Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.702.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kolega Rupy, prije si imao NH-D14 i sad imaš vodeno, kolika je ta razlika u stupnjevima i realno isplati li se prelaziti s Noctue na Corsa.

Nemoj gledati na želje nego na samu razliku u lovi.

Hvala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Svako tko ima CM 690 II i montirao je na krov ventilatore od 140 mm zna da H110 tamo ne stane.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ
14 godina

Pa ovaj lik kaže da ne stanu ni ta dva 14cm venta ! Jel da oni stanu onda bi stao i cijeli hladnjak koliko sam ja njega skužio.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

H110 ne stane u V4 vidio sam svojim ocima, stane, ali mbo smeta i ne mogu se ventovi zasarafiti, samo blok stane gore na knap

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Dali se moze cooler prati sa vodom pa onda da ga osusim?
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kelam kaže...

Samo heatsink da, ali ne ventilatori i nije poželjno bazu hladnjaka kvasiti pogotovo ako je bakrena...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 16:56 (INCOGNITO99).
14 godina
neaktivan
Kelam kaže...

Hladnjak da, vent ne. Iako ne vidim zašto bi to radio. Propuši ga i očisti prašinu. Alkoholom očisti staru pastu i stavi novu i to je to.

Live and let live.
16 godina
Tiby kaže...

Kolega Rupy, prije si imao NH-D14 i sad imaš vodeno, kolika je ta razlika u stupnjevima i realno isplati li se prelaziti s Noctue na Corsa.

Nemoj gledati na želje nego na samu razliku u lovi.

Hvala.

Da li se isplati? To je vrlo relativno, jer svatko ima svoj nacin razmisljanja o nekim stvarima.. netko ce dat duplo vise novaca za 2-3°C, a netko nece. Nekom je to isplativo, a nekome nije. Sve je to individualno.

Da, prije sam imao Noctuu i bio sam full zadovoljan (osim bojom ventova), a posto sam mjenjao skoro kompletnu postavu komponenti, onda sam se odlucio za H100i jer mi Noctua nikako nije odgovarala (bojom) u svu tu novu cjelinu.
Iz pocetka nisam ocekivao nikakvu razliku, tj. svjesno sam isao na skuplje vodeno po cijenu istih temp. Dakle nisam isao na vodeno zbog performansi, nego zbog izgleda.

Tek sam kasnije kroz testiranje uvidio razliku prvenstveno u loadu i to oko 5-7°C, zavisi kako kad. Dok je CPU u idle-u tu ili nema nikakve razlike ili je razlika 1-2°C u korist Noctue. Vodena su inace slabija u idle temp. od zracnih hladenja. Naravno i ta razlika je vrlo relativna jer puno faktora ima ulogu... od primjerka CPU-a, do prozracnosti u kucistu, pa sve do ambijentalne temp. itd.

Na kraju krajeva, ja sam izuzetno zadovoljan. Sto se tice razine buke, dok nije opterecen onda je sasvim tiho, dok se kod opterecenja ventovi sami ubrzavaju (sve zavisi kako ih podesis) i naravno razina buke se povecava.

Dok igram i tako imam sluske na glavi, pa mi se zivo je.. za tu "buku".

Da li se isplati... svaka individua ce sama za sebe procijenit da li mu se nesto isplati ili ne! A ako se pita mene, ja cu reci da se isplati itekako.

http://imgur.com/a/gQSx8#0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav! Namjera mi je clocknuti moj Intel 2600 k ali problem je u odabiru najboljeg coolera pa trebam dobar savjet koji da odaberem.

Moje komponente su Asus P8 Z68-V/GEN3 , Corsair memory DD3 Vengeance i Pc Giga Case Chieftec GX-01B. Namjera mi je bila uzetu Noctua NH-D14 ali on otpada zbog prevelike visine memorije.Jedini Noctua cooler koji bi bio kompatibilan je Noctua NH-U12S.

Pitanje glasi da li bi mogao ubaciti na njega još 1 fan da rade u dual fan modu i da li mi je taj cooler najbolje rješenje ili ima nešto bolje što bih mogao upiknuti a da mi odgovara komponentama? Otvoren sam za sve dobre prijedloge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bolje si kupi drugu memoriju pa stavi pošten cooler ili idi na H100i odnosno Seidon 240M.  Jel možeš skinuti to sa memorije ??

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako imas opciju mjenjat ram, onda ih zamijeni za Vengeance Pro ili Low-Profile jer oni stanu ispod Noctue. Link

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne mogu skinuti imam 16 gb memorije nova relativno baš mi se ne prodaje pa nije valjda tako loš cooler?

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Čini mi se da mi je onda najbolja opcija kompaktno vodeno hlađenje ništa od zračnog ako sam dobro razumio.S tim vodenim hlađenjem komponente su skroz sigurne nema opasnosti od curenja ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxis kaže...

Ne mogu skinuti imam 16 gb memorije nova relativno baš mi se ne prodaje pa nije valjda tako loš cooler?

Nisam mislio da prodas, nego da zamijenis (ako postoji opcija) u ducanu gdje si kupio za ove sto sam rekao.

15 godina
neaktivan

Hm sumnjam mogao bih probati ali ne vjerujem da bi prošla zamjena

14 godina

Pa možeš ti kupiti i neke mršavije coolere, ali onda to nije baš za neke turbo clockove. Druga solucija ti je vodeno. Ja ne znam kome je to šta procurilo ali nikad ne znaš.  Može se desit i potres pa ti cjeli komp ode u ku..ac.

15 godina
neaktivan

Ha ha  dobro da sam prije mislio uzeo bi u obzir vrstu memorije .Nešto ste mi pomogli ali još moram razmotriti najbolju opciju hvala obojici.

14 godina
Rupy kaže...

Da, prije sam imao Noctuu i bio sam full zadovoljan (osim bojom ventova), a posto sam mjenjao skoro kompletnu postavu komponenti, onda sam se odlucio za H100i jer mi Noctua nikako nije odgovarala (bojom) u svu tu novu cjelinu.
Iz pocetka nisam ocekivao nikakvu razliku, tj. svjesno sam isao na skuplje vodeno po cijenu istih temp. Dakle nisam isao na vodeno zbog performansi, nego zbog izgleda.

Tek sam kasnije kroz testiranje uvidio razliku prvenstveno u loadu i to oko 5-7°C, zavisi kako kad. Dok je CPU u idle-u tu ili nema nikakve razlike ili je razlika 1-2°C u korist Noctue. Vodena su inace slabija u idle temp. od zracnih hladenja. Naravno i ta razlika je vrlo relativna jer puno faktora ima ulogu... od primjerka CPU-a, do prozracnosti u kucistu, pa sve do ambijentalne temp. itd.

Hvala, sve si rekao, samo me interesirala ta razlika u loadu onako iz prve ruke od nekoga tko ne živi u ružićastom svijetu.

Slažem se ako nešto želiš to si budeš i pribavio drugo nije bitno.

Iz ovoga vidim kako se baš i ne isplati prelazak s Noctue NH-D14 na H100i za tih par stupnjeva i razlikom bar 350kn.

Priznajem imao sam nećiste misli...

Kao što si rekao tko može živjeti s Noctuinom bojom ventova taj bude zadovoljan s vrhunskim zračnim coolerom koji nas uveseljava već godinama.

15 godina
maxis kaže...

Ha ha  dobro da sam prije mislio uzeo bi u obzir vrstu memorije .Nešto ste mi pomogli ali još moram razmotriti najbolju opciju hvala obojici.

Skini te hladnjake dolje i gotova stvar !Ako zatreba , mozes ih opet stavit gore ! Tada mozes i kupit NH-D14 !

Music As A Weapon !!
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Sve zavisi koliko mislis dat para. Ako zelis zracno hladenje onda pikni Noctuu i miran si. Normalno, posto ti D14-ica ne stane, probaj razmislit o ovom modelu: NH-U12P SE2

Taj model je po testovima slabiji od D14-ice za par stupnjeva, sitnis neki 2-3°C.

A ako zelis vodeno (u rangu D14 i bolje), onda ces morat dublje posegnut u novcanik, pa biraj: Corsair, Coolermaster.

Ili maknes heatsink sa rama kako ti je @Haf predlozio i uzmes D-14.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad imam više opcija hvala svima za pomoć nešto od toga ću i napraviti.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dali postoji mogucnost nadogradnje dodatnog venta na artic freezer 13 pro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Samo da se nadovežem, Corsair H110 280mm stane u Fractal Define R4 naprijed bez ikakvih modding zahvata.

Push-Pull kombinacija na 1300 okretaja ventilatori.

Vidim da u gornjem popisu nije navedeno.

Inace meni su temp. nize 15 stupnjeva u odnosu na spire tme 3 sa 2xcorsair sp120 performance ventilatora.

U odnosu na ek supreme blok i 240mm hladnjak temp. su iste u loadu a 2 stupnja vece u idle, ali moguce da je i zbog vanjske temperature tako.

Inace je u pitanju 3570K oc na 4.4GHz ovih dana na 1.255V, malo smo se igrali sa offsetom ali jos nije gotovo. {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
marxone kaže...

Na sluzbenoj stranici nije nigdje navedeno , no cini mi se da bi se dao jos jedan 120mm stavit , iako nema za kupit takvog originalnog !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
marxone kaže...

nemoze se! ja sam htio i odustao jer moras busit/ljepiti rupe ili kemijati kak staviti vent! a ak ga ostetis naravno gubis garanciju! a kaj se tice drugog original venta nevrijedi jer ga nemres okrenuti da ti pase push/pull( i jedan i drugi bi upuhivali zrak)! a niti mu plastika ne pase fizicki! sto je logicki!{#}LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 13:58 (Stjepanj).
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Samo da kezem uzeo sam coolmaster sedion 240M tek mi u cetvrtak sljedeci dolazi pa javim dojmove

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ajde obavezno javi dojmove kada ga dobiješ.

16 godina
dreadmoore kaže...

Samo da kezem uzeo sam coolmaster sedion 240M tek mi u cetvrtak sljedeci dolazi pa javim dojmove

Pa di ces ga stavit... pored kucista!?!?  {#} 

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

i novo kuciste sam uzeo !!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Bravo! Sta si uzeo?

Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice