Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.703.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo da se malo pohvalim sa novim cooler-om. Fuck Yea. Uskoro ide review. Taman je stao u mog HAF-a 912 Plus. 4.5 GHz u loadu 58°C. Zvijer hladi kao.....

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 10:57 (SaidSikiraX).
Moj PC  
13 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Eto stigao Hyper 612S. {#} Baš je ogroman,jedva sam ga uspio ugurat u kućište. Mislim da ima još nekih 3-5 mm lufta do stranice kućišta,ali bitno da je on stao. Dečki hvala jer ste mi preporučili taj cooler jer mi se totalno sviđa i mislim da će fino odrađivati svoj posao. {#}

na knap  :) na knap :)
www.fotoprizma.com
Moj PC  
11 0 hvala 4
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Bas je mrcina,odlican izbor{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav.

Hocu li dobiti dosta nize temperature ako na Noctu-u NH-U12P ugradim jos 1 ventilator, trenutno imam 1 ventilator od Noctu-e i dobro mi hladi ne ide preko 56°C.

BF3 nick: herdjuro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mislim da neces , jer taj drugi vent nece puhat u rebra hladnjaka nego od njih. Gledajuci po ovom testu dobit ces koja 3°C nize temp !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

..malo sam čistio ladice i nađem knjižicu od kućišta i bacim pogled i piše da je max visina coolera kojeg mogu stavit 160mm...hehe,ja sam uspio uvalit cooler od 163mm. {#} .da sam to vidio prije nego sam naručivao CM Hyper 612s onda bi sigurno odustao od te kupnje.. {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Planiram kupiti procesor amd fx-x6 6100 pa me zanima koji cooler bi uz to iša?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
zihero5127 kaže...

Planiram kupiti procesor amd fx-x6 6100 pa me zanima koji cooler bi uz to iša?

Kupi Phenoma II X4 965BE i CM Hyper 212 Evo jer ti je taj FX totalno neisplativ.

clock2much
13 godina
neaktivan

zašto misliš da je neisplativ?

14 godina
zihero5127 kaže...

Po meni su svi nesiplativi kad su u rangu sa Phenomima II X4/X6.Ako vec pljujes novce za FX onda kupi FX 8120 ZA 1345 HRK u ADM-u.

clock2much
13 godina
neaktivan
zihero5127 kaže...

Kupi phenom ovo fx je smeče taj phenom je dvaput jači i bolji od fx.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
14 godina

Pričate gluposti. FX 6100 je bolji CPU od Phenoma X4. Clock for clock jeste lošiji u većini aplikacija, ali to je samo jedna strana medalje. Imaš U Protisu za 1000 i sitniš kuna FX 6100. Ide sa stock zujavim coolerom na 4.5Ghz i kao takav je bolji ili sličan od Phenoma X4 na 4.0Ghz, a troši manje struje. Da nespominjem novije programe u kojima je redom bolji od Phenoma X4, a u bliskoj budućnosti će biti veća razlika u korist FX-a. Ako je autoru primarna namjena igranje i standardna upotreba kompa, onda mu je najbolje nać polovni Phenom II X4.

14 godina
itomic009 kaže...

Pričate gluposti. FX 6100 je bolji CPU od Phenoma X4. Clock for clock jeste lošiji u većini aplikacija, ali to je samo jedna strana medalje. Imaš U Protisu za 1000 i sitniš kuna FX 6100. Ide sa stock zujavim coolerom na 4.5Ghz i kao takav je bolji ili sličan od Phenoma X4 na 4.0Ghz, a troši manje struje. Da nespominjem novije programe u kojima je redom bolji od Phenoma X4, a u bliskoj budućnosti će biti veća razlika u korist FX-a. Ako je autoru primarna namjena igranje i standardna upotreba kompa, onda mu je najbolje nać polovni Phenom II X4.

Phenom II X4 965BE - cijena 800 HRK, otkljucan mnozitelj, jaci u 70% aplikacija i igara od FX 6100, manje trosi od FX 6100, uredno ide na 4GHZ

AMD FX 6100 - cijena 1000 HRK, nema otkljucan mnozitelj, jaci u radnjama vezanim za IMC, podjednak u encodingu, losiji u gamingu, ide na 4,5GHZ

Pitam se koji je bolji procesor Ivane?U buducnosti nece imati prednost nad Phenomom II X4 jer je sada u potpunosti iskoristen.Nabroji nove programe u kojima je bolji, gubi u X264 kao i u Cinebenchu od Phenoma II X4 @ 4GHZ. 

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 23:37 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Imaš U Protisu za 1000 i sitniš kuna FX 6100. Ide sa stock zujavim coolerom na 4.5Ghz

Ide kurac.

Ofc.
14 godina

Svi FX procesori imaju otključan množitelj. FX 6100 nije kao FX 8150 i troši manje od Phenoma II X4. Neda mi se nabrajat programe u kojima je bolji,a u kojima nije. Nema smisla ako kupuješ novi komp, kupovat tehnologiju iz 2008. A programi još u velikoj mjeri nisu dobro optimizirani za multithreading što se mjenja s vremenom. Ja kad bih kupovao novi komp, dao bih ili 1000 kn za FX 6100, ili uštedio pošteno i kupio rabljeni Phenom II X4.

13 godina
neaktivan

znači za gaming mi je bolje uzeti phenom II X4

14 godina
itomic009 kaže...

Svi FX procesori imaju otključan množitelj. FX 6100 nije kao FX 8150 i troši manje od Phenoma II X4. Neda mi se nabrajat programe u kojima je bolji,a u kojima nije. Nema smisla ako kupuješ novi komp, kupovat tehnologiju iz 2008. A programi još u velikoj mjeri nisu dobro optimizirani za multithreading što se mjenja s vremenom. Ja kad bih kupovao novi komp, dao bih ili 1000 kn za FX 6100, ili uštedio pošteno i kupio rabljeni Phenom II X4.

Da svi imaju otkljucan mnozitelj nebi postojale BE verzije moj Ivane.FX 6100 ima istu arhitekturu kao i FX 8150 i velik je potrosac cim ga nagazis 4GHZ+.

clock2much
14 godina

"The processor has unlocked clock multiplier". Da Phenom X4 BE je po omjeru uloženo-dobiveno najbolji AMD-ov procesor za gaming.  Već sam napomenuo da FX 6100 i kad ga nagaziš netroši ni blizu kao FX 8150 !!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 18:48 (itomic009).
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

molim preporuku za cooler za procesor amd phenom II X4 960T... razmisljao sam o scythe katani 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Razmišljaj CoolerMaster Hyper 612S {#}.

13 godina
neaktivan

100kn skuplji... dali je za to što je skuplji dosta kvalitetniji od katane 3? ima ko iskustva (ti) sa tim coolerom? izgleda mi mocno sa ovim duplim fanom

14 godina

Pa jasna stvar da je bolji.

13 godina

ja neznam zas svi kupuju katanu 3 kad ona nemoze ohladit x4 BE procesor...

d4rkd3atH
13 godina
neaktivan

pa zato pitamo vas iskusnije za savjet

14 godina

A jeftin je cooler i dok se neclocka dobar je. Svaki je bolji od stocka ako ništa, onda radi buke. Ali što se tiče clockanja i dizanja napona na debelo preko 1.4V, Katana je preslab cooler.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

dali bi taj hyper 612S stao u ovo kućište http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6528

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa možda na jedvite jade bi. Samo skineš bočnu stranicu i problem riješen {#}.

13 godina
neaktivan

e zato sam isprva rekao katana :D

13 godina

puno lakše ti je strpat veči cooler za procesor u kučišta kojima su napajanja dolje..ima više mjesta i sve...a i trebaš malo veče kučište svejedno jer taj 612S je dosta velik cooler

d4rkd3atH
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice