Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.702.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo da javim Contac30 mi je stigao, temp su mmnogo manje nego sa stock coolerom i potpuno je nečujan dok je proc na 100% opterećenja {#}

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Remzi kaže...

Evo da javim Contac30 mi je stigao, temp su mmnogo manje nego sa stock coolerom i potpuno je nečujan dok je proc na 100% opterećenja {#}

Koliko manje? :)

13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Malo jači od stock hladnjaka ! Ako vec ides na takav , onda uzmi LC-CC-95 !

Da li bi mi i ovaj hladnjak uspio spustiti temperature vise nego stock?Za nekih 10-ak stupnjeva?

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa tu negdje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Može neki prijedlog ventilatora 120mm, a da je protok zraka bolestan?

Odrezao sam ovu mrežicu danas zbog visokih temperatura, i lošeg protoka zraka, pa bi volio automatski stavit neki bolesniji ventilator da baca topli zrak van ko blesav. Unaprijed se zahvaljujem, budite slobodni davat prijedloge i iz Oprić informatike(noctua proizvodi).

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 17:52 (Praedator).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
Dobar prijedlog, samo nece taj 140 stat, nema tolko prostora, treba mi bas 120, nije zbog rupa, nego zbog prostora.
George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
12 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...
Dobar prijedlog, samo nece taj 140 stat, nema tolko prostora, treba mi bas 120, nije zbog rupa, nego zbog prostora.

Imas ih po 120mm obje varijante, pogledaj na njihovoj stranici pod PWM ventilatori. {#}

Velik protok, niski okretaji, buka ispod 22db, potisak preko 2.7, PWM kontrola, mislim da je tesko naci ista bolje od toga, a trazio sam dugo vremena.

Inace Noctua nisam uzimao u obzir jer je ruzna ko vrag {#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 18:02 (Praedator).
13 godina

Ja vec imam nh-d14 sa stock ventilatorima, nije mi tolko do izgleda, bitne su mi perfomanse, tj kvaliteta.

EDIT: odlučio sam se za NF-S12A PWM, ima dovoljno dobre perfomanse & pritom je tiha naprema VIPER ventilatorima...  

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 20:02 (ramzocro-HCR).
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Namjeravam nabavit neki bolji hladnjak za amd fx 8320 jer ovaj stock mi već ide na živce..  Koji mi hladnjak preporučujete?

Koji je dobar za overclock?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tino26 kaže...

Namjeravam nabavit neki bolji hladnjak za amd fx 8320 jer ovaj stock mi već ide na živce..  Koji mi hladnjak preporučujete?

Noctua NH-D14 ako ti izgled nije bitan i imaš dovoljno mjesta u kučištu.

Ako ti je do izgleda uzmi vodeno Corsair H80 H90 H110 H100i ili slično, ovisi koliko novaca planiraš izdvojiti za hladnjak.

A za ove slabije hladnjake čekaj preporuku od kolega koji se razumiju jer ja nisam imao prilike vidjeti ni jedan na djelu.

Osim eventualno Spire TME III koji me dobro sluzio u overclocku.

Što hladnije to bolje...
15 godina
tino26 kaže...

Sve ovisi koliko para mislis dati ! Ako imas neku nisku memoriju onda definitivno Noctua NH-D14 !

Od jeftinijih Xigmatek Aegir , Scythe Ashura , Scythe Mine 2 ...

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, zanima me jel mogu sta napraviti da mi se smanji brujanje ventilatora (stock cooler) na procesoru jer namjesten je u biosu da se vrti 100% i vrti se 2700 RMP i onda se jako cuje a temperatura procesora je 40 stupnjeva. Sad ako namjestim u biosu da se vrti normalno vrti se 80% i puno se manje čuje zujanje ali se onda temperatura podigne na 55 stupnjeva dok surfam. Jel postoji neki hladnjak koji se manje čuje i na manje se okretaja vrti a jace hladi procesor jer ce me ovo zujanje ubiti kolko me zivcira. Procesor je intel core 2 duo e7300, a ako moram mjenjat cooler onda bi kupio neko do 200 kuna.

0 0 hvala 0
14 godina

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
razor1234 kaže...

Pozdrav, zanima me jel mogu sta napraviti da mi se smanji brujanje ventilatora (stock cooler) na procesoru jer namjesten je u biosu da se vrti 100% i vrti se 2700 RMP i onda se jako cuje a temperatura procesora je 40 stupnjeva. Sad ako namjestim u biosu da se vrti normalno vrti se 80% i puno se manje čuje zujanje ali se onda temperatura podigne na 55 stupnjeva dok surfam. Jel postoji neki hladnjak koji se manje čuje i na manje se okretaja vrti a jace hladi procesor jer ce me ovo zujanje ubiti kolko me zivcira. Procesor je intel core 2 duo e7300, a ako moram mjenjat cooler onda bi kupio neko do 200 kuna.

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-tx3-evo-1155-1156-1150-1366-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.240

s ovim ce ti temp pasti cca 20°c!

ili cak i ovaj dosta jeftiniji cooler ali on ce ti smanjiti temp za cca10° drzat ce bez ikakvih problema taj c2d

http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-1150-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.231

pa sam odluci!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 20:38 (Stjepanj).
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 20:46 (neznalica90).
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

nije u tome stvar,nego kad ti umre neko bližnji nebi mi palo onda napamet da si mislim šta ću sutra kupit od komponenti i koji mi je buđet.

Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

{#} Nesviđa mi se nimalo.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doca15 kaže...

nije u tome stvar,nego kad ti umre neko bližnji nebi mi palo onda napamet da si mislim šta ću sutra kupit od komponenti i koji mi je buđet.

Ne lupetaj!

13 godina
Doca15 kaže...

naravno da nebi, jer imaš 16 godina i nemaš buđet (osim onog za gablec) i nemas brige oko placanja rezija, financijskom potpomaganju pokapanja bliznjih niti jos usadeno dugorocno razmisljanje i planiranje financija i ostalog..

kad zakoracis u stvarni svijet mozemo ponovo razgovarat.. a sto se pomoci tice vidim da je moj post sluzio za lijecenje frustracija dezurnim dusebriznicima pa sam ga odlucio pobrisat i pomoc potrazit

drugdje..

svejedno hvala  {#}  

sry za offtopic

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 20:49 (neznalica90).
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dali neko posjeduje  http://www.caseking.de/shop/catalog/CPU-Coolers/All-CPU-Coolers/Akasa-AK-CC4010HP01-Medusa-CPU-Kuehler-120-140mm::22391.html 

velicinom je kao Noctua nh-d14 i izgledom samo ljepsi, ima 2 akasa viper venta od 120 i 140 na vecim okretajima se vrti od noctue i 8 cijevi za razlike od noctue koji ima 6. i cijena je bolja 15€ jeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 23:32 (dennocro).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
dennocro kaže...

Dali neko posjeduje  http://www.caseking.de/shop/catalog/CPU-Coolers/All-CPU-Coolers/Akasa-AK-CC4010HP01-Medusa-CPU-Kuehler-120-140mm::22391.html 

velicinom je kao Noctua nh-d14 i izgledom samo ljepsi, ima 2 akasa viper venta od 120 i 140 na vecim okretajima se vrti od noctue i 8 cijevi za razlike od noctue koji ima 6. i cijena je bolja 15€ jeftinije.

Izuzetno dobri hladnjaci.
Pogledaj malo reviewe.
Uglavnom su na njemačkom, ali da se naći pokoji razumljiv {#}

Bilo bi jako lijepo jednog ubost.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

htio sam noctuu ali kad sam nju vidio i koje su prednosti u gornjem postu sam se odlucio na nju a i grafu cu uzeti gore pa sve da mi se zajedno posalje.

cuo sam da su jako dobri ti viper ventovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dennocro kaže...

htio sam noctuu ali kad sam nju vidio i koje su prednosti u gornjem postu sam se odlucio na nju a i grafu cu uzeti gore pa sve da mi se zajedno posalje.

cuo sam da su jako dobri ti viper ventovi

Akasa ventovi su vrh uz Noctua, samo što su Akasa ljepši.

Ima ih u sloveniji za kupiti inače.

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Zanima me dali ce Noctua stati u moje kuciste,CM elite 370.Koje su dimenzije Noctue?Sadasnji cooler me nije bas odusevio tako da kontam mjenjat ..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 15:16 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xperiax1 kaže...

Zanima me dali ce Noctua stati u moje kuciste,CM elite 370.Koje su dimenzije Noctue?Sadasnji cooler me nije bas odusevio tako da kontam mjenjat ..

Hoće. U elite 370 smo već ugrađivali D14ku.

A inače dimenzije su: LINK

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

U tvoje kučište ide cooler do 163 mm a Noctua je 160 mm tako da će stati, samo što će tebi takav cooler na tom Athlonu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Praedator kaže...

Tri venta ako me oči ne varaju ? Jel probao ko' to na Nokti ?

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Zato sto mi je preko ljeta temperatura u sobi jako velika i trenutni cooler ne uspije bas ohladit.U ostalom mjenjat cu komponente pa cu odma uzet nesto kako spada a ne kupovat pet puta jedno te isto...
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...
Praedator kaže...

Tri venta ako me oči ne varaju ? Jel probao ko' to na Nokti ?

Imao ja jedno vrijeme za test...

Na x6 1090 na ako se ne varam na 4,2 GHz je razlika bila čak oko 5 stupnjeva. Dok na 4,0 je razlika bila cca 1 stupanj.

Ali to je prilično relativno, jer je jako ovisno o kućištu, temperaturi sobe, protoku zraka itd. Ovo su moje vrijednosti.

Kasnije više na novim procevima nisam testirao sa 3 venta

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice