Jeli lagano ostetiti pinove za cpu na mbo-u?

poruka: 47
|
čitano: 5.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Zar je tak lagano ostetiti pinove za cpu na mbo-u?

Evo frend mi je nedavno kupio z68 gen3 i i5 2500k...te je sam sastavljo pc (a ima vec iskustva s time).

Nakon sto je slozio sve nije mu radila graficka (nije bilo slike) pa je upalio comp preko integrirane grafe na compu i sve je radilo.Zakljucio je da nesto nevalja s pce utorom pa je odnio cjeli comp u adm(di ga je i kupio). Servis je zakljucio da je ostetio pinove na socketu za cpu na maticnoj, odbio mu jamstvo i reko da mora kupiti novu plocu...mislim ja imam tu istu konfu, cak sam ju i sam sastavljo(a nemam bas iskustva s time pa nisam nista ostetio)...jeli dolazi u pitanje pograska u proizvodnji ili nesto itd...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kolko znam nema to veze sa PCIE utorom ! 

Probaj svoju grafu tamo i suprotne stvari !

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 20:22 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Zar je tak lagano ostetiti pinove za cpu na mb
blow kaže...

Evo frend mi je nedavno kupio z68 gen3 i i5 2500k...te je sam sastavljo pc (a ima vec iskustva s time).

Nakon sto je slozio sve nije mu radila graficka (nije bilo slike) pa je upalio comp preko integrirane grafe na compu i sve je radilo.Zakljucio je da nesto nevalja s pce utorom pa je odnio cjeli comp u adm(di ga je i kupio). Servis je zakljucio da je ostetio pinove na socketu za cpu na maticnoj, odbio mu jamstvo i reko da mora kupiti novu plocu...mislim ja imam tu istu konfu, cak sam ju i sam sastavljo(a nemam bas iskustva s time pa nisam nista ostetio)...jeli dolazi u pitanje pograska u proizvodnji ili nesto itd...?

Do oštećenja pinova processora dolazi ako se proccesor pokušava na silu ugurat u socket na matičnoj, on mora sjest u socket na matičnoj bez upotrebe ikakve sile ako se pazi da se poklopi trokut na proccesoru i trokut na utoru na matičnoj.

Ako je kod slaganja računala pazil da se poklope ta dva trokuta i za stavljanje proccesora nije koristil nikakvu silu onda nije nikako mogal svinut pinove, to se lako vidi, skineš proccesor i vidiš jesu pinovi svinuti.

Moja preporuka je probat s drugom grafičkom, ako kod slaganja proccesora nije korištena sila, ako je proccesor silom uguran u socket onda su vjerovatno svinuti pinovi.

EDIT: Pogreška u proizvodnji je itekako moguća (matična, grafička a proccesor rijetko), probaj selit komponente

iz svog kompa u njegov pa isprobavat.

Tko zna možda i napajanje ne daje struju grafičkoj, ali prvo probaj stavit drugu grafičku pa probat.

Inače dobri novci su bačeni na taj komp, pazite kaj delate i kako delate.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 20:29 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Re: Zar je tak lagano ostetiti pinove za cpu na mb
Valentin17 kaže...
blow kaže...

Do oštećenja pinova processora dolazi ako se proccesor pokušava na silu ugurat u socket na matičnoj, on mora sjest u socket na matičnoj bez upotrebe ikakve sile ako se pazi da se poklopi trokut na proccesoru i trokut na utoru na matičnoj.

Ako je kod slaganja računala pazil da se poklope ta dva trokuta i za stavljanje proccesora nije koristil nikakvu silu onda nije nikako mogal svinut pinove, to se lako vidi, skineš proccesor i vidiš jesu pinovi svinuti.

Moja preporuka je probat s drugom grafičkom, ako kod slaganja proccesora nije korištena sila, ako je proccesor silom uguran u socket onda su vjerovatno svinuti pinovi.

EDIT: Pogreška u proizvodnji je itekako moguća (matična, grafička a proccesor rijetko), probaj selit komponente iz svog kompa u njegov pa isprobavat.

ma grafa radi jer smo je probali ubost kod mene,ram normalno ucitava,napajanje sve ok, no prob je u pinovima na socketu koji su kao osteceni pri stavljanju cpu-a (a ti pinovi su izgleda povezivali proc s grafom)...mislim kolika je to mogucnost da mu se bas ta 3(!) pina ostete pri unosu proca, dok proc normalno radi kao i integrirana grafika HD 3000 na njemu?

Se to moze smatrati mogucim neprofesionalnom pristupu adm-a u ovom slucaju?...mislim treba to dovest prvo sa bliskog istoka, pa onda jos stajanje u skladistu?

a zao mi i frenda koji bi po tome trebao jos i novih 1000kn povuč iz džepa...a moguce da i nije njegova krivica (mislim zicer nije zabijo cekicem proc u socket ili tak nes)

15 godina
neaktivan

da je oštetio neki od pinova na matičnoj, sumnjam ja da bi mu komp se uopče upalio, a kamoli prošao post i još normalno radio... ovi u ADM-u nekaj zajeb...avaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 20:42 (hazz).
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
protjeran

LoL Sandy bridge nema nožice ! samo na ploči !

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Jel bi mogal stavit sliku tog proccesora sa donje strane, baš da vidim, odmah ti budem rekal tko je kriv? Samo slikaj taj dio s neke normalne udaljenosti, ono da se vidi.

EDIT: A joj da, to je nova arhitektura, malo sam se zaje..

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 20:40 (Valentin17).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Jeli lagano ostetiti pinove za cpu na mbo-u?
hazz kaže...

da je oštetio neki od pinova na maticnoj!!!!(nije ostetio na procu), sumnjam ja da bi mu komp se uopče upalio, a kamoli prošao post i još normalno radio... ovi u ADM-u nekaj zajeb...avaju.

13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Jel bi mogal stavit sliku tog proccesora sa donje strane, baš da vidim, odmah ti budem rekal tko je kriv? Samo slikaj taj dio s neke normalne udaljenosti, ono da se vidi.

nije na procu nista osteceno....daj citajte ljudi 

kazu da je ostecen socket za proc na maticnoj (i to 3 pina na njmu...koja su navodno povezana s grafom)

14 godina
blow kaže...
Valentin17 kaže...

kazu da je ostecen socket za proc na maticnoj (i to 3 pina na njmu...koja su navodno povezana s grafom)

Ok, znači krivo ste slagali i sje.. matičnu. Riješeno.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 20:43 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
blow kaže...
Valentin17 kaže...

i dalje ne citas...

15 godina
neaktivan

ma joj, pa nije baš lako oštetiti pinove, a i reko si da mu je radila intergrirana grafika i sve. Meni se čini da je na ploči PCI-e slot riknuo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
blow kaže...
Valentin17 kaže...
blow kaže...
Valentin17 kaže...

i dalje ne citas...

Čitam kako ne, onda slikaj te oštećene pinove na matičnoj pa da vidimo.

EDIT: Ako je sve pravilno slagano, prema uputama i bez upotrebe sile (kod stavljanja proccesora) onda nije nikako moglo bit oštećeno, prabaci svoju matičnu u njegov komp. i probaj, ako znaš kaj delaš to se lako proba.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 20:49 (Valentin17).
15 godina
protjeran

Godišnje složim XXXX mašina - nikad ni jedan LGA socket nije bio oštećen niti neprekriven zaštitnom plastikom.

To vrijedi za 775/1366/1156/1155.

Očito je do ljudske pogreške.

Naravno, ti pinovi se daju poravnatni u 90% slučajeva, ovisno o oštećenju,

meni to nije problem, sve ovisi o vičnosti servisera.

Naravno, za neke se stvari cijena učenja plaća.

Kupiš u webshopu, ne znaš složiti, pa kupiš još jednom isto zbog svoje greške.

Slažem se, za fizičko savijanje pinova - jamstvo se odbija.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran

ADM ga mulja nešto, jer nebi smao tako savilo se nešto a nepravilno proc baš i nije mogao stavit, ploča je u banani ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Don Kihoty kaže...

Godišnje složim XXXX mašina - nikad ni jedan LGA socket nije bio oštećen niti neprekriven zaštitnom plastikom.

A je.. danas svi misle da znaju složit komp., ni meni se isto nikada nije dogodilo da su pinovi bili svinuti, koliko god iskustva imal uvijek treba pazit kako se slaže, jer pogreška se lako dogodi.

Valentin
17 godina

omg,svaki dan sve luđe i luđe teme o problemima  sa kompovima na forumu.

pa skinite proc sa maticne i pogledajte vizualno te "jezičce" u soketu od matične jel ima neki koji ne stoji kao 99% drugih

http://www.youtube.com/watch?v=QsLjkDkWhtU
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hazz kaže...

ma joj, pa nije baš lako oštetiti pinove, a i reko si da mu je radila intergrirana grafika i sve. Meni se čini da je na ploči PCI-e slot riknuo.

a to smo im i mi rekli...no oni tvrde da su ostecena 3 pina (koja su povezana s grafom)...aj molim te kolika je mogucnost da pri stavljanju proca unistis samo ta 3 pina ...hm 1:100000 mozda vise?a da proc i sve i dalje radi...

15 godina
neaktivan

gle, ako ste i svinuli 3 pina na matičnoj, nema šanse da se komp upali, prođe post i da sve normalno dela. Matična je defektna, a ovi u ADM-u žele malo zaraditi

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
http://www.youtube.com/watch?v=QsLjkDkWhtU
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

a gle na 100 dobrih se uvjek nade 1 losa, mozda se to i njemu dogodilo...nemres sada garantirati da 13-ogodišnji asrockovi inžinjeri nemogu nes s***bat

15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

ADM ga mulja nešto, jer nebi smao tako savilo se nešto a nepravilno proc baš i nije mogao stavit, ploča je u banani ...

Tvoja riječ protiv njihove. Nisi slikao HW prije slanja.

Doslono ti mogu reći: "Jebi se, nemaš dokaza, mi smo poslikali HW kad je došao i izgledao je ovako."

Ja poslikam HW kakav mi dođe. 

Valentin17 kaže...

A je.. danas svi misle da znaju složit komp., ni meni se isto nikada nije dogodilo da su pinovi bili svinuti, koliko god iskustva imal uvijek treba pazit kako se slaže, jer pogreška se lako dogodi.

Osobno, jedno vrijeme sam slagao PC-e/popravljao PC-e sa jednom rukom, jer sam imao ozlijedu, i nisam

nikada fulao.

Čak i kad sam "pod čokom" ću složiti PC, polemiti komponente ili bilo šta drugo.

Za sebe mogu reći da znam igrati nogomet: veoma sam dobar, ali Šuker je bolji.

Zašto? Zato što je on profesionalac u "svom poslu".

Isto tako sam i ja u svom.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
blow kaže...
Don Kihoty kaže...

a gle na 100 dobrih se uvjek nade 1 losa, mozda se to i njemu dogodilo...nemres sada garantirati da 13-ogodišnji asrockovi inžinjeri nemogu nes s***bat

A tko zna, ja još nisam doživil to.

Valentin
14 godina
neaktivan

Svaki idiot vidi da vas farbaju, na kraju krajeva izgovor je uvijek isti: niste ovlaštena osoba i nemate potrebna znanja za sastavljanje komp-a

Ja sam susjedi popravljao komp i na kraju je tražim windowse koji su joj na računu a ona kaže da nema pojma - otišao sam sa kutijom u ............... , je....o im majku i na kraju su dali i original windowse

Odonda, kupujem rabljeno, isprobam prije kupnje i do dana današnjeg sve radi

Imam dovoljno staža sa svima na našoj sceni i jedino gdje sam dobio garanciju je Konzum i Interšpar što je i ono najsmješnije...

15 godina
protjeran

To je izgoreni pin, ne savijeni pin. Nije isto.

blow kaže...

ASRock ne dizajnira sockete niti ih proizvodi. Intel dizajnira svoj socket, a proizvođač socketa je Hon Hai (FoxConn, poznat po svojim brandovima LeadTech i WinFast).

Dakle više vjerujem svom znanju nego tvojoj izjavi. Ako ne znaš o čemu pričaš - bolje nemoj. Po meni je ipak bolje ispasti iz aviona nego ispasti glup.

13 godina
neaktivan

da proba ispraviti pinove barem ako nebude nikakvog dogovora s adm-om...ima ko zainteresiran u vezi toga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Može probat, ali 99% je da nije bed u pinovima daj slikaj ti to 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja bi baš rado vidil sliku tog socketa?

EDIT: PRETEKLI ME.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 21:06 (Valentin17).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
blow kaže...

ASRock ne dizajnira sockete niti ih proizvodi. Intel dizajnira svoj socket, a proizvođač socketa je Hon Hai (FoxConn, poznat po svojim brandovima LeadTech i WinFast).

Dakle više vjerujem svom znanju nego tvojoj izjavi. Ako ne znaš o čemu pričaš - bolje nemoj. Po meni je ipak bolje ispasti iz aviona nego ispasti glup.

i dalje bi bar mogao priznati i uzeti u obzir tuđu izjavu i ne vrijeđati(na neki način)

13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Može probat, ali 99% je da nije bed u pinovima daj slikaj ti to 

budem sutra...pa stavim

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice