajd i ploca ne moze praviti crosfire. I koliko je sve to ukupno para!
16 godina
neaktivan

sve je to ok ali memorije na 800mhz slabo da je 1066 pa ajd i ploca ne moze praviti crosfire. I koliko je sve to ukupno para!
 o čemu ti??razlika u preformansama izmeđdu memorije na taktu 1066 mhz i one na 800 mhz je od 2-5% u korist one na taktu 1066 mhz,al možeš je lako ubacit zbog slične cijene,a šta ti planiraš CF HD2400pro??pa to je smješno,čemu to uopće??radije nabavi jednu jaču grafičku nego CF dviju slabih,evo konfiguracija sa izmjenama i valjda vidiš cijenu ispod komonenti
tu su:AMD Phenom 2 920,2x2GB DDR2 1066 mhz i Gigabyte MA790X-UD4 koja podržava CF
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 23:53 (pod009).
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

o čemu ti??razlika u preformansama izmeđdu memorije na taktu 1066 mhz i one na 800 mhz je od 2-5% u korist one na taktu 1066 mhz,al možeš je lako ubacit zbog slične cijene,a šta ti planiraš CF HD2400pro??pa to je smješno,čemu to uopće??radije nabavi jednu jaču grafičku nego CF dviju slabih,evo konfiguracija sa izmjenama i valjda vidiš cijenu ispod komonenti
tu su:AMD Phenom 2 920,2x2GB DDR2 1066 mhz i Gigabyte MA790X-UD4 koja podržava CF
Pa tko je rekao da cu praviti   CF hd2400 pro alo!! Prvo procitaj gore pa onda nesto napisi, rekao sam da je dobra za prvu pomoc a kasnije cu nabaviti jacu a mozda cu i praviti CF.
16 godina
neaktivan
Pa tko je rekao da cu praviti   CF hd2400 pro alo!! Prvo procitaj gore pa onda nesto napisi, rekao sam da je dobra za prvu pomoc a kasnije cu nabaviti jacu a mozda cu i praviti CF.
 ok,teško ćeš dobiti bolje od onog,a to je iz ADM-a pa imaš besplatnu dostavu,a za CF ćeš morati uzeti novo napajanje
16 godina
neaktivan
Nadogradnja starog kompa

Ma to kad bude a tko zna kad ce biti za sada cu samo uz to jos uzet novu graficku i ok.Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice