Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 74.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ivy bridge info
Ikarus01 kaže...

Nemam pojma kako skinuti IHS,nikad nisam bio dovoljno lud da probam.Nije me toliko strah heatspreadera(samo da se ne zagrebe gore di ide TIM)jer je ipak nehrđajuči čelik koliko me strah da si ne razrežem ruke jer moja nespretnost je legendarna.{#}

I jesam surfao prije i to puno i jedino što sam saznao je kemijske sastojke TIM-ova.Kad god napišem what binds Integrated heat spreader with substrate pcb svi govore o adhezivu ili ljepilu ili što ja znam.Mene užasno zanima koji je to materijal.Ne zanima me što veže IHS s die(iako sam vidio lika koji je stavio HSF direkt na die) tipa flux-less solder u kombinaciji s oksidom ili obični TIM.Zanima me što je ono crno što veže IHS s substrate PCB ispod kojeg su pinovi koji idu na LGA(zanemarite die ko da ga nema).Kažu da je obični adheziv mene zanima koji je njegov kemijski sastav.

Zašto te to uopće zanima? {#}

Po meni to je obična nekakva guma, valjda se treba u početku zagrijati, onda nabiju IHS pod određenim pritiskom, to se sve slijepi, ta guma ohladi i čvrsto drži. Totalno nebitno od čega je. Ljudi kad skidaju IHS te ostatke gume počiste i to je to. Evo ti slika kako to izgleda kod Ivya:

I evo kako je kad se počisti TIM i ta guma, IHS nasjeda točno na jezgru, ostaje malo lufta između IHS-a i PCB-a.

I vidi kako je u orginalu, jezgra se uopće ne dodiruje IHS-a, nego sva toplina mora prvo proći preko obične paste koja nema ništa metala u sebi, i zato je Ivya teško hladiti.

Da je to lijepo zalemljeno kao kod Sandya prijenos topline bi bio savršen.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Jurky kaže...

jeli nekom nesto potrebno ili ne ovdje je sasvim suvisno za raspravu, bit je ono sto mozes izvuci iz K modela bilo IB bilo SB, a to je u ovom slucaju ili isto ili na strani SB, s tim da je IB nesto skuplji u startu.

I šta sad, da prodam ovog Ivya i kupim nekog Sandya jer svi hvataju 5GHz za 24/7 na 1.35v?

Ne kuzis bit i poantu cijele price... Intel prodaje muda pod bubrige...

Novi model, nova tehnologija, novo bla bla bla, a u praksi iste ili losije performanse, sa povcanim zagrijavanje... opet napomena govorim o K modelima...

Normalno da neces prodavat tog 3770k...

Google is your friend
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

SB K modeli

- bolji clockeri

- hladniji od IB modela

- jeftiniji od IB modela

IB K modeli

- bolji undervolteri

- sitno manji potrosaci

- PCIE 3.0 podrska

Da osobno opet kupujem i5 kupio bih 2500K jer su generalno jako dobri clockeri i bolji clockeri od i7 SB K modela, to jest idu na visi takt od i7 SB K modela.

Da kupujem i7 kupio bih 3770K jer su SB i7 losiji clockeri nego i5 modeli, ovaj Jurkyev je rijetkost prava, rijetko koji SB 2600/2700K ide na vise od 4.7GHZ sa HT-om pri naponu 1.375V za 24/7 pod zracnim ili vodenim hladenjem pa ovi 3770K 1.1V @ 4.3GHZ malo zaostaju za SB i7.

Ne znam što je ljudima toliko važan clock cycle.Meni je osobno draži procesor s manjim clockom i većim IPC nego obrnuto.

A za ove koji misle da nema napretka sa SB na Ivy evo par podataka.Prvo litografija je s 32nm pala na 22 što je automatski veća efikasnost što daje ivy(3570) TDP od 77 dok sb(2500) ima 95 slično ko phenomi.Dalje turbo je dignut za 100 mhz.IMC ima podršku za 1600 mhz.Frekvencija je dignuta.Integrirana grafika je 4000 mjesto 3000 s 650 mhz base koji je manji od 850 base(SB) ali zato je turbo 1150MHz.

Da je Ivy ok na prelazak sa sandya NE,ali da je ok uzet ivy ako nemaš sandya apsolutno.

Penryn kaže...

Zašto te to uopće zanima? {#}

Po meni to je obična nekakva guma, valjda se treba u početku zagrijati, onda nabiju IHS pod određenim pritiskom, to se sve slijepi, ta guma ohladi i čvrsto drži. Totalno nebitno od čega je. Ljudi kad skidaju IHS te ostatke gume počiste i to je to. Evo ti slika kako to izgleda kod Ivya:

To si s ove stranice nabavio jel da http://www.intel.com/technology/itj/2008/v12i1/1-materials/5-solder.htm.Znam i ja sam na njoj bio.Al nisam siguran da je to obična guma.

Također ovo što si rekao za ivy u vezi paste istina lakše bi bilo s flux-less solderom(valjda je intelu preskup).No ni ne valja zaboraviti činjenicu da su više tranzistora na manjoj die površini od Sandya što daje veći thermal density-što je više topline na pojedinom području.Stvar je da je teže hladiti procesor gdje je toplina fokusirana na određenom mjestu nego da je rađe disperzirana na većoj površini.Također imaj na umu da je ta 22 litografija s tri-gate nova tako da će se s vremenom i leakage i disipacija promijeniti.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

To si s ove stranice nabavio jel da http://www.intel.com/technology/itj/2008/v12i1/1-materials/5-solder.htm.Znam i ja sam na njoj bio.Al nisam siguran da je to obična guma.

Također ovo što si rekao za ivy u vezi paste istina lakše bi bilo s flux-less solderom(valjda je intelu preskup).No ni ne valja zaboraviti činjenicu da su više tranzistora na manjoj die površini od Sandya što daje veći thermal density-što je više topline na pojedinom području.Stvar je da je teže hladiti procesor gdje je toplina fokusirana na određenom mjestu nego da je rađe disperzirana na većoj površini.Također imaj na umu da je ta 22 litografija s tri-gate nova tako da će se s vremenom i leakage i disipacija promijeniti.

Nope, to sam sad napamet u glavi složio kako se to otprilike radi, jer ima puno drugih stvari koje se na sličan način rade. Previše gledam Nat Geo i Discovery. {#}

Evo baš sam se sjetio primjera, vjetrobranska stakla na autima se na istom principu montiraju.

Ali hvala na linku, baš ću pogledati. 

A kako im za Sandy fluxless nije bio skup? E sad zašto na Ivyu jadna pasta, pitanje je. Može bit zato jer je jeftinije a ivy dobro podnosi visoke temp, može bit zato jer se toliko malo grije da je obična pasta dovoljna itd itd. Ima dosta logičnih razloga.

Gledaj, ljudi su samo zamjenom te paste spostili temp za oko 20C, što znači da je IHS zalemljen kao kod Sandya temperature bi bile slične, ako ne i bolje. Ja se kladim da bi bile bolje, a sad tko će znati.

E sad, za Haswell ja prognoziram da će raditi na puuno nižim naponima od Sandya i Ivya, jer će biti rađen da se uklopi sa 22nm i Trigateom koji bolje rade na nižim naponima, delay tranzistora u odnosu na 32nm je poprilično smanjen.

Evo uspredbe radi, na 1V promjena stanja tranzistora kod 22nm je 18% brža nego kod 32nm, a na 0.7v je brža i do 37%. Odnosno, za jednaku brzinu promjene stanja 22nm traži 0.2V manje napona od 32nm.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 16:55 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Ne znam što je ljudima toliko važan clock cycle.Meni je osobno draži procesor s manjim clockom i većim IPC nego obrnuto.

A za ove koji misle da nema napretka sa SB na Ivy evo par podataka.Prvo litografija je s 32nm pala na 22 što je automatski veća efikasnost što daje ivy(3570) TDP od 77 dok sb(2500) ima 95 slično ko phenomi.Dalje turbo je dignut za 100 mhz.IMC ima podršku za 1600 mhz.Frekvencija je dignuta.Integrirana grafika je 4000 mjesto 3000 s 650 mhz base koji je manji od 850 base(SB) ali zato je turbo 1150MHz.

Da je Ivy ok na prelazak sa sandya NE,ali da je ok uzet ivy ako nemaš sandya apsolutno.

Ovo gore sve stoji na non K modelima, ja pricam o K modelu, a tamo je situacija slijedeca:

Da; napredak je ocit na svakom polju, npr ti sad gledas kako skidat IHS, a meni npr za nesto sto sam sa SB mogao odraditi za 100 sec sad mi treba 105... 

Napredak ili fatamorgana kod K modela, zavisi kako ko gleda?

Sa tvojom zadnjom konstatacijom se slazem u potpunosti, ko ima SB-k nek ni ne pomislja na IB-k.

Google is your friend
12 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nope, to sam sad napamet u glavi složio kako se to otprilike radi, jer ima puno drugih stvari koje se na sličan način rade. Previše gledam Nat Geo i Discovery. {#}

Evo baš sam se sjetio primjera, vjetrobranska stakla na autima se na istom principu montiraju.

Ali hvala na linku, baš ću pogledati. 

A kako im za Sandy fluxless nije bio skup? E sad zašto na Ivyu jadna pasta, pitanje je. Može bit zato jer je jeftinije a ivy dobro podnosi visoke temp, može bit zato jer se toliko malo grije da je obična pasta dovoljna itd itd. Ima dosta logičnih razloga.

Gledaj, ljudi su samo zamjenom te paste spostili temp za oko 20C, što znači da je IHS zalemljen kao kod Sandya temperature bi bile slične, ako ne i bolje. Ja se kladim da bi bile bolje, a sad tko će znati.

E sad, za Haswell ja prognoziram da će raditi na puuno nižim naponima od Sandya i Ivya, jer će biti rađen da se uklopi sa 22nm i Trigateom koji bolje rade na nižim naponima, delay tranzistora u odnosu na 32nm je poprilično smanjen.

Evo uspredbe radi, na 1V promjena stanja tranzistora kod 22nm je 18% brža nego kod 32nm, a na 0.7v je brža i do 37%. Odnosno, za jednaku brzinu promjene stanja 22nm traži 0.2V manje napona od 32nm.

I ja se tome nadam jer u ivy tri gate je bio prototip,do sad su ga već trebali ispolirati.Samo da ne drastično smanje die kao što su smanjili ivy nasuprot sb.Jer nije dobro kad je takav thermal density.Valjda je lovatorima wafer od 300 mm toliko skup pa žele uštedjeti na extra siliciju.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 17:07 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Evo za sve one koji su me prozvali ludim. Pogledajte temperature jezgri i izmjerene temperature na bakrenoj cijevi od hladnjaka i na samom cooleru. Malo je teško snaći se jer je na Poljskom, al da se pohvatati sve. Uglavnom: i7-3770k @ 4.6GHz, 1.22v, temperatura jezgri: 79, 84, 82, 80, temperatura hladnjaka: 40C. Sad je jasno zašto mi Ivy ne zagrije Performu kao Sandy, pa pola topline ostaje nepreneseno u samom procesoru. {#}

http://pclab.pl/art49727-3.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 17:48 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ivy bridge info

@ Ikarus

TDP nije nuzno vezan za potrosnju, Thermal Dissipation Power je toplinska energija koju isijava CPU, sto bi znacilo da su neki modeli IB procesora na stocku hladniji od SB-modela.

Potrosnja im je sitno manja od SB-a i nemaju svi 77W TDP oznaku, mislim na i5 modele.

1600MHZ memoriju je podrzavao i SB, i mnogo vise frekve.

iGPU je definitivno bolji, ali je to jos daleko od AMD opcije pa sluzi ovako za gledanje filmova i starije igre.

clock2much

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ajd sad jedno njubarsko pitanje... S cime mi je najbolje testirati stabilnost i provjeriti temperature?

I possess a skill to google.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ajd sad jedno njubarsko pitanje... S cime mi je najbolje testirati stabilnost i provjeriti temperature?

Evo jedan njubarski odgovor - sa svakodnevnim aplikacijama. {#}

Jer, može ti se dogodit da pada u prime95 AVX a da ti u svakodnevnom korištenju radi bez problema, igre, rendanje, itd. Ja za početak malo stressam sa AIDA64, a onda prime95 AVX na kakvih sat vremena. Može ti i tu biti stabilan a onda srušiti u npr. BF3 MP, to se meni događalo. Tako da i sa njim malo stressaj, jako dobar stress test je i za CPU i za GPU.

Dok recimo iz ASUS-a kažu da prime95 može biti smrtonosan za Ivy, jer radi nerealno veliko opterećenje, oni preporučaju AIDU64. Ugl. za početak sat vremena AIDA64, i onda koristi normalno komp, bude li nestabilnosti - malo digneš napon ili spustiš množitelj i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 17:14 (Penryn).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

@ Ikarus

TDP nije nuzno vezan za potrosnju, Thermal Dissipation Power je toplinska energija koju isijava CPU, sto bi znacilo da su neki modeli IB procesora na stocku hladniji od SB-modela.

Potrosnja im je sitno manja od SB-a i nemaju svi 77W TDP oznaku, mislim na i5 modele.

1600MHZ memoriju je podrzavao i SB, i mnogo vise frekve.

iGPU je definitivno bolji, ali je to jos daleko od AMD opcije pa sluzi ovako za gledanje filmova i starije igre.

95W TDP je na kutijama iz Malezije, ali kod tih IB-a TDP je isto 77W, samo se ljudi u stampi zeznuli.

Oni sa Costa Rice i na kutiji pise da je 77W.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Jurky kaže...

Da tebi IB na recimo 1.2V moze radit na 5.0GHz ti bi ga drzao na 4.4 na 1.1V? Onda je najbolje da ga stavis na 0,5V i 1GHz{#}

Ako je SB do 1.35V mogao radit za 24/7 na 5.0 zasto onda nebi i radio... jel tvoja teorija - besplatni GHz-ci - ne hvala?? Neznam zasto si ga i clockao uopce ako zelis manju potrosnju i stabilan rad - 1.0V i drzis ga na stocku rock stable i niko sretniji od tebe...

Cinjenice i brojevi su na strani SB po pitanju OC ostalo je fatamorgana.

Držim ga na default taktu i offset -0.15v trenutno, nema potrebe za clockom pošto trenutno nema posla, kad bude štagod za rendanje dignit ću ga. 

Jesu svi sandy primjerci mogli držati 5GHz uz 1.35v? Da dignem ovoga i7 na kakvih 1.3v i 4.7GHz eto dobio bih isto što i sa sandyem na 5GHz uz nižu potrošnju.

Ne znam zašto si sad ovako neozbiljan, smatrao sam te za puno ozbiljniju osobu sve do sada. Ne znam koji ti je cilj, uvjeriti me da je ivy smeće zato jer se slabije clocka i manje troši? Ne gledaju svi sve kroz overclock mogućnosti. 

točno to, imam i5 3570K i ne pada mi na pamet dizat mu takt. u igrama iskreno sve ide ko po loju, isto je i za grafičku, možda jednog dana kada budem osjetio da mu je potrebno malo dignut takt al da ću ić u neke extreme neću sigurno. temperature su i više nego dobre, kad sam u sto postotnom opterećenju 61-62 maximalna temp. meni dovoljno, moglo je i bolje al ne žalim se. kažem oduševljen sam kako gura sve, internet i igre su mi vidno brže nego prije s amd-om tako da ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi se bunio.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...
Penryn kaže...
Jurky kaže...

Da tebi IB na recimo 1.2V moze radit na 5.0GHz ti bi ga drzao na 4.4 na 1.1V? Onda je najbolje da ga stavis na 0,5V i 1GHz{#}

Ako je SB do 1.35V mogao radit za 24/7 na 5.0 zasto onda nebi i radio... jel tvoja teorija - besplatni GHz-ci - ne hvala?? Neznam zasto si ga i clockao uopce ako zelis manju potrosnju i stabilan rad - 1.0V i drzis ga na stocku rock stable i niko sretniji od tebe...

Cinjenice i brojevi su na strani SB po pitanju OC ostalo je fatamorgana.

Držim ga na default taktu i offset -0.15v trenutno, nema potrebe za clockom pošto trenutno nema posla, kad bude štagod za rendanje dignit ću ga. 

Jesu svi sandy primjerci mogli držati 5GHz uz 1.35v? Da dignem ovoga i7 na kakvih 1.3v i 4.7GHz eto dobio bih isto što i sa sandyem na 5GHz uz nižu potrošnju.

Ne znam zašto si sad ovako neozbiljan, smatrao sam te za puno ozbiljniju osobu sve do sada. Ne znam koji ti je cilj, uvjeriti me da je ivy smeće zato jer se slabije clocka i manje troši? Ne gledaju svi sve kroz overclock mogućnosti. 

točno to, imam i5 3570K i ne pada mi na pamet dizat mu takt. u igrama iskreno sve ide ko po loju, isto je i za grafičku, možda jednog dana kada budem osjetio da mu je potrebno malo dignut takt al da ću ić u neke extreme neću sigurno. temperature su i više nego dobre, kad sam u sto postotnom opterećenju 61-62 maximalna temp. meni dovoljno, moglo je i bolje al ne žalim se. kažem oduševljen sam kako gura sve, internet i igre su mi vidno brže nego prije s amd-om tako da ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi se bunio.

onda si mogel kupiti proc sa zaključanim množiteljem,.ak neklokaš nikaj...--grijeh je nekloknuti ga bar na 4-4.2ghz :)

Što ga više lome-to ga više volim!
14 godina
neaktivan

eo vjerojatno danas ili sutra uzimam i5 3570k i tak bumo se fino družili ispod 4.8 ghz, vjerojatno na kojih 4.4 kada mu kupim novi frižider.

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 14:16 (wh15tler).
14 godina
neaktivan
wh15tler kaže...

eo vjerojatno danas ili sutra uzimam i5 3570k i tak bumo se fino družili ispod 4.8 ghz, vjerojatno na kojih 4.4 kada mu kupim novi frižider.

kaj novoga uzimaš?ide sa štok voltažom do 4.1-4.2ghz-4.4 baš i ne-čim digneš malo voltažu grije se dosta..tak da mu treba malo bolje hlađenje!

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 14:58 (bahrija).
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...
wh15tler kaže...

kaj novoga uzimaš?ide sa štok voltažom do 4.1-4.2ghz-4.4 baš i ne-čim digneš malo voltažu grije se dosta..tak da mu treba malo bolje hlađenje!

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-core-i5-3450-vs-amd-fx-8120-preporuka/161308.aspx?page=1&jumpto=3138078&sort=asc&view=flat 

jep..novoga. radi se apgrejd :D

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
14 godina
neaktivan
wh15tler kaže...
bahrija kaže...
wh15tler kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-core-i5-3450-vs-amd-fx-8120-preporuka/161308.aspx?page=1&jumpto=3138078&sort=asc&view=flat 

jep..novoga. radi se apgrejd :D

meni čovjek nudil 3570k za 1500k-novi zapakirani gara i sve..al sam u zadnjem trenutku odustal i uzel ovaj i5 2500k s kojim sam prezadovoljan-ide mali na 5ghz ko od šale {#}

12 godina
neaktivan
bahrija kaže...

meni čovjek nudil 3570k za 1500k-novi zapakirani gara i sve..al sam u zadnjem trenutku odustal i uzel ovaj i5 2500k s kojim sam prezadovoljan-ide mali na 5ghz ko od šale{#}

Sad malo pretjeruješ.{#}{#}{#}

Citirat ću Juan Jose Guerrero koji je mislim glavni Asus marketinški stručnjak.Oni su testirali procove na onim bijelim aparatima

Slika

Class testing Class testing
 I do ovog su došli

1. Approximately 50% of CPUs can go up to 4.4~4.5 GHz
2. Approximately 40% of CPUs can go up to 4.6~4.7 GHz
3. Approximately 10% of CPUs can go up to 4.8~5 GHz (50+ multipliers are about 2% of this group)

To su statistike za i5 2500k na P67 koji po oc potencijalu nije puno drukčiji od Panther Point.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 15:19 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2504100

pa nisam zmislil to {#},,

inače asrock p67pro3 matična je poznata kao  jako dobra overklokerica,.u klasi s matičnim pločama kaj skuplje 30-40% od nje ..ljudi kupuju po 1000-1500kn  matične ploče a ja kemijam na matičnoj od 600kn{#}...imaš na pc-expertu jednu temu odvojenu baš za dotičnu ploču-kaj malo bolji overklokeri kemijali s njom...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 22:39 (bahrija).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Aj odvrti pola sata stress testa sa prime95 pa javi jel ti throttla. Točnije, prati cpu-z i gledaj jel ti ikako spušta takt tokom stressa. Ploča je okey, al opet postoji mogućnost throttlanja jer ploča koristi VRM-ove najstarije vrste koji se zagrijavaju za poludit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Aj odvrti pola sata stress testa sa prime95 pa javi jel ti throttla. Točnije, prati cpu-z i gledaj jel ti ikako spušta takt tokom stressa. Ploča je okey, al opet postoji mogućnost throttlanja jer ploča koristi VRM-ove najstarije vrste koji se zagrijavaju za poludit.

samo za validaciju sam puknul 5ghz..šteta mi je kuriti procesor jer nemislim naskoro ubosti neki drugi,..sad je na 4.5ghz i 1.27 budem ovak probal malo stresti ga-da vidim jel se događa to kaj veliš..occta iam instaliranoga pa bum s njim kemijal...

12 godina
neaktivan
bahrija kaže...

inače asrock p67pro3 matična je poznata kao  jako dobra overklokerica,.u klasi s matičnim pločama kaj skuplje 30-40% od nje ..ljudi kupuju po 1000-1500kn  matične ploče a ja kemijam na matičnoj od 600kn{#}...imaš na pc-expertu jednu temu odvojenu baš za dotičnu ploču-kaj malo bolji overklokeri kemijali s njom...

Bome kolega isprike,nisam znal da imate tak dobar primjerak.Još ak je benčano a ne samo validacija super.

Vidim imaš Thermax 2 po meni super stvar koja hladi stupanj dva gore od noctue NH-D14,jedino što je iznad 50 i nešto decibela al nije važno.

Pitanje jesi li taj Spire vrtio na 2200 rpm il si ga smanjio,pitam jel znam da ima visok rpm a zanima me cfm možda se na rpm-može malo buke uštedit.

Gledao sam i čini mi se da je thermax II čak i bolji od trojke.

Edit:

Sorry sporo pišem ;) sad vidim da si rekao da je samo validiran.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 16:02 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Da na 4.5GHz sam i mislio. Možeš probati i sa Intel Extreme Tuning Utility. Ima odličan monitoring sistem, i solidan stress test.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
bahrija kaže...

Bome kolega isprike,nisam znal da imate tak dobar primjerak.Još ak je benčano a ne samo validacija super.

Vidim imaš Thermax 2 po meni super stvar koja hladi stupanj dva gore od noctue NH-D14,jedino što je iznad 50 i nešto decibela al nije važno.

Pitanje jesi li taj Spire vrtio na 2200 rpm il si ga smanjio,pitam jel znam da ima visok rpm a zanima me cfm možda se na rpm-može malo buke uštedit.

Gledao sam i čini mi se da je thermax II čak i bolji od trojke.

Edit:

Sorry sporo pišem ;) sad vidim da si rekao da je samo validiran.

ma nije orginal ventilator-to kupio

-jučer mi stigao-nisam dobil ni potenciometar ni nikaj-samo plastiku,kopču i kuler..i to plastiku neorginalnu..--bio gore scythe koji ima sk0ro pol kile i buči ko avion..odma sam ga  zamjenil.-

stavil sam jedan lian li i jedan je keepov-oba se vrte na 1100 okretaja..

jok na 1.27 u occtu baca nakon 4 minute erora-tek na 1.288 je stabilan na 4.5ghz..nije ni to loše..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 16:45 (bahrija).
12 godina
neaktivan
bahrija kaže...

jok na 1.27 u occtu baca nakon 4 minute erora-tek na 1.288 je stabilan na 4.5ghz..nije ni to loše..

Nije loše proc ti je u 40% percentile.

Iako poigraj se malo s QPI garant on može full stabilno na 4.7 s povišenim naponom.Na 4.8 sumnjam jer to je wall većini air 2500.A ne ida i nešto puno dalje na LN2.

Osobno znam da je procesor odličan kad ne ide jako daleko na LN2 jer kak kolege na overclock.net kažu za proc na air bolje je da bude što manji leak dok je za LN2 preporučen što veći leak kako bi se više napona moglo dodati.Zato i bulldozer i ide tako daleko sa Shihom.

15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Osobno znam da je procesor odličan kad ne ide jako daleko na LN2 jer kak kolege na overclock.net kažu za proc na air bolje je da bude što manji leak dok je za LN2 preporučen što veći leak kako bi se više napona moglo dodati.Zato i bulldozer i ide tako daleko sa Shihom.

To je sve ok, ali kod SB vrijedi pravilo na koliki je max multi lockan toliko i moze, za vise od toga ne pomaze ni napon ni ln2... {#}

Google is your friend
13 godina
Ivy bridge info

P67 Pro3 B3 je cisto okej ploca za clock SB 2500K, moj je potegnuo X53 sa 1.52V.

Steta jer nisam mogao dignuti napon vise od toga, ploca je super za frekve do 4.7GHZ, sve iznad ima problem sa throttlanjem.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Eto ja kloknuo svoj 3770K na 4.5GHz, za sad se čini ok. Krenuo sam sa 1.28 na vCore, možda probam još spustiti napon ili dići klok. Tempe mi se ok čine, na stresu idu do 74-76 kako koja jezgra, tokom rendanja ne prelaze 70. Pretpostavljam da je to ok jer sam vidio da na stock cooleru i frekvi znaju ići dosta više...

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 21:47 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Eto ja kloknuo svoj 3770K na 4.5GHz, za sad se čini ok. Krenuo sam sa 1.28 na vCore, možda probam spustiti napon ili još dići klok. Tempe mi se ok čine, na stresu idu do 74-76 kako koja jezgra, tokom rendanja ne prelaze 70. Pretpostavljam da je to ok jer sam vidio da na stock cooleru i frekvi znaju ići dosta više...

Ma to je k'o Bog, jos malo spustis ako ide, ako ne opet dobro. Noctua brutalno hladi {#}

clock2much
15 godina
Ivy bridge info

ima li netko 3570k u paru sa ovom pločom?

kako radi,kako se kloka??

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice