Pozdrav,
Muku mučim oko definiranja (nabrajanja) procesorskih resursa.
Zna li možda netko koji bi sve bili procesorski resursi osim jedinog koji meni pada na pamet - procesorskog vremena?
Zahvaljujem za svaku pomoć.
Pozdrav,
Zna li možda netko koji bi sve bili procesorski resursi osim jedinog koji meni pada na pamet - procesorskog vremena?
BUMP
Dafuq you need? Kakav je to resurs "procesorsko vrijeme"? Resursi su stvari koji se iskorištavalju, da bi se dobilo nešto. Npr, ugalj je resurs. A kod procesora to jedino može biti struja.
Pozdrav,
Imaš i iskorištenost procesora - cpu utilization / load.
Dafuq you need? Kakav je to resurs "procesorsko vrijeme"? Resursi su stvari koji se iskorištavalju, da bi se dobilo nešto. Npr, ugalj je resurs. A kod procesora to jedino može biti struja.
Pa procesorske resurse iskorištavaš da bi dobio nekakav procesorski rezultat (npr koristiš 13 milisekudni procesorskog vremena nekakvog procesora da izračunaš npr površinu pravokutnika zadanih duljina stranica).
Kao takvo, procesorsko vrijeme je resurs. Radi se o raspoređivanju procesa i niti za obradu na procesoru.
Father_Dougal, zahvaljujem na ideji odnosno primjeru još nekih procesorskih resura osim procesorskog vremena.
Što bi me još zanimalo (osim procesorskih resursa ako ih ima još koji u temi nisu spomenuti), ubrajaju li se i procesorski registri kao i ostale procesorske jedinice (ALU i ostale) u procesorske resurse?
Mislim da ne (jer se na njih ne može utjecati programskim jezikom više razine kao ni operacijskim sustavom već samo strojnim kodom, asemblerom), no nisam siguran.
Uglavnom, tematika je upravljanje resursima na procesoru (da ne duljim, ukratko). pa me zato zanima. Vrlo je bitno.
Mislim da ne (jer se na njih ne može utjecati programskim jezikom više razine kao ni operacijskim sustavom već samo strojnim kodom, asemblerom), no nisam siguran.
Uglavnom, tematika je upravljanje resursima na procesoru (da ne duljim, ukratko). pa me zato zanima. Vrlo je bitno.
Mislim da je to sve što se CPUa tiče, ne možeš ničim drugim upravljati. Vrijeme i opterećenost.
Imaš i procesorske registre i cache memoriju.