Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Regenmeister kaže...

Pozdrav, trenutni hladnjak kojeg koristim je Zalman CNPS5X Performa , temperaturama sam relativno zadovoljan no problem je kaj je u igrama stvarno preglasan tak da sam u potrazi za nečim drugim i u oči mi je upao Raijintek Themis.

Trebao bih savjet ima li smisla ova zamjena, je li razlika primjetna ? Ukoliko imate još koji prijedlog za otprilike sličan cjenovni rang, slobodno recite, najvažnije u cijeloj priči je kolka-tolka tišina u loadu.

ako ti ovo nije previse za 320-330kn ovo ti je najbolji izbor s obzirom da zelis bolji i tisi hladnjak!

Scythe Mugen MAX, SCMGD-1000

COOLERMASTER Hyper 612S ver.2

ostalo je sve prek 500+kn za nesto bolje od ova dva, barem sto se tice trenutne nase ponude u hr!

ako zelis nesto izmedu(jeftinije) onda definitivno LC cc120!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 19:33 (Stjepanj).
14 godina
Regenmeister kaže...

Pozdrav, trenutni hladnjak kojeg koristim je Zalman CNPS5X Performa , temperaturama sam relativno zadovoljan no problem je kaj je u igrama stvarno preglasan tak da sam u potrazi za nečim drugim i u oči mi je upao Raijintek Themis.

Trebao bih savjet ima li smisla ova zamjena, je li razlika primjetna ? Ukoliko imate još koji prijedlog za otprilike sličan cjenovni rang, slobodno recite, najvažnije u cijeloj priči je kolka-tolka tišina u loadu.

Ili možda izbjegneš kupnju novog hladnjaka tako da probaš nešto undervoltat procesor odnosno smanjiti mu radni napon na nižu vrijedno pošto radi na 3.5GHz nekih mu 1.200v sigurno paše,isto tako isključiti Turbo i pokušati u biosu podesiti profil brzine ventilatora na optimalniji način.S druge strane kupnjom boljeg hladnjaka kao što su Mugen Max i CM 612S definitivno imaš prostora za OC i tišinu,dok je isto tako odličan i LC CC120 za sitne novce,osobno ga imam na FX6300 i što reči "oprao" Katanu 4 za čitavih 10c kao i tišina,isti rang hladnjaka kao tvoj zalman.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 20:02 (3n3m1).
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 23:53 (Nvidia Lover).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

preporodit ces se s ovim lc 120! za te pare nema niti pribliznog konkurenta!lp

Moj PC  
6 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Puno hvala, sutra odmah odlazim u Links! :)

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jedno pitanje, dali je LC-CC-95 dovoljan za FX8300?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Je i pozeljno je imati u kucistu barem straga 1x120 mm vent za ispuh. Ako planiras oc-at radje idi na malo skuplji CC 120. 

12 godina
zober kaže...

Je i pozeljno je imati u kucistu barem straga 1x120 mm vent za ispuh. Ako planiras oc-at radje idi na malo skuplji CC 120. 

Pa kucsite bi bilo Zalman Z1 a ono već ima tvornički straga vent, OC ne planiram a ovaj LC-CC-95 vec posjedujem pa zato pitam

10 godina
Koji CPU cooler kupiti?

radi se o AMD PII X4 965 BE, koji bi bolje hladio u overcloaku

7 LC POWER LC-CC-120
1 COOLERMASTER Hyper T4
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Taraba kaže...

Da čitaš časopis na čijem forumu postavljaš pitanje i sam bi znao odgovor

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 0:19 (nicky.sl).
10 godina
nicky.sl kaže...
Taraba kaže...

ne čitam bug više od 10 god, a ovo je forum i topic koji o tome govori? u čemu je problem? Pitam one koji ih imaju da o tom nešto i kažu a ne kaj piše u bug-u.

12 godina
Taraba kaže...
nicky.sl kaže...
Taraba kaže...

ne čitam bug više od 10 god, a ovo je forum i topic koji o tome govori? u čemu je problem? Pitam one koji ih imaju da o tom nešto i kažu a ne kaj piše u bug-u.

E pa LC-a ja imam a T4 mi je proša kroz ruke i oba sam proba na Xeonu 3330 i rezultati se podudaraju s rezultatima u Bugu šta hoće reć LC je za nijansu bolji al osjetno jeftiniji.

I to kako ti kažeš "...ne kaj piše u Bugu..." a ja ću ti na to odgovorit "zašto ne ?" pa netko je uložio trud i vrijeme da napravi te testove.

10 godina
nicky.sl kaže...
Taraba kaže...
nicky.sl kaže...
Taraba kaže...

E pa LC-a ja imam a T4 mi je proša kroz ruke i oba sam proba na Xeonu 3330 i rezultati se podudaraju s rezultatima u Bugu šta hoće reć LC je za nijansu bolji al osjetno jeftiniji.

I to kako ti kažeš "...ne kaj piše u Bugu..." a ja ću ti na to odgovorit "zašto ne ?" pa netko je uložio trud i vrijeme da napravi te testove.

mogao si odmah reći da si ih imao i probao, a u Bug je prepisano, u to sam uvjeren ..

lp

p.s. btw hvala na odgovoru ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 1:05 (Taraba).
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,

Ovaj stock cooler od g3258 mi je najglasnija stvar u kućištu pa moram biti picajzla.

