Kupnja nove X58 ploče

poruka: 25
|
čitano: 4.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

Pozdrav.

Slažem konfiguraciju, trenutno imam neke komponente, no glavne jos moram kupiti.

Prvo sam se bio odlucio za am3 platformu, i to AMD Phenom II X6 1090T+Asus Crosshair 4 Formula+XFX HD5870 XXX. No kako je izasla GF GTX 460, zaintrigirala me je...Pogotovo u SLI-ju. Pa sam se odlucil ipak nju uzeti, tj. 2 komada i staviti u SLI; naravno 256-bitnu, tj. 1024MB verzija. I naravno kako sam se sad odlucio za tu soluciju, to lijepo nejde na tu plocu, jer manje vise sve AM3 ploce podrzavaju samo crossfire. Tako da, ne preostaje mi nista drugo doli prebaciti se na drugu platformu.

Odlucio sam se za LGA1366. Procesor koji bi uzeo je, koji drugi nego i7 930.

I sad, namece se pitanje koju plocu uzeti? Prvo sam mislio Asrock x58 extreme3, al sam nakon par procitanih reviewova odustao; postoji li neko tko ima iskustva sa tom plocom i da mi kaze kakva je? E sad ja bi neku dobru ploču, al opet je ne bi preskupo platio. Mislim kupiti u Linksu, no tamo je izabranica moga srca malo preskupa (Gigabyte X58A-UD7. Pa Vas lijepo molim da mi preporucite neku plocu koja bi ujedno podrzavala SATA 6Gb, USB 3.0 i tako nesto...Hvala Vam na prijedlogu!!!!

P.S. Da se prebacujem na LGA 1366 ili da ostanem pri odluci AM3 ploce sa ostalim komponentama koje sam napisao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

ako se ne varam mozes i na amdu SLi

za to postoji jedan fix za kojega ces vise morati pitat

Don Kihoty usera

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

1366 je mrtav socket. Od sljedece godine intel izvacuje nove cockete 1155 i 2011.

Ja sam isto se dvoumio između toga, ali kao sto vidis ipak sam presao na am3 prije tjedan dana...

Znam da se ispati uzet dve 260... Ali to nije razlog da odes na platformu za koje se vise ne rade novi procesori, barem do izlaska novih socketa, a to je sljedece godine negdje u 1 kvartalu.

FAIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 22:07 (PoToKTM).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

To sta sljedece godine izlazi novi socket nema uopec nikakve veze, jer ovaj 1155 ce biti slabiji, a ovaj naravno mora biti jači :D a i kolko sam skuzio i am3 socket nece moc bulldozer prihvatiti, jer ce biti am3+ socket ili am3v2, tak da ce ic stari procesori na taj socket, a novi samo na novi....jedino ak ce se to moc rijesiti sa biosom....

Ovak, ak sad ne kupim komp, opet cu cekat pocetak godine, visoke cijene...i tako u nedogled...pa sad sam na sck. 478 covjece, pa se snalazim :D

ugl. prijedlozi, a kaj se tice modanih drivera za SLI na am3-u, nebu islo, tj nebi htio se tako zafrkavat s tim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupnja nove X58 ploče
xyan kaže...

To sta sljedece godine izlazi novi socket nema uopec nikakve veze, jer ovaj 1155 ce biti slabiji, a ovaj naravno mora biti jači :D a i kolko sam skuzio i am3 socket nece moc bulldozer prihvatiti, jer ce biti am3+ socket ili am3v2, tak da ce ic stari procesori na taj socket, a novi samo na novi....jedino ak ce se to moc rijesiti sa biosom....

Ovak, ak sad ne kupim komp, opet cu cekat pocetak godine, visoke cijene...i tako u nedogled...pa sad sam na sck. 478 covjece, pa se snalazim :D

ugl. prijedlozi, a kaj se tice modanih drivera za SLI na am3-u, nebu islo, tj nebi htio se tako zafrkavat s tim

Duže će drzat am3 neg 1366.... Moj savjet je da je bolje i isplatljivije na am3.. kupis 5870 i kasnije dodas jos jednu i Bog te veseli. Ako ti socket ovosi o grafickoj.

Sam odluci, i ja sam odabrao krivo vrijeme za kupovinu, a morao sam tako da...

FAIL
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

Iskreno, ja sam ATI fun, tj bil sam.al malo mi se zamerilo to kaj ce serija 6000 biti ista ko i ova 5000, tj nece donijeti nista revolucionarnoga ni novnoga, isto ko serija 8000 i 9000 kod nvidije....al ja bi svejedno htio cuti prijedlog 1366 ploče...decki i ja sam se jako zagrijao za 1090T al kaj kad nije razorio...tj jos uvijek navijam za am3 platformu, al kad se sli nebre sloziti...a ove gtxice imaju scalling 1.95 negdje, prebrutalno, razaraju i 480 i 5870. bila je i opcija da kupim kasnije drugu 5870 al kaj mi to znaci kad ce biti skupa ak ce se i moci kupiti za jedno 2 godine, a i scalling imaju da prostite u k....mislim na sve atijevke

i nemas mozda malo overkill napajanje? osim ako ne mislis crossfire raditi....onda ok

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 22:25 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kupnja nove X58 ploče

Zašto ne socket 1156? Recimo Asrock extreme 4  + i7 860 +  2xGTX460. Jeftinija kombinacija od 1366 a jednako dobra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

Iskreno, ja sam ATI fun, tj bil sam.al malo mi se zamerilo to kaj ce serija 6000 biti ista ko i ova 5000, tj nece donijeti nista revolucionarnoga ni novnoga, isto ko serija 8000 i 9000 kod nvidije....al ja bi svejedno htio cuti prijedlog 1366 ploče...decki i ja sam se jako zagrijao za 1090T al kaj kad nije razorio...tj jos uvijek navijam za am3 platformu, al kad se sli nebre sloziti...a ove gtxice imaju scalling 1.95 negdje, prebrutalno, razaraju i 480 i 5870. bila je i opcija da kupim kasnije drugu 5870 al kaj mi to znaci kad ce biti skupa ak ce se i moci kupiti za jedno 2 godine, a i scalling imaju da prostite u k....mislim na sve atijevke

i nemas mozda malo overkill napajanje? osim ako ne mislis crossfire raditi....onda ok

1. limitirane su ti poruke za 1. dan. samo da se ne iznenadis. Da, mislim CF kasnije s jos jednom 5870.

Ako mislis ic vec na intel onda preporucujem Asus rampage 2 ili 3. 3 je nesto bolja i skuplja za 300 kn..

To sam i ja trebo uzet, al kad sam shvatio da intel svake godine mjenja sockete, preso sam na amd.. Ak mislis am3 onda uzmi rađe 1055T jer je razlika u OC između njega i 1090T 100 do 200mhz. Ako ti to sta znaci imas viska 600 ili 700 kuna, slobodno.

I za bulldozer nisu nis rekli dal bude novi socket ili ne. To su samo nagađanja.

Sto god da uzmes, amd ili intel platformu neces pozaliti, jer su razlike male. Intel vodi. Ali d li se isplati dat 2000 ili 3000 kn vise za 10-15 fps-a vise? Zakljuci sam.

EDIT na gornji post: SLI na 1556 pločama je na brzini x16 i x8, a na 1366 x16 i x16.

FAIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 22:40 (PoToKTM).
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

Ljudi ima tko kakav konstruktivan prijedlog? jer ispada da smo se svadjali kaj bued doslo, a ne kaj da kupim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne znam u cemu je problem..vidi koliko novca mozes izdvojit za plocu, i uzmi bilo koju po tojcijeni..svaka je dobra, ne postoji losa ploca za X58..

ne znam sto ti ne godi ona ASrock, al ako ti je SLI glavni razlog, onda je svejedno..

16 godina
Kupnja nove X58 ploče

Ok, zasto svi govore da je LGA1366 mrtav socket, mrtav je LGA1156 (sljedeca serija izlazi na novom socketu)

za LGA1366 su vec najavljeni procesori koji izlaze za 6-9 mjeseci.

Inace bih ja isao na AMD, i moguce je hackati crossfire ploce da rade sa nVidijinim SLI-em (bilo je u bugu i neki kolege na forumu su to radili )

I i7 920 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A Intel ima certifikat za SLI/CF, tako da kod njega to ide i bolje...

Intel je najavio novi socket, tako da je i 1366 i 1156 skoro prošlost...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

Posto vidim da je racunalo za igrice odi mirne duse na amde-a.U igricama nebus osjetil intela u odnosu na amda.A vidim da nije ni lova problem stoga za igrice slobodno amd plus jaka amdati graficka.

Ja sam intel fan ali za igrice je bezveze uzimat i7 platformu.

A sto se socketa tice to su isto bezvezne muke jer tak nikad nebus nis kupil uvijek bu najavljen drugi socket.Svakih godinu dve je novi.Zivi u sadasnosti

Kaj god da uzemes od sadasnje platforme amd /intel trpelo bu duze vrijeme uz promjene graficke jer ni nvidia ni ati sadasnje serije nebudu dostatne za prave direkt x 11 naslove

I ak nije ti neka fora nemoj uzimati sli nepotrebno ,uzmi 470 ili 5870 i igraj se jer tak i tak ove serije idu u ropotarnicu proslosti.Ili jos bolje uzmi neku privremenu 2xx ili 4xxx za male novce i pricekaj prave direkt x 11 naslove i hardware.A na tim bus se igral u high sve osim metroa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 11:53 (Tcherot).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

A sad, nije tolko lova problem, al opet, ne bi htel magarac ispasti i previse platiti. Uzeo bi ja asrock, al nebres nikakav aftermarket cooler bolji staviti gore jer hladnjak na mofsetu ga bloka, jer je uzak i visok; tak da recimo Noctua nh-d14 nejde gore. nece samo za igrice sluziti komp, al opet htel bi imati zvijer koja ce mi izdrzati kojih 1,5g.

jos cu se na kraju za 1156 odluciti, kad mi niko ne zeli pmoci pri odabiru....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

A sad, nije tolko lova problem, al opet, ne bi htel magarac ispasti i previse platiti. Uzeo bi ja asrock, al nebres nikakav aftermarket cooler bolji staviti gore jer hladnjak na mofsetu ga bloka, jer je uzak i visok; tak da recimo Noctua nh-d14 nejde gore. nece samo za igrice sluziti komp, al opet htel bi imati zvijer koja ce mi izdrzati kojih 1,5g.

Gle. Do prije thedan dana sam imao isti problem ko i ti. 1366 ili am3. I isto sam ko ti mislio zbog SLI-a preci na 1366, ali buduci da vise procesora za taj socket nece bit uzeo sam am3 i 5870 vapor-x. Mirne duse. Za godnu dana kad malo zapne, piknem jos jednu 5870 i miran do izlaska 7xxx serije..

Drago mi je sto sam otisao na am3 i nisam pozalio.

Po meni ces ucinit veliku pogesku ako odes na intel sada.

FAIL
15 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...
xyan kaže...

Gle. Do prije thedan dana sam imao isti problem ko i ti. 1366 ili am3. I isto sam ko ti mislio zbog SLI-a preci na 1366, ali buduci da vise procesora za taj socket nece bit uzeo sam am3 i 5870 vapor-x. Mirne duse. Za godnu dana kad malo zapne, piknem jos jednu 5870 i miran do izlaska 7xxx serije..

Drago mi je sto sam otisao na am3 i nisam pozalio.

Po meni ces ucinit veliku pogesku ako odes na intel sada.

cuj pogresku napravit ne mogu, to ko da mi kazes, nemoj uzeti mecku, uzmi audija?!? Glej, ne znam ak si cul za Mooreov zakon? to je intelov nacin izbacivanja platformi. a isto ti je i s amd-om. kazem ti ne ocekuj da ce bulldozer imati isti socket i da ce ici na am3. pa cemu poboga onda raditi ista?ko ce ploce kupovat, a ko raditi?

gledaj, i7 plus 2xgtx 460 u 3dmarku 26000. a sa 5870 19000 neki prosjecni. pa te pitam kaj bi radije za istu cijenu?

16 godina
neaktivan
xyan kaže...

Ja sam ekao svoje, ti sad radi sto hoces...

FAIL
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

Istina da socket 1156 odlazi u prošlost.

Što se tice 1366 socketa on je jos aktivan i nebi trebao imati problema sa njim.

AsRock su odlične ploče iako na toj smeta taj muffet većim coolerima,pa zato stavi manji

ako se ne bavis jacim overclockom(katana III)iako cooler od 160kn na proc od 2.2k teze malo

al ce obaviti posao bolje od box-a.Sto se tice ATI/AMD sasvim dobra iako ti ne treba x6 procesor

jer do pravog zazuzeca x6 procesora proci ce 1-2godine(danas vecina igrica koristi 2-jezgre neke i tri)

Zato radije uzmi x4 955 BE sasvim dobar proc,s tim da je Black Edition znaci otkljucan multiplier te

ga dignes na solidnih 4.0 ako moras(mugen 2 bi obavio posao)

S tim da ce AM3 ploca vjerovatno biti nadogradiva(am3=>am2)

Ali tu te najvise graficka jebe jer skaliranje od 1.95 do skoro 2.0 je perfektan score u odnosu na crossfire)(1.8)

Ali cjena gtx460 u SLI  definitivno bolja kupnja od 5870.

Nema te igre koje neces moc igrat sve full full hd sa te dvi gtx460 ali ni 5870 nije slaba grafa naprotiv same pohvale

Sve u svemu tvoj izbor iako bi ja radiej isao na gtx460 u SLI

ako ne planiras nadogradivat konfu.

Pozz&out

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

mislim kaj stvarno nitko ne moze dati prijedlog neke dobre x58 ploce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

mislim kaj stvarno nitko ne moze dati prijedlog neke dobre x58 ploce?

Asus Rampage 3 Extreme. Bulju plocu nemres nac. Imas review tu na forumu.

FAIL
15 godina
neaktivan
Kupnja nove X58 ploče

hahahaha, moze, ako mi darujes 1200kn? ne mislim se sljedece godine prijaviti na asus overclocker natjecanje :D kod mene bi ta ploca bzvz stajala, to stvarno mogu iskoristiti ljudi kojima su kompovi zivot a ne oruđe

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

hahahaha, moze, ako mi darujes 1200kn? ne mislim se sljedece godine prijaviti na asus overclocker natjecanje :D kod mene bi ta ploca bzvz stajala, to stvarno mogu iskoristiti ljudi kojima su kompovi zivot a ne oruđe

Onda asus p6..

Znaci ipak ides na 1366. Sretno.

FAIL
16 godina
Kupnja nove X58 ploče

Gigabyte UD-5, ASUS P6T, Msi neki ako nades

I i7 920 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Gigabyte UD-5, ASUS P6T, Msi neki ako nades

fala

16 godina
Kupnja nove X58 ploče

imas gumb hvala ispod posta, ubuduce tamo zahvaljuj, ovako se smatra spamom

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 11:43 (zaki).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice