Pozdrav.
Slažem konfiguraciju, trenutno imam neke komponente, no glavne jos moram kupiti.
Prvo sam se bio odlucio za am3 platformu, i to AMD Phenom II X6 1090T+Asus Crosshair 4 Formula+XFX HD5870 XXX. No kako je izasla GF GTX 460, zaintrigirala me je...Pogotovo u SLI-ju. Pa sam se odlucil ipak nju uzeti, tj. 2 komada i staviti u SLI; naravno 256-bitnu, tj. 1024MB verzija. I naravno kako sam se sad odlucio za tu soluciju, to lijepo nejde na tu plocu, jer manje vise sve AM3 ploce podrzavaju samo crossfire. Tako da, ne preostaje mi nista drugo doli prebaciti se na drugu platformu.
Odlucio sam se za LGA1366. Procesor koji bi uzeo je, koji drugi nego i7 930.
I sad, namece se pitanje koju plocu uzeti? Prvo sam mislio Asrock x58 extreme3, al sam nakon par procitanih reviewova odustao; postoji li neko tko ima iskustva sa tom plocom i da mi kaze kakva je? E sad ja bi neku dobru ploču, al opet je ne bi preskupo platio. Mislim kupiti u Linksu, no tamo je izabranica moga srca malo preskupa (Gigabyte X58A-UD7. Pa Vas lijepo molim da mi preporucite neku plocu koja bi ujedno podrzavala SATA 6Gb, USB 3.0 i tako nesto...Hvala Vam na prijedlogu!!!!
P.S. Da se prebacujem na LGA 1366 ili da ostanem pri odluci AM3 ploce sa ostalim komponentama koje sam napisao?