Čitajući zadnjih par postova, pretpostavljam da je stock cooler najbolje zamijeniti s LC-CC-120?

Ono što mene zanima, jel to dosta tiše od ovog na čemu sam ja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tiši je barem 40% a i nema potrebe da radi ful loadu. Na recimo 50% svoje snage je doslovno nečujan a hladiće bolje nego stok na 100%

15 godina
nicky.sl kaže...

Tiši je barem 40% a i nema potrebe da radi ful loadu. Na recimo 50% svoje snage je doslovno nečujan a hladiće bolje nego stok na 100%

Ma ovaj stock je sasvim solidan samo što sam ja obolio od fanova od laptopa. Prije sam bio otporan na taj white noise no sad sam k'o kakva tetkica. Eh, standardi standardi. Hvala puno.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Bok. Trebao bi preporuku coolera za 4690k. clock 4.4, a možda i više u budućnosti. ADM ili Links. Mislio sam uzeti Noctua NHU14s. Pare - do 800kn recimo. Vodeno nebi.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ba'alzamon kaže...

Bok. Trebao bi preporuku coolera za 4690k. clock 4.4, a možda i više u budućnosti. ADM ili Links. Mislio sam uzeti Noctua NHU14s. Pare - do 800kn recimo. Vodeno nebi.

Hvala

za taj klok bilo koji cpu cooler od 350kn i vise nego dovoljan, bas neki dan sam sebi gledao Mugena Max-a, cak je i mrvu bolji od provjerenog mugena 4 pcgh, cijena mu se krece od 320kn sto stvarno za high end cooler nije puno, neznatno losiji od noctue d14/15!lp

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Toga ima u ADM ili Links? Btw. nisam naveo da je kućište Fractal Define R4. A za jači OC od 4.4? Ne bojim se uložiti pare u stvarno dobar cooler. Da nemam problema ljeti i slično..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 19:39 (Ba'alzamon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Cim sam upgradeao na i5 6600 odma sam stavio hyper 212 evo koji sam koristio na FXu i naravno temperature su bile smiješne, max. ikad uocena mi je 44c, pošto se nemože clockat a trebaju mi pare odlucio sam ga prodat tako da sam danas namontirao stock cooler i odvrtio 15ak min. blend prime 95 testa, nakon AMDa ovo mi se cini kao jako visoka temperatura ali opet znam da i intel moze vise temperature podnjet, zanima me kako vama to izgleda za samo 15 min blend testa sa stock coolerom ?

EDIT: Nvm, vratio sam Hypera jer je ovo smiješno, skylake kao "hladniji" chip od haswella dolazi do 70c u igrama u otvorenom caseu, ne clockan, vuce 3 puta manje struje od FXa, 300mv niža voltaža od OCanog FXa i onda na kraju ima 20c vecu temperaturu nego stock fx sa stock coolerom... Al bitno da svi vicu "AMD procesori za njih ti treba frižider" GG.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 19:27 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Kako mozes imati slicne temperature u prime-u i igrama? Nesto tu ne stima, prime bi trebao biti dosta topliji od igara. Al bez obzira, nemoj da te 70C brine, to je intel i to nije niti blizu kriticna temperatura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

u GTA V neke jezgre do 70c neznam zasto, znam da je u primeu uvijek više. Vratio sam hyper jer je skoro duplo niža temperatura

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam Thermaltakeovog Frio Silenta 14 ima jedno 2 mjeseca i osobno, prezadovoljan sam s njim, tako da ga mozete bez dvojbe uzeti. Moga fx-a 4100 drzi stabilnim na 4.8 GHz 24/7 i temperature nisu visoke, satrao sam ga preko prime95 jedno 3-4 sata oko 52℃... Ne cuje se niti malo, a nalazi se u Antecu GX 505 window caseu

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 21:04 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav. Ima li neki cooler da je dimenzijama manji od mojeg, a da hladi približno kao moj. Naime nabavio sam Thermaltake V4 i kolko sam računao ne budem mogao zatvoriti bočnu zbog prevelikog coolera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

V4 podržava cooler do 160mm, tvoj hladnjak je 160,40mm, tako da će stati, vjerojatno će dirati bočnu stranicu ali neće mu to smetati.

2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
H80i gt i i7 2600k, dali itko ima slicni setup trebao bi par informacija o iskustvima?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
H80i gt i i7 2600k, dali itko ima slicni setup trebao bi par informacija o iskustvima?

Mos mislit da netko ima bas tu kombinaciju, pitanje je koliko ih uopce ima H80i gt posto je skup i neisplativ..

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozz,kupujem procesor amd fx 9370 4.7ghz am3+,e sad,doma imam 8320 koji je na 3.5ghz i njega hladi sapphire vapor x cpu cooler koji je za njega odlican i opcenito tih i dobro hladi,mene zanima hoce li taj cooler moci hladiti fx 9370?i oce biti dovoljno napajanje corsair cs750m 80+ gold za 9370 procesor i sapphire r9 390 8gb 512 bit graficku karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nisam vidio jos taj cooler u akciji, ali vjerojatno ce moci na stocku ga ok drzati, iako za 9370 bi ja stavio neki aio ili bolju noctu-u

15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

@tiho2606

Jako ti je glupo "upgradeat" na fx 9370 kad je to isti proc ko i tvoj samo na visem taktu. Clockaj svoga i ustedi si novce...

Moj PC  
6 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice