Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Najbolje dokupit jedan LC power LC95 za 90kn,OC FX6300 na 4Ghz s što manjim naponom i vozi,tih,hladan i brzi proc.
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Javier kaže...

Pozdrav, kupio sam AMD FX 6300 i uz njega je dosao onaj kuler, znam da nije nista pretjerano posebne kvalitete, no je li dovoljan da drži normalnu temperaturu unutra?

Ako ga neces klokat drzace ga samo ce bit malo glasniji.

Ne, necu ga klokati, a to što će biti glasniji mi ne predstavlja problem :)

14 godina
Dobar je i stock ali obavezno isključi turbo core jer zna davati pod turbo boostom sulude napone i tu stock hladnjak luduje.
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, imam fx 6300, stock cooler koji sam dobio s cpu je nekako preglasan. Pa sam odlucio kupiti novi cooler, e sad, koji je bolji izbor: lc cc 120 ili hyper TX3? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Elijah01 kaže...

Pozdrav, imam fx 6300, stock cooler koji sam dobio s cpu je nekako preglasan. Pa sam odlucio kupiti novi cooler, e sad, koji je bolji izbor: lc cc 120 ili hyper TX3? 

definitivno Lc cc120!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ok, hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Već dva i pol tjedna mi LC-CC-120 stoji u ormaru u kutiji, nikako da ga unboxam i ugradim.

Mislim da čekam nadogradnju proca. XD

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam problem...

Prije sam nalazio na obične lc cc 120 hladnjake oko 180 kn, a sad ih nema. Ima samo lc cc 120 s vodenim hladenjem koji su oko 400 kn, a to mi je puno. Što sad? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 21:45 (Elijah01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Elijah01 kaže...

Stjepanj,

koji lc cc 120 uzeti? jeli s vodenim hladenjem ili obicni?

Prije sam nalazio na obične lc cc 120 hladnjake oko 180 kn, a sad ih nema. Ima samo lc cc 120 s vodenim hladenjem koji su oko 400 kn, to mi je puno. Što sad?

pricekaj doci ce, jer idu ko vruce kifle u ove tople dane...

14 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ne uzimaj taj hladnjak, vec ovaj

http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-1150-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.231 

je 20kn skuplji no tower hladnjak je bolja/hladnija izvedba! samo pazi dali stane posto su mu kopce poprilicno siroke!

Hvala, majstore, evo upravo sam maloprije kupio u linksa i montirao ovaj Lc cc 95 hladnjak na svoja Athlon II X4 640, i stao je bez problema. Kopče su ušle odmah. Imao je nanešenu pastu s donje strane. Zasad radi tiho, ništa se ne čuje za razliku od onog AMD stock sranja, ali tek sam upalio komp, vidit ćemo kad se zagrije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 20:26 (osvit).
13 godina
protjeran
osvit kaže...
Stjepanj kaže...

ne uzimaj taj hladnjak, vec ovaj

http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-1150-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.231 

je 20kn skuplji no tower hladnjak je bolja/hladnija izvedba! samo pazi dali stane posto su mu kopce poprilicno siroke!

Hvala, majstore, evo upravo sam maloprije kupio u linksa i montirao ovaj Lc cc 95 hladnjak na svoja Athlon II X4 640, i stao je bez problema. Kopče su ušle odmah. Imao je nanešenu pastu s donje strane. Zasad radi tiho, ništa se ne čuje za razliku od onog AMD stock sranja, ali tek sam upalio komp, vidit ćemo kad se zagrije.

bilo bi jos bolje da si stavio neku kvalitetniju pastu!

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

imam  doma ovu, ne znam jeli izgubila svojstva s vremenom:

http://www.fnetzwerk.com/w-rmeleitpaste-amasan-t12-5g-50-c-i775707/

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
osvit kaže...

imam  doma ovu, ne znam jeli izgubila svojstva s vremenom:

pa izmjeri s ovim sto imas pa onda kad stavis tu novu, pa javi i nama rezultate!

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Misliš speedfanom vidim temperature s ovom stock, pa onda izmjerim temp sa mojom pastom kad stavim?
Iskreno, neda mi se, meni je ovako OK..
Sad mi je Core 27, a CPU 43 prema speedfanu.

Trebao bi ga isprobat s aida64 stability test, ili prime95, pa vidit onda, možda drugi put.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 22:09 (osvit).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Moze preporuka trebao bi cpu cooler oko nekih 100-200kn za ove ljetne vrucine jer evo u sobi mi je zadnjih dana pravi pakao sto se tice temperatura primjetio sam da u nekim igrama ide do 70c pa bi trebao neko bolje rjesenje od stock coolera. Procesor je i5 4460, kuciste Zapman z3 plus. Sve preporuke dobrodosle, hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hrna123 kaže...
Moze preporuka trebao bi cpu cooler oko nekih 100-200kn za ove ljetne vrucine jer evo u sobi mi je zadnjih dana pravi pakao sto se tice temperatura primjetio sam da u nekim igrama ide do 70c pa bi trebao neko bolje rjesenje od stock coolera. Procesor je i5 4460, kuciste Zapman z3 plus. Sve preporuke dobrodosle, hvala

LC-cc-120 bolji za te pare nećeš nać

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 23:43 (nicky.sl).
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

AMD Athlon II X4 640 3.Ghz sa stock coolerom, testirao sam small ftt 10 minuta,Speedfan očitao maksimalno:

CPU  60 C

Core 50 C

Danas kupio LC CC 95 i montirao ga, testirao s prime95 small ftt 12 minuta, Speedfan i Aida očitali:

CPU  57

Core 42

razlika samo u 3 stupnja od stock coolera? I nije nešto, ali barem je nečujan to mi je bitno.

Očekivao sam veću razliku u stupnjevima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 0:57 (osvit).

0 0 hvala 0
12 godina
osvit kaže...

AMD Athlon II X4 640 3.Ghz sa stock coolerom, testirao sam small ftt 10 minuta,Speedfan očitao maksimalno:

CPU  60 C

Core 50 C

Danas kupio LC CC 95 i montirao ga, testirao s prime95 small ftt 12 minuta, Speedfan i Aida očitali:

CPU  57

Core 42

razlika samo u 3 stupnja od stock coolera? I nije nešto, ali barem je nečujan to mi je bitno.

Očekivao sam veću razliku u stupnjevima.

I tribala bi bit veća razlika

Jesi li ga dobro montira? jesi li stavija previše il premalo paste ?

Ima tu pitanja pa bi bilo najbolje da ga skineš i nanovo naneseš pastu pa namontiraš

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

pre mala razlika, mora biti barem min 10°c pod najvecim opterecenjem! iako mu pod core daje 8°c razlike, treba to ici jos vise jer sam ja znao dobiti i 15°c!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 1:30 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Za montiranje, skinuo sam stock i stavio ovaj lc cc, imao je već pastu nanesenu s donje strane koja ide na proc. Namjestio sam ga, stavio kopče i pritegnuo vide da čvrsto stoji. Nisam stavljao niakvu pastu ekstra.

treba li se u biosu šta podešavat da cpu fan radi na maksimum?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 9:28 (osvit).

0 0 hvala 0
12 godina
osvit kaže...

Za montiranje, skinuo sam stock i stavio ovaj lc cc, imao je već pastu nanesenu s donje strane koja ide na proc. Namjestio sam ga, stavio kopče i pritegnuo vide da čvrsto stoji. Nisam stavljao niakvu pastu ekstra.

Nesto si garant zeznija jer nemoguće je da su samo tri stupnja dobivena.

Skini ga ocisti pastu i stavi neku kvalitetnu (MX-2, MX-4)

11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koji cooler za phenom ii x4 940 do 150-200 kn.Trenutne temperature u full load su od 65 stupnjeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acex kaže...

Koji cooler za phenom ii x4 940 do 150-200 kn.Trenutne temperature u full load su od 65 stupnjeva.

LC Power LC-cc-120 idealno. Može i LC-CC-95 proči.

12 godina
Acex kaže...

LC-cc-95 će bit sasvim dovoljan pošto ti ni sa stock hladnjakom nisu prevelike temperature a košta oko 100kn

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

još gore, očistio sam sve , stavio ovu pastu što imam doma, 12 min prime95 small fft,  i temperature su sada: 

CPU  60

Core 46

...znači isto kao sa sa stock coolerom, samo je core niže 4 stupnja.

Dobio sam sa LC CC 95 na smanjenju buke , ali hlađenje u full loadu ništa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 10:10 (osvit).

0 0 hvala 0
17 godina
osvit kaže...

još gore, očistio sam sve , stavio ovu pastu što imam doma, 12 min prime95 small fft,  i temperature su sada: 

CPU  60

Core 46

...znači isto kao sa sa stock coolerom, samo je core niže 4 stupnja.

Dobio sam sa LC CC 95 na smanjenju buke , ali hlađenje u full loadu ništa.

Koja točno pasta? Kakvo je stanje s propuhom u kućištu (broj i smještaj ventilatora, cable management i slično)?

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

pasta je ova:

imam jedan 80mm vent s prednje strane koji upuhuje, zatim jedan 80mm na zadnjoj koji ispuhuje, i bočna stranica otvorena.

ja bih prije rekao da je na procu neka standardna temp za full load oko 57-60 C, i da se tu neda puno učinit, a max temp mu je 71 C u specifikacijama.

metodom zrno riže sam nanio. Ok zatvorit ću bočnu stranicu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 11:39 (osvit).

0 0 hvala 0
17 godina

1. loša pasta

2. Kojom metodom si nanio? (zrno riže ili?)

3. Zatvori bočnu stranicu, temperature su niže kod prozračenog kućišta nego kod kućišta s otvorenom stranicom.

11 godina
nicky.sl kaže...
Acex kaže...

LC-cc-95 će bit sasvim dovoljan pošto ti ni sa stock hladnjakom nisu prevelike temperature a košta oko 100kn

Dal ce bit dovoljan za overclock,posto planiram overclockat phenoma makar na 3.5 ghz

12 godina
Acex kaže...
nicky.sl kaže...
Acex kaže...

Dal ce bit dovoljan za overclock,posto planiram overclockat phenoma makar na 3.5 ghz

Ako je clock u pitanju radije uzmi LC-cc-120 (ne vodeni nego zračni 170-ak kn) ili još bolje CoolerMaster hyper 212.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice