Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.696.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

S obzirom na cijenu ovog LC CC 120 cooler-a ništa drugo se ne isplati za prosječno ili umjereno clockanje. Ovo je nasljednik legendarne Xigmatek Gaie u smislu cijene (koja je još bitno povoljnija nego Gaia) i onog što dobiješ.  Koliko ćeš moći dobiti ti ovisi prevenstveno o chipu s obzirom da se radi o Ivy Bridge chipu koji kada se dođe do određene točke s naponom ni 5X skuplji hladnjak ne hladi dobro (a to nije do hladnjaka nego do šugavog Intela i škrtarenja). Postaviš napon na recimo 1.15V i vidiš dokle ide s tim. Recimo da bi trebao dobiti 4.3 - 4.4 Ghz sigurno. Sve preko toga bi trebalo previše napona za takvo hlađenje. Kao referencu što se tiče temperatura možeš uzeti da dok si u stres testovima tipa P95 ili OCCT do 90C ili čak i 95C (tipa vrti te testove bar 2 sata i da nikad ne pređe recimo 90C) da je sve ok. Naravno, što niže to bolje.

15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
ansha kaže...

@xG4M3

Imam i5 4690K @4.3ghz (1.125V) i trenutno je na njemu Raijintek Aidos od 150kn i bez problema ga hladi (cak i prime95 28.5 small fft ne prelazi 85C). U igrama ne ide iznad 60C.

Moje preporuke za Aidosa jer je jeftin a bolje ti ne treba ako neces ici iznad 4.3ghz (4.2-4.4 ovisno kolko srece imas). 

Ti si zadovoljan sto ti cpu pod primeom dolazi do 85c

Sa haswellom biti ispod 90C u prime-u 28.5 (small fft) je super. Nije ti ovo sandy. 

Na slici su ti temperature i7 4770 na 4.3ghz @1.25V sa mocnom noctuom D14. To ti sve objasnjava...

10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ej pozdrav svima!

Imam jedan problem,imam maticnu asrock g41m-vs3 i na njoj sam do sada imao core2duo e6600,sada sam uzeo core2quad q6600 i stavio ga gdje i treba.Nakon prvog puta komp nije davao nikakvu sliku sto mi je i bilo normalno međudim,i drugi puta isto pokusavao sve ali nece da da sliku.Odnio sam ga covjeku da mi izflesha bios i updaeta ga na najnoviju verziju i sada mi daje sliku i upalio sve ok,igrao neke igre,malo se pregreao temp. je bila na 65°c ...restartam komp iz windowsa normalno se restarta i upali,ali kada ga ugasim i sacekam nekoliko sekundi pa ga ponovno upalim opet mi ne daje nikakvu sliku nego sam morao da vadim cpu i ponovno stavljam i onda proradi.J eli neko zna u cemu je problem??

Hvala na bilo kakvoj pomoci. 

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Temperatura od 65 C i nije pregrijavanje. Najbolje da ga vratiš onome ko ga je pravio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 18:05 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

evo sada i do 70c dođe,cpu radi ok sve pet samo moram smanjiti temperaturu imam problem sa tim.A i mislim da s ovim procesorom je to ok.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Lijep pozdrav posto je vrijeme da zamjenim stock cooler na svom i5 3570k zanima me koji cooler da uzmem? Trenutno sam planirao izdvojiti 100kn i gledao sam malo arctic cooling 11 pro.Moze neka preporuka do 100kn? Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi Raijintek Aidos ili Lc cc120.

Oni su doduse 150kn, ako mora bit do 100kn onda Lc cc95.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 10:15 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
trolljegeren kaže...

Lijep pozdrav posto je vrijeme da zamjenim stock cooler na svom i5 3570k zanima me koji cooler da uzmem? Trenutno sam planirao izdvojiti 100kn i gledao sam malo arctic cooling 11 pro.Moze neka preporuka do 100kn? Hvala unaprijed

Ispod LC-cc-120 netribas ni gledat.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala...da li mi vrijedi bar na kratko dva-tri tjedna zamijeniti stock cooler za onaj koji sam ja naveo...ili da cekam tri tjedna pa uzmem ovaj koji ste mi preporucili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Radije cekaj pa kupi dobru stvar nego da bezveze bacas novac

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Neovisno o tome bi uzeo za tri tjedna ovog sto ste preporucili...Ipak cu pricekat onda..hvala van na brzim odgovorima

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, evo samo da preporučim nekom CPU cooler nedavno sam ga kupio stvarno je dobar rijec je o COOLERMASTER Hyper T4 svakom bi ga preporucio 

CoolerMaster Support
11 godina
neaktivan
ivanoman kaže...

Pozdrav svima, evo samo da preporučim nekom CPU cooler nedavno sam ga kupio stvarno je dobar rijec je o COOLERMASTER Hyper T4 svakom bi ga preporucio 

Taj sam i ja prvobitno htio uzeti, ali nisam, jer stoji "naopako" kod amd-a, pa remeti airflow. Kod intela je opet, na pravoj strani.

15 godina
neaktivan
Može li slika kako to misliš naopako?
Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Misli naopako tako da ne ispuhuje zrak prema cooleru na zadnjoj strani kućišta, već prema gornjem cooleru ili prema grafi.

Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran
turbojc kaže...
Može li slika kako to misliš naopako?

aitflow/cpu cooler moze ici vodoravno i okomito, pretpostavka je da misli da na amd kod njega ide samo okomiti sistem! zbog dizajna ploce/ram utora!lp

Gearbox me prestigo!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 21:19 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Znam vrlo dobro na što je mislio. 

Ali sam namjerno htio pitati, čisto da vidim mislimo li na isto. 

Po ovome što ste vi napisali, nije problem AMD, već ploča. 

Evo kako je kod mene, logički se zaključi gdje se još može okrenuti. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Znam vrlo dobro na što je mislio. 

Ali sam namjerno htio pitati, čisto da vidim mislimo li na isto. 

Po ovome što ste vi napisali, nije problem AMD, već ploča. 

Evo kako je kod mene, logički se zaključi gdje se još može okrenuti. 

Nisam ni znao da ima takvih ploca, sve koje sam ja gledo kad sam kupovao bile su suprotne.

15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Ljudi to nije do ploca nego do sistema instalacije coolera, neki cooleri na amd platformu se ne mogu montirati u oba smjera.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ljudi to nije do ploca nego do sistema instalacije coolera, neki cooleri na amd platformu se ne mogu montirati u oba smjera.

pa da, ali kod njega ploca ima obrnuto okrenutu montazu, inace, kod svih amd ploca, cooler moze samo u 2 smjera, dok kod intela 4

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji 120mm fwm fan bi mi preporucili za tower cooler? Cijena nije bitna, bitno da je tih, da dobro hladi, po mogucnosti ako ima crveni led.

I koliko se placa dostava za recimo 1 fan?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 10:51 (alien20).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ljudi,sta kazete za cooler master hyper tx3 evo?Isao bi na q6600 procesor,da li ce dobro raditi svoj posao? Je li ga neko mozda vec imao?

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Lc cc 120 i Raijintek Aidos su malo bolji a jeftiniji od tx3.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Sto mislite o ovom fanu uz lc-cc-120?

http://www.lc-power.de/index.php?id=522&L=1

Uzeo bi ga radi estetike i boljer airflowa i sporije vrtenj od venta koji je dosao uz tower.

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Stime nećeš ništa bitno postići, osim potrošiti novce.

Ovdje u sklopu recenzije LC POWER LC-CC-120-X3 imaš i osvrt na vent.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ekipa imam jedno pitanje. Naime kupio sam dva beQuiet! Silent Wings 2 PWM ventilatora za kućište. Oni imaju 4 pinske kabele. No ono na što nisam obratio pozornost da na ploči nemam dva 4 pinska konektora za te ventilatore nego je samo jedan 4 pinski i dva 3 pinska. Sada me zanima postoji li neki adapter da to prebacim na 3 pinski ili bi radilo i ako uštekam samo na 3 pinski? Ploča koju imam je ASRock Z77 Pro4.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lik kaže...

Ekipa imam jedno pitanje. Naime kupio sam dva beQuiet! Silent Wings 2 PWM ventilatora za kućište. Oni imaju 4 pinske kabele. No ono na što nisam obratio pozornost da na ploči nemam dva 4 pinska konektora za te ventilatore nego je samo jedan 4 pinski i dva 3 pinska. Sada me zanima postoji li neki adapter da to prebacim na 3 pinski ili bi radilo i ako uštekam samo na 3 pinski? Ploča koju imam je ASRock Z77 Pro4.

Ustekaj u 3 pinski i radice to bez problema

15 godina
Lik kaže...

Raditi će i na 3 pinskom konektoru, ali bez pwm funkcije.

Tebi treba ovako nešto PWM Splitter Cable.

15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Lik kaže...

Ustekaj u 3 pinski i radice to bez problema

Još jedno pitanje. Na tri mjesta sam probao na ploči jedan ventilator mi radi, a drugi ne. Otišao sam kod jednog frenda i probao drugi taj što ne radi kod mene, a kod njega radi. Postoji li neka kvaka zašto kod mene drugi ne radi?

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Sigurno ga nisi dobro spojio jer nema logike da jedan radi a drugi ne na istom konektoru.

Moj PC  
0 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice