Motherboard:GA-M61PME-S2P- pitanje

poruka: 17
|
čitano: 4.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3009#ov

ovo je link s stranice prizvodaca od doticne maticne ploce, dakle pitanje je sljedece: koje sve procesore mogu staviti na ovu maticnu plocu, citao sam negdje nesto da moram stavljati noviju verziju bios-a ili tako nešto... pa ako mi moze netko pls pomoci..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ove procesore podrzava matična ploča http://gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3009. staviš najnoviji bios kojeg skineš od http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3009#bios i to je to. sa ranijim biosom nisu neki procesori bili podržani. staviš najnoviji bios gore i radit če svi procesori koje ploča podržava.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

još jedno pitanje; kako se instalira bios na mbo??

Ideas for life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Motherboard:GA-M61PME-S2P- pitanje
ivan_1995 kaže...

pa bios bude na mbo

16 godina
neaktivan

ma znm neg me zanima kako da noviju verziju na MBO instaliram?

Ideas for life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ivan_1995 kaže...

ma znm neg me zanima kako da noviju verziju na MBO instaliram?

flashas mislis? bolje ti je ne dirat nista,mislim ko da ti to nest znaci,a postoje sanse da si sjebes BIOS :S

17 godina
ivan_1995 kaže...

Bios moš nadogradit iz Windowsa, sa posebnim programom koje ima Gigayte a kak se to radi imaš na dolnjem linku pa tak tocno napravi i nema problema.{#} Evo ti direkt linkovi za taj program, i za najnoviji Bios za tvoju maticnu pa to obavi u slučaju ak ti treba novi Bios radi stavljanja novog AM3 procesora na tu maticnu.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/phe-ii-x2-ovu-plocu-/59451.aspx?page=0&jumpto=1057321&sort=asc&view=flat

http://download.gigabyte.asia/FileList/Utility/motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe

http://download.gigabyte.asia/FileList/BIOS/mb_bios_ga-m61pme-s2p_f7b.exe

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 21:41 (rambox).
16 godina
neaktivan

uspio sam...

Ideas for life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo nakon dugo vremena  jedno pitanje za genijalce. problem je sljedeči, prijateljica si je prčkala po utrobi kompa, čistila prašinu, a žensko ko žensko radila je to dok je bio upaljen. i da skratim, pomakla je grafičku i onda joj se sve srušilo. prilikom restarta neće da se pokrene windows već piše - "ntldr is missing". rekao sam joj da proba izvaditi grafičku pa se preko matične spojiti, i opet joj je isto pisalo. postavke u biosu je mijenjala da se na taj način pokrene, ali pošto ja ne mogu vidjeti ne znam jel to sve dobro, a i nemam baš znanja da predložim bilo što više da napravi. eto, siguran sam da ima neko ili više vas koji znaju riješiti ovaj za nas težak problem.  

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Crko disk sa boot particijom? Probaj reinstalirat Windows.

Btw: Više nije "prijatelju se događa" nego prijateljici, heh.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 23:02 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i još nešto, probala je bootati i cd od windowsa pa opet isto, neće ni da to pokrene.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alkaline kaže...

Crko disk sa boot particijom? Probaj reinstalirat Windows.

Btw: Više nije prijatelju se događa nego prijateljici, heh.

evo upravo napisah dolje da ne ide, a ovo je stvarno prijateljici jer bi imao više informacija da sam čitam i vidim, bolje meni nego njoj :)

15 godina
neaktivan

Treba pogledati da li se u BIOSU vide uređaji spojeni na IDE ili SATA kontroler.

Ako da, staviti optički drive kao bootabilni i probati dignut Windowse ili neku live distribuciju i pogledati  da li disk radi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alkaline kaže...

Treba pogledati da li se u BIOSU vide uređaji spojeni na IDE ili SATA kontroler.

Ako da, staviti optički drive kao bootabilni i probati dignut Windowse ili neku live distribuciju i pogledati  da li disk radi.

ok, sad ću joj javiti pa nek si to pogleda, ovo za  reinstalciju sam joj i ja rekao ali kaže da ništa pa možda nešto tu ne radi dobro. hvala direktore za sad pa ću vidjeti poslije jel uspjela ili ne.

16 godina
neaktivan

evo ovako, kaže da joj to sve je uključeno, opet, ja ne vidim točno ali kaže da je sve enabled, a prilokom boot opcije ima hdd kao prikazan kao bootabilan. no kadpokrene cd s windowsima počne raditi, napiše joj da stisne bilo koju tipku da boota s cd-a i nakon toga cd počne raditi ali je neko sivilo na ekranu. kakvo točno ne znam, kaže da samo sivo i da cd stane vrtiti i ništa, eto. ne znam jel se šta tu da učiniti sad, a ja ću sztra otiči sa svojim cd-om pa probati jer možda joj nešto ne valja s njenim. eto, ako imaš još kakvu ideju bilo bi super, a ako ne jbg., hvala svejedno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
shimano kaže...

evo ovako, kaže da joj to sve je uključeno, opet, ja ne vidim točno ali kaže da je sve enabled, a prilokom boot opcije ima hdd kao prikazan kao bootabilan. no kadpokrene cd s windowsima počne raditi, napiše joj da stisne bilo koju tipku da boota s cd-a i nakon toga cd počne raditi ali je neko sivilo na ekranu. kakvo točno ne znam, kaže da samo sivo i da cd stane vrtiti i ništa, eto. ne znam jel se šta tu da učiniti sad, a ja ću sztra otiči sa svojim cd-om pa probati jer možda joj nešto ne valja s njenim. eto, ako imaš još kakvu ideju bilo bi super, a ako ne jbg., hvala svejedno

Ubaci CD/DVD za instalaciju windowse jer ima opcije repair i neka se skenira pa će to popravlja oštečeni file.

To što ženskica očistila nešto je udarila na hard disk jer on osjetljiv na udarce, vibracije i sl. Ako je čistila četkom a četka se može magnezirat na hdd pa se u hdd poblesavi.

Ako ni tad ne pomaže, onda ubaci Hirens cd boot i neka skenira dali ima bad sector. Ako ih ima upravo to uzrokuje.

Sam svoj majstor. :)
16 godina
neaktivan

hvala, ali evo riješio sam problem. još jučer je probala s reinstalacijom ili popravkom nakon što sam joj rekao da to proba, međutim, nije se pomakla dalje od press any key da instalira windowse, samo sivi ekran bi dobila prije nego uopće dobije opcije za bilo što instalirati ili popraviti. mislio sam da možda njen cd ne valja pa sam danas sa svojim probao i opet isto kao i s njenim. da napomenem radi se o xp-u u oba slučaja jer je mislila da ne može njen komp imati 7 jer je slab. ali ja sam ipak onda probao s 7-icom koju imam na sticku, i uspio sam instalirati. pokazalo se da može imati 7sedmicu i da nije tako slab kao što je mislila. onda sam iz čiste znatiželje probao ponovo s xp cd-om, i instalacija se uredno pokrenula, nisam je dovršio jer nije bilo potrebe, ali sve je opet bilo ok i normalno. e sad, što se događalo i zašto je sve tako bilo i popravilo se na ovaj način, ja nemam uopće pojma, znam samo da sad sve radi. eto, pa ako netko zna zašto ili ako bude imao isti problem, to je to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice